1/26/2012

Saunasuunnitelmat uusiksi

Kiitos Blogger! Pitkän tekstin kirjoitin jo ja teksti ei tallentunut normaalisti. Sitten yritin lisätä kuvaa, ja poks kaikki katosi.  Säästytte siis turhalta jaarittelulta! :)

Meidän saunasuunnitelmat meni uusiksi erään ystävän kommentin myötä, jonka jälkeen alkuperäinen inspiraatiokuva ei enää tunnu oikealta. Alkuperäisessä suunnitelmassa seinät oltaisiin kaakeloitu suurella mattavalkoisella laatalla ja lauteet vahattu mustiksi. Tässä viehättivät kovan ja pehmeän, sekä mustan ja valkoisen kontrastit. Ehkä musta kiintokalusteissa tai laatoissa ei ole meitä varten? Pohdimme pitkään mustaa Kvik:in Mano Seraa keittiöön - sitä ei valittu. Pohdimme mustavalkoista värimaailmaa vessojen laattoihin - mikään musta laatta ei viehättänyt. 

Kuoppasimme siis vanhan suunnitelman ja aloimme etsiä uusia ideoita. Minna.K inspiroivassa blogissaan esitteli seesteisen Avanto Arkkitehtien suunnitteleman Four-Cornered Villan. Kohde on henkeäsalpaavan kaunis! Erityisesti sauna on upea ja siitä ajattelimmekin ottaa mallia oman saunamme toteutukseen.

Finnish Four-Cornered Villa (kuva Avanto Arkkitehdit)

Tuota isoa ikkunaa meille ei taida tulla, kun naapurit on näin "keskustassa" aika liki ;) Mutta valkovahattua terveoksaista kuusta lauteiksi ja seinille, kiitos! Lattialle ajattelimme vaaleaa laattaa kalanruotoladonnalla.

Vaalea laatta kalanruotoladonnalla
 (kuva täältä)

Kylppärissä sama linja, suurta mattavalkoista laattaa seinille. Tuo kalanruotolattia mielestäni riittää tehosteeksi. Näyttävyyttää saadaan saunan lasiseinistä. Vielä kun laitetaan tyylikkäät suihkut ja amme, tilasta saadaan elegantti, harmoninen ja ajaton. Ja ennen kaikkea on se perinteinen puusauna! Vielä kun löydettäisiin kiva puukiuas.

2 comments:

  1. Tuo kalanruotoladonta näyttää niin upealta ja suunnitelmat kuuostaa hyvältä, myös se aiempi suunnitelma. Voimia remppaan! :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos! Kalanruotoladonta on upea, ja kiva tapa saada vähän efektiä kylppäriin ilman niitä trendikkäitä tehosteroiskauksia suihkujen takana. Voimia kyllä tarvitaan - muutto kahden pienen kanssa ei ole järin helppoa, puhumattakaan sitten "raksalla" asumisesta :)

    ReplyDelete