1/16/2012

Ruokailutilan sisustuspohdintaa

Hay:n pukkijalat saapuivat viime perjantaina, mutta pöytälevy on vielä hankkimatta. Aluksi ajattelin joko valkolakattua vaaleaa puuta (kuusi- tai mäntylankkuja) tai ihan valkoiseksi maalattua puuta. Törmäsin eilen tähän kuvaan, joka sai miettimään asiaa uudelta kannalta: täytyykö sen välttämättä olla puuta?

Kuva Residence:stä

Voi että tuo marmori on kaunis! Meille se tuskin kuitenkaan sopii, kun on lapsia ja kokkaamme melko värikästä ja eksoottistakin ruokaa. Olisi varmaan curryssa alta aikayksikön. Toki niin olisi vaalea puukin, ja tabletithan tytöillä olisi lautasen alla. Jos jotain kuitenkin pöydälle menisi, puinen pöytä on hiottavissa ja maalattavissa uudelleen, kun taas marmori olisi kerrasta pilalla. Betoni voisi myös kaikessa rouheudessaan olla hieno, mutta sekin on huokoinen ja ehkei siksi paras vaihtoehto ruokapöytään. Kestävyydeltään omassa luokassaan olisi graniitti. Kurun harmaassa olisi ehkä samaa efektiä kuin marmorissa/betonissa, mutta se olisi oikeastaan ikuinen. 

Kuva Tampereen Kovakivi


Näyttäis aika makealta näiden varassa, eikö?

Kuva AmbienteDirect

Tuolit on jo entuudestaan, nämä jo useaan kertaan blogissa vilahtaneet Inside:n flowerit.

Inside:n Flower-tuolit

Onko teillä kellään kokemusta kuinka paljon painoa nuo Hay:n pukkijalat kestävät? Terästähän ne kumminkin on. Pöydästä tulisi luultavasti 170 cm * 90 cm. Joku saattaa muistaa, että aiemmin mallailtiin isompaa pöytää. Päädyimme kuitenkin pienempään, jotta tila ei tulisi liian täyteen. Meillä on tällä hetkellä 6 Floweria, mutta ruokailutilaan niistä tulee nyt vain neljä. Yksi sitten sijoitetaan luultavasti eteiseen kun se lämpimäksi saadaan ja toinen toisen tytön huoneeseen. Ne saadaan sitten sieltä tuotua pöydän päätyihin, jos on vieraita illallistamassa. Isohan tuo yhdistetty keittiö ja ruokailutila ei ole, vain 21 m2. Sinne saadaan avaruutta vaaleilla kalusteilla ja pinnoilla, valaistuksella (isot ikkunat auttavat) ja minimalistisella sisustuksella. Ja suhteuttamalla ruokailuryhmän koko tilan kokoon. Nuo Flower-tuolitkin tuovat kivasti tilantuntua, kun niistä näkee läpi.

2 comments:

  1. Marmori on kyllä todella kaunista!

    Itsekin sitä pohdimme kovasti uuteen kotiin mutta "huokoisuuden" takia päädyimme esim. tasoissa graniittiin.

    Liputan "lankku"pöydän puolesta, innolla jään odottamaan mihin päädytte :)

    ReplyDelete
  2. Jep, meille tulee keittiöön kvartsitasot.. pitäisi kestää senkin! Graniittia mietittiin myös, mutta valkoista lopulta haluttiin tasoihin. Lankkupöytä on kyllä varmasti tyylikäs vaihtoehto, mutta tuo graniitin huolettomuus houkuttaa! Mieskin oli kovasti graniitin kannalla, aika näyttää kumpaan päädytään... :)

    ReplyDelete