1/20/2012

Takkapohdintaa

Meille oli alusta asti selvää, että takka tulee. Halusimme taloon kauttaaltaan lattialämmityksen (ei rumia pattereita), ja tarpeeksi suuren varaavan takan, että talvella taloa voitaisiin lämmittää takan avulla mahdollisimman paljon. Talossa on paikka takalle ja siinä on ollutkin iso muurattu tulisija, edellinen asukas kuitenkin vaihdatti sen jossain vaiheessa Puupeliin. Järin suurelle takalle ei tosin ole tilaa, seinusta on 111 cm leveä ja alla on betonia 92 cm seinästä eteenpäin. Turvaetäisyyksien takia tämä tarkoittaa käytännössä maksimissaan hieman yli metrin leveää takkaa. 

Asunnon pohjan vuoksi voimme siis unohtaa näyttävät kaksipuoleiset takat tai suuret takkaleivinuunit. Toisaalta onneksi meillä on tuttu, joka on taitava muurari. Näin on helpompi pysyä budjetissa, mutta kuitenkin toteuttaa hieman erikoisempikin takka. Luultavasti ostammekin takkapaketin, joka muurataan "itse" paikoilleen. Emme kuitenkaan välttämättä haluaisi "vaan" valkoista kaakelitakkaa, vaan olisi kiva saada jotain näyttävää. Mustat takat ovat upeita kuvissa, mutta mustan valitseminen vaatii kyllä rohkeutta. Takkaa ei niin vaan vaihdeta, jos siihen kyllästyy. Mitenhän takasta saisi ainutlaatuisen ja kauniin, mutta kuitenkin ajattoman ja tyylikkään?

Olemme kuulleet hyvää Tiilerin tulisijoista, ja heiltä löytyisikin meille sopivat mallit. 

Tiilerin Funkkis Oliver

Oliver ei nyt varsinaisesti olisi uniikki, mutta tuo hiilikaakeli satiinikromisen luukun ympärillä on todella tyylikäs. Se toisi kivasti kontrastia tilaan, jossa seinät ja lattia ovat valkoiset. Mietin myös luukun ympärille marmorilaattaa, joko mustaa marmoria jolloin ilme olisi samankaltainen kuin Oliverissa (yllä), tai ylellistä valkoista Carrara-marmoria.


Musta Tiilerin Lauri

Tämä musta takka olisi kyllä katseenvangitsija! Ja muuttaisi huoneen ilmettä aika paljon. Valkoinen takka sen sijaan "hukkuisi" enemmän seiniin, siinä missä musta takka olisi huoneen kiintopiste. Toisaalta musta karkea antiikkilaastipinta varmaan keräisi melkoisesti pölyä.. onkohan se hankala pitää puhtaana? Ehkä jostain löytyisi kiva suurikokoinen musta laatta.

Valkoinen Tiilerin Lauri

Valkoisen takan kanssa ei mielestäni voi mennä vikaan, kun taas mustan valitseminen vaatii jo uskallusta.. onkohan meillä pokkaa laittaa musta? Tuntuu että muutan mieltäni asiassa päivittäin: hetken luulen että otetaan musta ja sitten taas hetken päästä on tulossa valkoinen. Valintaa ei yhtään helpoita, että T on kuin Sveitsi.. "Kumpikin on hieno! En mä osaa päättää". Jos kellään on ajatuksia puoleen tai toiseen, olisi kiva kuulla! En mäkään osaa päättää :) 

2 comments:

 1. Molemmat on tosiaan hyviä! Itse lähes yksinomaan valkoisella kotiani sisustava ottaisin tietenkin valkoisen, mutta omasta mielestäni tuo musta on jotenkin ylellisemmän ja näyttävämmän näköinen. Valkoinen takka on vähän pliisu... :)

  Kuinka vaikeaa on tehdä mustaan takkaan uusi valkoinen rappaus? Jos ei se ole mahdotonta tai äärettömän vaikeaa ja kallista, niin ottaisin mustan takan. Jos olette 50-50 vaiheilla, niin annan ääneni mustalle! Se on tyylikäs ja ajaton, muttei kuitenkaan tylsä ja tavallinen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri noin itsekin näen asian, musta on ylellinen ja erikoinen ja valkoinen ehkä hieman pliisumpi, "varma" tyylikäs valinta. En tiedä miten vaikeaa se päälle rappaus on, mutta luulisin että ei välttämättä hyvä idis luukkujen takia. Mut onneks meillä on paikka kahdelle tulisijalle, niin saadaan molemmat :) Ajattelin että laitetaan valkoinen olkkariin ja musta takkahuoneeseen kellariin!

   Delete