1/06/2012

On sale

Voi ei! Inanaa kivasta White & Fresh-blogista sitten viskasi minullekin tämän bongaushaasteen. Meillä on ollut melkoista menoa "raksalla", joten sisustushaaveilutkin ovat olleet muutaman päivän (minulle aikas pitkä aika!) narikassa. Muutoksia pohjaratkaisuun jouduttiin tekemään, kun yksi seinä paljastui kantavaksi. Alunperin piti hieman laajentaa alakerran wc:tä, mutta jättää iso avoin aula, josta kulku käy olkkariin. Järkevintä on nyt laajentaa vessaa tuohon seinään saakka, jolloin sinne saadaan hyvin mahtumaan suihkutila. Aula jää silti metrin levyiseksi, ja aukeaa entisestään kun kellari on eristetty ja kellarin ovi saadaan purettua pois. Tämä on mukava idea jo siksi, että emme pääse vielä remontoimaan kellaria tai kellarin pesutiloja (niin kauan kun maa on jäässä). Näin saamme siis siistin ja ennenkaikkea lämpimän nykyaikaisen suihkun alakertaan.. ei tarvitse siis ravata tyttöjen kanssa uimahallissa pelkästään peseytymisen ilosta :)

Mutta nyt tietenkin laattoja täytyy ostaa lisää, kuten myös suihkuseinä ja itse suihku. Kaikki ylimääräinen uppoaa nyt remonttiin, etenkin kun otettiin niin pieni remonttilaina (15 000). Eipä ole ollut tarvetta käydä alennusmyynneissä shoppailemassa! 

Mutta sisustusjuttuja on kyllä hyvä siinäkin mielessä pohtia, että vielä voi päättää mihin laitetaan sähköjä. Valaistus täytyy suunnitella nyt, eli mielellään katselee jos mieluisia valaisimia löytyisi nyt alesta. Muutakin tarvitaan, kun muutamme kerrostaloneliöstä (n. 75m2) 2.5 kerroksiseen taloon, jossa on ainakin 130 m2. Emme vieläkään tiedä mitä tuohon on laskettu ja kuinka tarkka arvio tuo on kun taloa ei ole tarkistusmitattu, luultavasti kun kellari saadaan lämpöeristettyä ja otettua käyttöön neliöitä on noin 150-160 (alakerran kerrosala on 60 m2, yläkerta noin 35 m2, kellarin luulisi olevan yhtä suuri alakerran kanssa).

Täytyy kyllä olla samaa mieltä muidenkin sisustusbloggaajien kanssa, että ainakin kodin tuotteiden alessa on (Suomessa) kehno tarjonta. Löytöjä saa todella etsiä. Näitä juttuja bongasin:


Valkoista KoKoa Sokoksella (nuo syvät kulhot kelpaisivat meille!)

Munakupeista kaunein (decodeco.fi)

Taika-kulhot 0,6l 19,00€ (finnairplusshop.fi 

Tyynynpäällinen, H&M Home

Eksyin myös tutkailemaan tarjontaa ulkomailla:

Normann Copenhagenin Hang-valaisimet, 95

Design House Stockholm, Tid-kello 29.95

Nyt kaikki normaalihintaiset tuotteet
 ivor-innes.co.uk -15%, esim. Eva Solon wc-paperiteline n. £50

No siinäpä sitä olikin! Tuo wc-paperiteline kyllä houkuttaisi, siinä kun on se kätevä mekanismikin. Kiitos vaan Inanaa haasteesta! En tiedä itse kenet haastaisin kun niin monessa blogissa alebongauksia on jo esitelty. Jos luet tätä ja sinulla on blogi, olet haastettu!

Palaan viimeistään huomenna postaamaan remppakuvia, purkutöissä on edistytty melkoisesti! Sähkömies tekee myös kohta uudet pohjapiirrustukset, niin pääsen esittelemään muutoksia hieman havainnollisemmin. Nyt pakkaan tytöt bussiin ja käydään katsomassa mitä isi ja vaari ovat talolla saaneet aikaan. :)

2 comments:

  1. Toi Design House Stockholmin kello olisi kiva yöpöydälle! :)

    ReplyDelete
  2. Niin olis! Siinä mielessä hyvä aika rempata meillä, että remppatarvikkeitakin on alessa. Mutta huono siltä kannalta ettei nyt sentit veny sisustusesineisiin! :) Mielelläni kyllä kotiuttaisin kaikki nuo.

    ReplyDelete