12/31/2011

Valaisimien valintaa ja sähkösuunnitelmaa

Siellä se mies nytkin häärää - päätimme kaataa seiniä jo tänään ja aloittaa sähköhommat huomenna. Sähkösuunnitelman täytyy siis olla tänään valmiina. Olemme siinä(kin) mielessä aika onnekkaassa asemassa, että sähkömies löytyy suvusta. Saamme sähkötarvikkeet sisäänostohintaan ja työn osuuden ilmaiseksi. Raha-asioita ei siis tarvitse pahemmin suunnittelussa ottaa huomioon.

Päätimme laittaa koko taloon sähköisen lattialämmityksen, niin ei tarvitse rumentaa sisustusta pattereilla. Toivon mukaan lämpimällä lattialla voitaisiin myös laskea huonelämpötilaa ja säästää sähkölaskussa. Taloa lämmitetään kuitenkin mahdollisimman paljon puulla, varaava takka laitetaan nyt olohuoneeseen ja myöhemmin kellarin valmistuttua sinnekin. Nämä olivat aika helppoja päätöksiä.

Valaistus sen sijaan on tuottanut enemmän päänvaivaa.. noh, himmentimiä ehdottomasti. Ainakin keittiöön koska ruokailutila on samassa, makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen. Pikkuvessat nyt eivät erityisesti tunnelmavaloa kaipaa, saunaan ja varsinaiseen kylpyhuoneeseen himmentimet toki aikanaan tulevat.

Keittiön pöydän päälle ajattelin laittaa keskelle kolmelle lampulle paikat. Näin voisi tarvittaessa laittaa vain yhden pöydän keskelle, kaksi reunimmaisiin tai sitten kaikkiin kolmeen lamput. Itse valaisimet on kyllä vielä hakusessa.. tuntuu niin vaikealta löytää täydelliset valaisimet, jotka ei kuitenkaan maksaisi ihan tolkuttomasti. Pohdinnassa on tällä hetkellä Normann Copenhagenin Hang-valaisimet mustana. Kaksin kappalein. 

Kuva http://www.ambientedirect.com/

Miltähän näyttäisivät vaalean puisen pöydän ja näiden Flower-tuolien yllä? 
Haussa olisi modernit, mattamustat, valkoiset tai kromiset linjakkaat valaisimet. Ehkä hivenen maskuliiniset, kontrastiksi rönsyilevän naisellisille tuoleille. 

Noin muuten keittiön valaistus pyritään toteuttamaan melko huomaamattomasti. Yläkaappien alle tulee led-listaa ja saarekkeen valaistus hoituu Falmecin liesituulettimella (esitelty täällä).  Korkeakaappien päälle tulee ehkä spotit? Vessojenkin valaistus on vielä mietintämyssyn alla. Sen verran tiedetään, että perinteisiä loisteputkipeilikaappeja ei varmasti meille tule. Joku valaisinpeili sen sijaan voisi olla hieno. Sitten jokin led-lista tai kattospotit riviin seinä-wc:eiden koteloiden päälle? Näistä täytyy tänään keskustella T:n kanssa. 

T lähetti äsken kuvan "raksalta":Meidän makkarin katosta on nyt revitty hiiteen kamalaakin kamalemmat ruskeat 80-luvun Halltex-levyt. Huomatkaa "ihana" tapetti (juu, se on sininen ja keltainen ja siinä on orvokkeja ja lehtiä). Pikkuhiljaa sieltä alkaa kuoriutua meidän koti.

Hauskaa Uutta Vuotta 2012 kaikille niille jotka tätä lukemaan eksyivät! :)  

No comments:

Post a Comment