1/07/2012

Kylpyhuonesuunnitelmia

Heti kun maa tarpeeksi lämpiää, aloitetaan työt kellarissa. Samalla pesutilat kokevat aika rankan remontin. Tällä hetkellä sauna ja pesutilat ovat aikalailla alkuperäiskunnossa, saunassa on aikansa elänyt 50-lukulainen tumma sormipaneelikin. Pesutilaan on myös kyhätty vaaleista laatoista suorakulmainen "amme"... seiniä on maalattu vaaleansinisellä ja pukuhuone on keltainen. Voitte varmaan kuvitella miltä siellä näyttää ja voisin säästää teidät näiltä kuvilta... mutta tämä blogi on ensisijaisesti meille keino dokumentoida remontin eri vaiheita ja siispä esittelen teille nykyiset pesutilat:

Pesutilat nykyisellään

No, saunasta en kuvaa löytänytkään.. heh. Kuvitelkaa pieni tummanruskea sormipaneloitu koppi, jossa on myöhemmin uusitut ohkaiset käsittelemättömät puulauteet. Ehkä tuo pesutilakuva kertoo jo enemmän kuin tuhat sanaa. Ja saattaa selittää, miksi iloitsen alakerran suihkun rakentamisesta. Nykyiset pesutilat eivät ainoastaan kirvele silmiä, vaan ovat nyt myös vain noin 10 astetta lämpimät. Onneksi saamme nyt uuden suunnitelman myötä lämpimän, modernin suihkunurkkauksen ettei koko kevättä tarvitse peseytyä uimahallissa ja kuntosalilla!

Arvaatte varmaan kun tuota kuvaa katsotte, että muutosta suunnittelemme melko innolla. Senkään ei pitäisi tulla yllätyksenä, että kylppärin värimaailma mukailee muun asunnon päävärejä: valkoista ja mustaa. Lopullista pohjaratkaisua ei vielä olla päätetty, joten tämä postaus jää lähinnä inspiraatiokuvien tasolle. Tähän saunakuvaan Pukkilan sivuilla rakastuimme molemmat.

Pukkila.fi: Asuntomessut Vaasa 2008

T appiukolle kertoikin jo kaakelisaunasta, ja siellä hieman järkytyttiin... ehkä mielipide muuttuu kun näytetään tämä kuva. Tai sitten ei, onhan se erilainen. Meidän silmiin tosin kaunis ja harmoninen!  Musta puu saunassa viehättää, mutta kokonaan mustaksi paneloitu sauna on ehkä liian synkkä meidän makuun. Tässä on tunnelmaa, ja tykkään siitä että seinälläkin on puuta. Ei tarvitse siis nojailla kovaan kaakeliin. Me suunnittelimme tuon kiiltävän valkoisen kaakelin sijaan mattavalkoista, se mielestäni vähentäisi kaakelin "kliinisyyttä".

Saunaa hieman suurennetaan remontin yhteydessä, ja oven vierelle molemminpuolin tulee lasiseinää (luultavasti T-malliin). Tämän pitäisi avartaa tilaa hieman, kun pesutilalle ei ihan tolkutonta neliömäärää saada. Lattia tulee luultavasti mahdollisimman suurella (että kaadot onnistuvat) vaaleanharmaalla laatalla. Seiniin isoa mattavalkoista, mutta upotettavan kylpyammeen koteloksi ja suihkujen kohdalle tarvitaan jotain tehostetta. Tämä marmorimosaiikki on edelleen kovin mieluinen, mutta sen neliöhinta on melko suolainen (154,50 € / m²). Laattatukku tosin saattaisi sitäkin myydä hieman edullisempaan hintaan. Laatassa viehättää kaunis mattapinta. Sointuisi nätisti mattavalkoisiin seinälaattoihin, hieman harmahtaviin vaaleisiin lattialaattoihin ja toistaisi lauteiden mustaa sävyä. Cubica negrokin voisi tulla kysymykseen, mutta pitäisi nähdä miltä se näyttäisi mattavalkoisen kanssa.

KCZ PURE BLACK 1.5X1.5 (30X30) (kuva laattapiste.fi)


Cubica Negro (kuva laattapiste.fi)

Suihkuja tulee siis luultavammin kaksi sadesuihkua, taitaa olla nykyään normi. Mahdollisesti Hansgrohen Raindance:t. Ammettakaan ei ole vielä valittu, se voisi olla joko upotettavaa mallia tai musta. Tällöin tehostelaattaa ei tarvitsisi kuin suihkujen luo. Näitä juttuja ehtii vielä muutaman kuukauden pohtimaan - katsotaan miten monta kertaa mieli vielä ehtii muuttua ennen kylppäriremontin alkua :)

No comments:

Post a Comment