1/19/2012

Olohuoneen sisustus

Vaihteeksi ihan pelkkä sisustuspostaus! Ei varmaan montaa postausta tarvitse tästä blogista lukea, että avautuu meidän kotimme "värimaailma": valkoista ja mustaa. Vielä ei ole hankittu mitään värikästä, mutta ei sekään poissuljettua ole. Väriä kuitenkin laitetaan mieluummin tekstiileillä ja pienesineillä, jolloin ilme on helpommin vaihdeltavissa. 

Kiintokalusteissa siis suositaan mustaa ja valkoista, ja ajatonta muotoilua. Sohva haluttiin valkoisena ja nahkaisena. Valkoinen on hieman arka väri lapsiperheessä, mutta nahka on onneksi melko hyvin pyyhittävissä. Tai niin ainakin uskottelen itselleni, heh! Sohva sattui olemaan tarjouksessa Hobby Hallissa, ja aidolla nahalla verhoilluksi sohvaksi se oli jo todella halpa. Vuokrakotiimme ei isoa divaania mahdu, joten sohva on saanut odottaa appivanhempieni luona uuteen kotiin muuttoa. 

Granada-nahkadivaanisohva (kuva HobbyHall)

Olohuoneen matto on ollut meillä jo vuosia, ensimmäiseen yhteiseen kotiimme ostettu musta villainen Ikean matto. 

Almsted-matto, musta (kuva Ikea)

Oli sitten klisee jo tai ei, meille on tulossa eurolavapöytä sohvapöydäksi. Pöytä maalataan valkoiseksi Bloomin ekologisella Kookosmaalilla, sävy Lumi. Eurolava käsitellään siis hieman tähän henkeen:

Sohvapöytä eurolavasta (kuva täältä)

Lisäksi olohuoneeseen on kaavailtu Charles Eames:in RAR-keinutuolia valkoisena. Tuoli on todella kaunis ja varsinainen kelpo esimerkki kestävästä muotoilusta.. tuoli on suunniteltu 1950 ja näyttää edelleen modernilta! Mikäs sen parempaa 50-luvun taloon, kuin 50-luvun design. 

Eames:in RAR-keinutuoli valkoisena (kuva Vitralta)

Sohvan taakse seinälle on suunniteltu jonkinlaista suurta taulua. Kuva voisi olla Helsingin Tuomiokirkosta. Kirkko on paitsi arkkitehtuuriltaan upea, myös rakkaita muistoja täynnä - menimme siellä naimisiin.  Kuva voisi olla joko mustavalkoinen, tai tämän tyylinen:

Tero Auralinnan kuva kuvablogi.fi-sivulta (alkuperäinen täällä)

Talvinen maisema on kaunis, mutta voi olla, ettei sitä olisi kiva katsella kesällä.. ehkä päädymme siis mustavalkoiseen otokseen. Mustavalkoisena sitä muokattaisiin jonkin verran niin, että se olisi pikemminkin taidetta kuin pelkkä valokuva.

Valaistus toteutetaan kattoon upotettavilla himmennettävillä LED-spoteilla, joiden lisäksi katossa on paikka kahdelle kattovalaisimelle. Toinen paikka on katossa keskellä sohvapöydän yläpuolella ja toinen samalla linjalla lähempänä ruokailutilaa. Kattoon kaavailimme joko Norm 69-valaisinta, tai ihan yksinkertaista riippuvaloa.

Normann Copenhagenin Norm 69-valaisin (kuva room21.fi)

Lampun pidike ja johto, Clas Ohlson

Kattovalaisimien lisäksi sohvan toiselle puolelle tulee kolmijalkainen lattiavalaisin. Ehdottomasti mustana. 

Lattiavalaisin, (kuva Ellos)

Olohuone ei ole järin suuri, ja sen pitäisi sopia arkioleskeluun, elokuvien katsomiseen sekä takan ääressä tunnelmointiin. TV halutaan siis ehdottomasti piilottaa kaapinovien taakse, jolloin se ei häiritse seurustelua tai takkatulen katselua. Ratkaisu voisi olla Ikea hack Miian (omakotivalkoinen.fi) tapaan, eli tuunattaisiin Ikean kaappiin (alla) kokonaan aukeavat ovet. 

Bestå Boås (kuva ikea.fi)

Meille laittaisin mattavalkoiset ovet. Aika mustavalkoista on siis tulossa.. sohvatyynyiksi olisi kiva saada jotain geometristä printtiä ja/tai väriä. Rohkenisiko jopa laittaa keltaista? Täytyy tutkailla tarkemmin sohvan sävyä, jos se on todella lämpimän sävyinen luonnonvalkoinen keltainen ei siihen sointuisi. 

Keltainen kanvas-tyynynpäällinen (H&M home)

Tyynynpäällinen (Ellos)

Takkaa ei ollakaan vielä päätetty, mutta luultavasti valkoinen kaakelitakka on tulossa.. Valmistaja ja pintalaatta (matta vai kiiltävä?) on siis vielä auki. Postailen tarkemmin kun tiedän mihin ollaan päätymässä :)

6 comments:

 1. Tosi kiva suunnitelma! Ikeasta saa muuten ne täysin aukevat saranatkin, keittiöpuolelta!
  Ja niitä pahvisia takalevyjä ei kannata kiinnittää tuohon Boas-tasoon (ainoastaan kalustelevyinen telkkarin tausta). Ilmanvaihto ei toimi muuten tarpeeksi eikä laitteiden johtoja saa fiksusti. :)

  Ainiin, se telkkarin kiinnitykseen sopiva metallihässäkkä myydään sitten erikseen! Me meinaan unohdettiin se ostaa ja jouduttiin palaamaan takas sitä hakemaan... *hih* =D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkeistä! :) Vaikuttaa tosi fiksulta ratkaisulta! Ikealla on valmiiksi kiva liukuovellinen, mutta siinä on ne hölmöt avohyllyt.. Toki niille voisi jotain sisustustauluja ja esineitä sommitella, mutta tuo teidän ratkaisu on paljon rauhallisemman näköinen.

   Delete
 2. Oliko ihan pakko laittaa kuva tuosta ihanasta mustavalkoraidallisesta tyynynpäällisestä? Nyt on on postaus Elloksen tyynynpäällisistä julkaistu. TIRSK! ;D

  ReplyDelete
 3. Tulee taas bongattua pieniä ideoita, noi sitruunat tossa Ikean kulhossa näyttää ihanan raikkaalta!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö näytäkin :) Keltainen on nyt pop! Tosin luomusitruunat ei edes jääkaapissa säily, ettei niistä meillä pöydällä kauaa olisi iloa..

   Delete