1/10/2012

Suunnitteluohjelmia Mac:ille, kiitos!

Käytiin juuri laattakaupoilla. Aikaisemmin kerroinkin alakertaan suunnitellun pikkuvessan muuttumisesta hieman isommaksi (3.1 m2) kylpyhuoneeksi. Tämä johtui seinien kantavuudesta, eli tilaa ei voitukaan muokata niin kuin aluksi ajateltiin. Ajatus alakerran suihkusta on kuitenkin kiva, eikä vähiten siksi, ettei nyt tarvitse peseytyä koko kevättä salilla kellarirempan valmistumista odotellessa. Alunperin alakerran vessaan ostetut laatat tulevat nyt yläkerran vessaan (Laattapisteen Venis-sarjan Manhattan-valemosaiikkia, isoa mattavalkoista peruslaattaa ja keittiönkin lattiasta tuttu iso Antares lattiaan). Mielellään oltaisiin tuota Antaresta alakerrankin kylppäriin laitettu, mutta suihkun takia tarvittavat kaadot rajoittavat pienessä kylpyhuoneessa lattialaatan koon maksimissaan kymppikymppiin.

Koska mikään kylppärisuunnitteluohjelma ei tunnu futaavan Mac:illa, avasin Paintbrushin ja kyhäsin tämän sekavan kuvan "havainnollistamaan" kph-suunnitelmaa. Se ei ole mittakaavassa. Varmaan jo arvasitte, että TaiK:in kurssit jäivät tältä Aalto-alumnilta väliin. Sisustussuunnittelustakaan kokemusta ei ole. 


Tehostelaatta tulee tuohon suihkun viereiselle päätyseinustalle, ja se on Laattapisteen Qatar Nacar. Laatta on helmiäishohtoinen, joten sen pariksi valittiin suurta helmiäishohtoista valkoista seinälaattaa.

Laattapisteen Qatar Nacar

Qatar Nacar-laatan pinta on kauniisti kolmiuloitteinen. Laattapisteen sivuilla laattaa kuvaillaan elegantiksi, ja sitä se mielestäni on. Tykkään sen geometrisuudesta, ja siitä, että siinä on "hillittyä" draamaa. Lattialaatta on kuulemma ihan uuden uutta Concreta Gris-laattaa (10 x 10), jota on ilmeisesti joillekin messuille tänä vuonna tulossa ja päätynee pian liikkeiden valikoimiin (ostettiin Laattatukusta). Laatta on sävyltään hyvin vaaleanharmaa, nimensä mukaisesti jäljittelee vaaleaa sementtiä. Laatassa on myös jännä on hieman kolmiulotteinen pinta. Samalla laatalla tehdään seinä-wc:n kotelo. Pyysin miestä ottamaan laatasta kuvan (ne vietiin suoraan talolle), palaan postaamaan sen myöhemmin :)

Ajattelimme aluksi mustavalkoista kylppäriä ja etsimmekin pitkään mustia laattoja, mutta jotenkin niistä ei ihastuttanut mikään. Vaalea lattia jännittää hieman, mutta ostimme saumasuojaa ja se (+ säännöllinen siivous) toivottavasti pitää pinnat kauniina. Vaalea kylppäri on toisaalta ajaton ja tilan ilmettä saa sitten helposti pienillä yksityiskohdilla päivitettyä. Toivottavasti vaaleat sävyt ja suuret seinälaatat myös toisivat tilan tuntua muuten pieneen kylppäriin.

Valaistus on pyritty toteuttamaan melko eleettömästi, ilman varsinaista kattovalaisinta. Kuvassa näkyykin rivi LED-spotteja, joita varmaan jatketaan tehosteseinänkin ylle korostamaan pinnan kolmiulottuisuutta. Meikkausvalo tulee valaisinpeilistä. Aluksi olin ajatellut ettei himmentimiä tarvita, mutta nyt kun vessaan tulee suihkukin on himmenin varmasti paikallaan. 

Allaskaappi on vielä hankkimatta, se tulee kuitenkin varmasti olemaan vetimetön ja väriltään valkoinen tai musta. Nyt tuntuu siltä, että musta tammiviiluinen Mano Sera toisi kivaa särmää muuten hyvin vaaleaan tilaan. Toisaalta korkeakiiltovalkoinen Ikean Godmorgon viehättää. Oisko teillä mielipiteitä suuntaan tai toiseen? Tasot valetaan itse betonista, ja allas on luultavimmin valkoinen malja-allas. Korkea kulho se ei kuitenkaan voi olla, koska hana on jo hankittu ja se on kosketusvapaa Oraksen Cubista. Mutta pyöreä vai suorakulmainen? Ajattelisin niin, että jos suorakulmainen laitetaan niin sadesuihkupään pitäisi myös olla suorakulmainen. Toisaalta vessan painikkeet on pyöreät ja itse pönttökin melko kurvikas, joten taidan kallistua pyöreään suihkuun ja altaaseen. Olisi ainakin yhtenäinen muotokieli huoneessa. 

6 comments:

 1. Meidän talon pesuhuoneesta löytyy juurikin nämä kuvan laatat. RAKASTAN! <3

  ReplyDelete
 2. Kauniita laattavalintoja ja muutenkin mielenkiintoinen projekti teillä :)

  ReplyDelete
 3. Kiitos, Mervi! Piristävää lukea positiivisia kommentteja, kun itsellä meinaa välillä usko (lue = hermo) mennä remppaprojektiin :)

  ReplyDelete
 4. Vähän myöhässä tulee tämä kommentti, mutta oletko jo tutustunut Google SketchUp:iin? Toimii erinomaisesti myös macilla eikä maksa mitään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyypä tutustua, kiitos vinkistä!

   Delete