1/22/2012

Remontti update

Tänään talolla aherrettiin sähkötöitä ja tasoitettiin seiniä ja kattoja. Keittiökaappejakin asennettiin, ja allekirjoittanut leikki varmaan useamman minuutin ekalla laatikolla. On se Blumin hidastusmekanismi vaan niin kiva! Kun aiemmin on vaan asunut vuokralla, on ihan mieletöntä suunnitella itse keittiö ja saada sinne juuri ne toiminnot mitä haluaa. Järkevät alakaaapit ja apteekkarinkaappi tuovat kyllä helpotusta arkeen - nykyisessä keittiössä kaappeja kun ei ole montaakaan, ja ne kolme alakaappia mitä on, ovat vain 40cm leveitä hyllykaappeja. Voitte siis kuvitella, miten kivaa sieltä perältä on kaivaa kun ovat ihan täyteen ahdetut..

Mutta tässä siis muutama kuva:

Näkymää olkkarista, tuon ruskean Puupelin paikalle tulee kulmatakka


Sama hiukan eri suunnasta, oviaukosta kulku avokeittiöön
ja keskeneräiselle seinälle tulee TV


Hieman pimeä kuva sohvanurkkauksesta


Allaskaapissa on jo roskikset ja saarekkeessa eka laatikko!


Saareke


Näköala, kun keittiöön tulee eteisestä

Ensimmäinen uusi väliovi paikoillaan (painike vielä vanha) - ja
alakerran vessan uudet (laajennetut) seinät!

Paljon on siis tehty tällä viikolla. Lähes koko alakerta on levytetty, vessan uudet seinät rakennettu ja ovi uusittu, oviaukkoja korotettu, keittiökaappeja koottu ja ensimmäinen kerros kittiä on laitettu, ja kaikkialla paitsi eteisessä on toimiva lattialämmitys. Sähköt on vedetty alakertaan, ensi viikonloppuna viimeistellään (laitetaan uusi sähkökaappi). Huh, hiukan jännittää kun muutto on jo viikon päästä sunnuntaina! Valmista ei varmasti tule (eikä näin kuviteltukaan), mutta ainakin keittiö ja olohuone ovat toivottavasti mallillaan. Toivottavasti liesituuletin ja tasot saapuvat ensi viikolla!

3 comments:

 1. Kun noita kuvia katsoo, niin tuntuu aika hurjalta ajatus, että viikon päästä olisi jo asumiskunnossa. Niin sen vaan tällaisen asioista mitään tietämättömän pää toimii, ei osaa kuvitellakaan mitä viikon aikana voisi saada aikaiseksi. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Asumiskunto on suhteellinen käsite ;) Appivanhempani ovat asuneet talolla koko remontin ajan (he tulivat kauempaa auttamaan rempassa). Yläkertahan on ihan siisti, melkolailla alkuperäisessä kuosissa. Toisesta makkarista on vaan revitty puurunko esiin. Siellä on siis asuttava makuuhuone, jossa heillä on nyt ollut mikro ja pieni jääkaappi. Alakerran vessa ja kellarin pesutilat toimivat, joten asumista varten tarvitaan lähinnä toimiva keittiö ja olohuone. Loppujen lopuksi olkkarissa ei enää paljoa ole hommaa, laminaatin lätkiminen lattialle, muutama kipsilevy lisää seinille, toinen kerros kittiä ja hionta, maalaus. Keittiössä täytyy enää koota kaapit, saumata lattialaatta ja asentaa tasot, kodinkoneet ja allas (kaikki putkityöt ja sähköt on jo). Sähköt on koko alakertaan jo vedetty, enää tarvitsee kiinnittää kuin kytkimet ja rasiat. Kun kaksi miestä tekee töitä 7-23 (ja ens vkonloppuna lisäksi kaksi sähkömiestä), paljon saadaan aikaan lyhyessäkin ajassa. Ne työt mitkä kesken jää, saadaan tehtyä samalla kun asutaan talossa. Poislukien yläkerran maalaaminen, jolloin menen tietysti lasten kanssa evakkoon maalihöyryjä (ja sitten kesällä paetaan viikoksi kun betonilattia avataan ja laitetaan se epoksipinta, se on melko myrkyllistä puuhaa). Paha tietysti nyt on sanoa, mitä kaikkea ehditään tekemään ennen muuttoa.. pessimistinen arvio on valmis keittiö ja jotakuinkin valmis olkkari, jos hyvin käy saadaan enemmänkin aikaan. Kannattaa siis seurata! ;)

   Delete
 2. Se on kato tää silmä, joka ei remontista ymmärrä. ;) Mutta täällä tiukasti ollaan ja seuraillaan. :)

  ReplyDelete