1/30/2012

AJ olohuoneeseen

Eilinen oli melko kaoottinen päivä, mutta lähes kaikki tavarat saatiin tuotua uuteen kotiin. T lähti  juuri esikoisen kanssa hakemaan loppuja, huomenna enää siivotaan loppuun ja käydään fiilistelemässä vika saunavuoro. Talolla hommat eteni myös kiireellä, mutta sähkömiehet eivät ehtineet saada kattovalaisimia toimimaan muualle kuin eteiseen. Laminaattikin pitäisi vielä lätkiä eteisen lattialle nyt kun lattialämmityskaapelit ovat ehtineet kuivattaa kaiken laastin. Tottumista siis on paitsi keskeneräisessä talossa (talossa ylipäätään!) asumiseen, myös matkalaukuista ja laatikoista elämiseen. Vaatteita sun muita kun ei voi purkaa, ennen kuin edes yksi yläkerran makkareista on valmis.

Mutta on tämä silti kivaa. Eilen haettiin sushia ja syötiin sitä koko perhe (no, neiti 6kk ei ihan vielä) Puupelin lämmössä uudella nahkasohvalla. Nam! "Oikean" takan muurausta odotellessa... Lämmittäähän tuokin ihan mukavasti, mutta varaava takka lasiluukulla luo ihan oman tunnelmansa. Ei sillä, nautin jo nyt suuresti talon tunnelmasta. Täydellisestä hiljaisuudesta ja olohuoneesta näkyvästä metsänäkymästä. Ei uskoisi, että niin lähellä pääkaupungin sykettä ollaan. 

Aamuisella saatiin myös miehen kanssa päätettyä olkkarin lattiavalaisin. Kolmijalkaiset viehättävät, mutta mieluisia kupuja ei oikein ollut. Perinteinen kangastötterö (kuten Elloksen mallissa), ei innostanut. Päätimme sitten satsata mustaan Poulsenin AJ-valaisimeen.

Louis Poulsen AJ (kuva täältä)

Valaisimeksi ruokapöydän ylle on jo yksi DIY idea, josta lisää myöhemmin. Olohuoneen kattovalaisin on kuitenkin vielä auki. Olisiko se Norm 69?


Norm 69 (kuva FDS)

Pienehkössä tilassa lamppu ei saa olla järin massiivinen. Ihan simppeli yksittäinen riippuvalaisin mallia Clas Ohlson voisi olla oikein kiva.


Riippuvalaisin (kuva Clas Ohlson)

Tai ehkäpä valaisinrykelmä tähän tapaan?

Kauniit valaisimet kauniissa olohuoneessa (kuva täältä)

Sopisi ainakin AJ:n kanssa yhteen ;)

2 comments:

 1. Katos, mekin ollaan tuosta AJ:sta puheltu! Se on tarpeeksi yksinkertainen ja moderni! Laitahan kuvia kun on omalla paikoilleen! Ja jaksamia rempan keskelle!

  (Se hiljaisuus on kyllä jotain aika mukavaa! Aina kerrostalossa asuneena ja vuosia ydinkeskustassa niin on vähän erilaista olla täydellisessä hiljaisuudessa.)

  Kannattaisi muuten mahdollistaa kommentointi nimellä/url- vaihtoehdolla, monella ei tuota Googletiliä tai muuta vastaavaa ole.

  Petteri / www.rintsikka.fi

  ReplyDelete
 2. AJ on todella tyylikäs, kuvaan ehdottomasti heti kun se meille saapuu! Jaksaminen on kyllä kortilla, mutta onneksi saa nauttia juuri tuosta hiljaisuudesta ja uudesta keittiöstä. Kiitos vinkistä! Vapautin tuon kommentoinnin.

  ReplyDelete