1/05/2012

Ensimmäisen remonttipäivän antia

Eilen noudettiin keittiön kaapistot ja purettiin vanhaa keittiötä. Kvik-reissu ja laatikoiden sisään kantaminen veikin tovin, kun listan kanssa piti vielä tarkistaa että kaikki osat saapuivat. Illalla vasta päästiin purkutöihin. Appiukko vitsaili, että vanhan talon seinien purku vie enemmän aikaa kuin uusien rakennus. Myöhäänhän siellä isällä ja pojalla menikin. Järkkäriä ei kaiken pölyn keskelle raahattu, joten on tyytyminen näihin illan hämärässa iPhonella otettuihin kuviin.

Aluksi purettiin alkuperäisen keittiön ainoat varsinaiset säilytyskaapit.

Ennen

Tadaa:

Jälkeen

Seuraavaksi väliseinä purettiin. Tässä siis alkuperäisen keittiön ja alakerran makuuhuoneen välinen seinä, jonka kohdalle saareke tulee (vai onko se niemeke, kun se kuitenkin tulee seinään kiinni?). Toisella puolella oli jonkinlainen miniatyyrivaatehuonerakennelma.

Ennen

Purkaminen vaiheittain, aluksi vaatehuoneviritelmä pois (kuva toiselta puolelta)


Ovi ja seinää irti


Toiselta puolelta (näkymä tulevaan ruokailutilaan)

Jälkeen

Palkit jäävät vielä paikoilleen, kunnes saadaan selvitettyä rakenteiden kantavuus. Tänään jatkuu purkaminen. Huomenna haetaan sähkötarvikkeet ja mahdollisesti takka. Sitten kun alakerta on riisuttu, päästään sähkötöihin (jotka tuttu sähkömies hoitaa). Tarkoitus on uusia kaikki sähköjohdot ja päästä eroon pinta-asennuksista. Paljon uusia sähköjäkin on vedettävä, koska talossa ei koskaan ole ollut mm.  sähköhellaa tai saarekeliesituuletinta. Samalla lähtee kaikki patterit ja tilalle tulee lattialämmitys. Sitten päästään asentamaan uutta keittiötä, jonka näkemistä arvatenkin odotan innolla! 

Remontin suunnittelu on ollut haastavaa, mutta myös erittäin hauskaa. Nyt kun työt alakerrassa on aloitettu ja yläkerrankin uudistukset suunniteltu, päästään suunnittelemaan kellariremppaa. Saunaa laajennetaan ja pesutilat siirtyvät kokonaan, joten suunnittelemista riittää! Alustavista suunnitelmista on luvassa postaus piakkoin :)

2 comments:

  1. Mulla on blogissa sulle haaste! :) http://whitefresh.blogspot.com/2012/01/haaste-sisustuksellisia-ale-bongauksia.html

    ReplyDelete
  2. Kiitos haasteesta! Yritin jotain kyhätä :)

    ReplyDelete