5/23/2012

DC-Fix Fix

Keittiön viimeistelytöitä on tehty vähän pala kerrallaan, kun on keskitytty makuuhuoneen remontoimiseen. Tänään vihdoin saatiin sokkelit viimeisteltyä ja paikalleen. Ostimme siis keittiömme Kvikistä, josta tilasimme ihan vaan valkoiset sokkelit. Jotenkin luulin, että ne istuisivat kaappien sävyyn, mutta olisivat vaan mattapintaiset. No ei, kellertävää (listavalkoista) lastulevysokkeliahan sieltä sitten tuli. Viimeinen naula arkussa oli kun sokkelit sitten vielä naarmuuntuivat esikoisen toimesta. Jotenkin ne piti fiksata, ja tietysti ensimmäisenä tuli mieleen kontaktimuovi DC-Fix. Hetken arvottiin kiiltovalkoisen ja tämän metallisävyn välillä (ei rosterin sävyä, vaan pikemminkin alumiinia), mutta tultiin siihen tulokseen että metalli voisi hieman ryhdittää kokovalkoista keittiötä.


Lopputulos on mielestämme aika onnistunut! Ei ihan ekana tulisi mieleen, että sokkelit on päällystetty kontaktimuovilla. Ne ovat muuten todellisuudessa kuvia vaaleammat ja sointuvat kivasti vaaleanharmaaseen laattaan. Puhtaanapitokin on helpompaa nyt! Ja on kyllä kiva, että keittiö on taas askeleen lähempänä valmista. Altaan alta puuttuu vielä tuo yksi taustakappale, välitilan lasia odotellaan, jääkaapin päälle tuleva peitelevy on tilauksessa (saatiin vääränkokoinen), ja sitten pitäisi vielä tehdä sähkövedot ja valaistus loppuun. Niin, kärsivällisyyttä tällaisessa projektissa kyllä oppii.

Pahoittelut heikoista kuvista, vitivalkoista korkeakiiltoista keittiötä on todella haastava kuvata auringonpaahteessa. Hovikuvaajani kun oli töissä, jouduin itse leikkimään kameralla. Täytyy ihan oikeasti opetella käyttämään tuota Canonia itsekin.

We had basic white socles that came with the kitchen cabinets, but they turned out a bit yellowish and then our daughter made a few dents.. I thought I'd cover them up with some DC'-Fix contact tape. I went with this metallic shade instead of the glossy white, to give the all-white kitchen a little contrast. It's actually a lighter aluminum-type shade "in person" and suits the light grey tile nicely. We've still got quite a few things to do (finish the lighting, add a glass backsplash etc), but it's getting there. This project certainly has taught me patience!

18 comments:

 1. Hyvin toimittu!
  Ihanan raikas keittiö teillä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Bella! Valoisuus ja valkoisuus raikastaa. :)

   Delete
 2. Upea tuo teidän keittiö jo nyt!

  ReplyDelete
 3. On kyllä tosi mahtava tuo keittiö ja ei ois todellakaan arvannu sokkelin olevan kontaktoitu! Pitääpä panna tuokin idea korvan taa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Salla! Tuossa DC Fixissä on vieläpä upea pintatekstuuri ja kauniisti metallinhohtoinen mattapinta. Monikäyttöistä tavaraa, ja helppoa kun mikä! Onnistui minultakin :)

   Delete
 4. Todella onnistunut fixaus! :) Ihan mainio värivalinta ja rajaa kauniisti kaapiston ja lattian. <3

  Mukavaa päivää! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos, Miia! Tykkään itsekin tuosta "rajaavasta" efektistä, selkeyttää ja ryhdittää kokonaisuutta. Ihanaa päivää teidän perheelle! :)

   Delete
 5. Minusta näyttää tosi kivalta!! :)

  ReplyDelete
 6. Täähän on ihan mainio vinkki! Mullakin ollut mielessä keittiössä muutaman pienen peitelistan maalaaminen, mutta taidanpa laitella ne dc-fixillä niin pääsee paljon helpommalla! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva jos tästä oli iloa! On tosiaan helppoa kun heinänteko, kun allekirjoittanutkin sai noin siistiä jälkeä aikaiseksi :) Nimim. Ei osannut edes kontaktoida kouluvihkoja yläasteella.

   Delete
 7. Hienosti fiksattu!

  Miten muuten Kvikin kanssa sujui? Tuliko keittiö sovittuun aikaan ja oliko helppo kasata? Meillä Kvik on yksi vaihtoehto ja siksi kiinnostaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Oltiin kuultu kaikenmoista Kvikistä, joten epäileväisiâ oltiin kieltämättä alkuun. Meille sattui kuitenkin ihan loistava myyjä, ja aikataulussa pysyttiin. Kuten blogistakin on huomattu, ihan ongelmitta ei selvitty: yhdessä etulevyssä oli naarmu, yksi välikappale ja jääkaapin yläpuolelle tuleva peitelevy olivat väärän kokoiset. Näitä ei huomattu vielä toimituksen yhteydessä, mutta myöhemminkin vaihdot onnistuivat ja asiakaspalvelu on aina ollut hyvää.

   Keittiön oston jälkeen olemme tilanneet sieltä laatikonsisusteita (laatikkomattoja ja veitsitelineitä), ja yhden sadesuihkun alakerran kylppäriin. Suihku tuli todella nopeasti! Eli meillä ainakin hyviä kokemuksia, tykätään kaappien ulkonäöstä ja vaikuttavat myös hyvin kestäviltä ja laadukkailta. Kysyin T:ltä vielä asennuksesta ja hänen mielestä asennus oli kuulemma myös helppoa, ohjeet oli yksityiskohtaiset. Kaiken sai tehtyä yksin, mutta yläkaappien kiinnitykseen toki tarvitsee apua.

   Jos siis mallistosta tykkäät kyllä sieltä uskaltaa keittiön ostaa :)

   Delete
  2. Kiitos! Kiva kuulla, että teillä on Kvikistä hyviä kokemuksia. Pidetään se siis edelleen potentiaalisten ehdokkaiden joukossa. :)

   Delete
  3. Kiva jos vastauksestani oli hyötyä! :)

   Delete
 8. Replies
  1. Kiitos, minttu! Nyt kun ollaan saatu valotkin keittiöön, alkaa minustakin näyttää aika kivalta.. enää pientä viilausta :)

   Delete