1/01/2012

Kuvia talolta ja pöllötarra

Varsinaisia sähkötöitä ei tänään aloitettu, vaan käytiin huone kerrallaan talo läpi ja hiottiin sähkösuunnitelmaa. Ensi viikolla olisi tarkoitus purkaa ne seinät mitkä lähtevät, repiä muovimatot ja loput halltexit ja ihmeelliset styroksi- ja pleksilasiviritelmät katoista.. heh, melkein harmittaa etten itse pääse repimään noita hirvityksiä irti! Ei kuitenkaan viitsitä tyttöjä raksapölyn keskelle raahata, eikä kuopusta (5kk) kenellekään hoitoon tuupata. Sitten 8.1 alkaa varsinainen remontti, aloitetaan ekasta kerroksesta: kaikki sähköt uusiksi, lattia-lämmitys, laminaatit ja laataat lattiaan ja uusi keittiö. Samalla kun suunniteltiin otin hieman kuvia talolta (pahoittelut kuvanlaadusta, järkkäri jäi kotiin), katsokaapa:

Tapettikerrostumia vuosien varrelta

Puistonäköalaa keskellä kaupunkia

Puupeli korvautuu varaavalla takalla

Pelastimme tämän kaatopaikalta - mustaksi vai valkoiseksi?

Ruokapöytä tulee tämän ikkunan eteen

Kiva valaisin, kauhea tapetti

Erikoinen pleksikatto: jollakin oli liikaa vapaa-aikaa?

Rappuset uusiksi ja vaaleiksi, kaikki patterit pois

Lattiaviritelmä eteisessä
Nykyinen keittiö puuhellan kera
Ainoat keittiökaapit

Seinä alas ja saareke tilalle

Huh! Melkoinen muutos tulossa. Seinät maalataan Tikkurilan Paperi-sävyllä, lähes kauttaaltaan. Meidän makkariin tulee hieman vaaleaa tapettia, mahdollisesti tyttöjen huoneisiin myös. Esikoinen saa seinälleen myös toivomansa pöllösisustustarran (mikä sana!):Ei pöllömpi. Itse asiassa aikas söpö. Itse en erityisemmin väreistä välitä, mutta sisustustarra on kyllä hyvä keino tuoda väriä ja lapsekkaampaa ilmettä lastenhuoneeseen. Sen saa sitten helposti irrotettua lapsen kasvaessa, ja tarvittaessa vaikka siirrettyä nuoremman huoneeseen. 

Kattoihin laitetaan kipsilevyt ja ne maalataan tasaisesti samaan sävyyn seinien kanssa. Väliovet vaihtuvat valkoisiksi massiivipuuoviksi, modernit satiinikromiset vetimet ovat vielä hakusessa.  Pinnoista tulee siis hyvin vaaleita ja hillittyjä. Särmää saadaan sitten huonekaluilla, valaisimilla ja tekstiileillä. Tiedän jo valmiiksi oman sisustusintoni, meidän kodin sisustus on aina elänyt.  Siksi meille onkin tärkeää luoda pelkistetty pohja hillityillä pintamateriaaleilla ja ajattomilla ja kestävillä kalusteilla, jolloin esim. esineillä ja tekstiileillä saa helposti uudistettua sisustusta. Se on paljon helpompaa kuin tapettien tai lattian vaihto jos niihin kyllästyy.

3 comments:

 1. Ihana tuo pöllö sisustustarra! Mistä olet mahtanut moisen ihanuuden hankki?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tarra on ostettu Amazon.comista kun olimme USAssa, en tiedä lähettävätkö Suomeen. Löytyy nimellä "RoomMates RMK1439SLM Scroll Tree Peel & Stick Wall Decal MegaPack". Toivottavasti löydät mieleisesi tarran!

   Delete
 2. Hei! Itse olen myös ihastunut tuohon pöllöpuu-tarraan ja huomasin, että sitä myydään e-bayn kautta hintaan 30,49€/tarrasetti ja 12,68€/postikulut.

  ReplyDelete