TIMELINE

Ostimme marraskuussa 2011 unelmiemme alueelta 50-luvulla rakennetun rintamamiestalon. Saimme avaimet käteemme juuri ennen Uutta Vuotta, ja teimmekin tammikuussa 2012 taloon pikaisen remontin. Talo oli sekä rakenteellisesti että pääosin pinnoiltaankin hyvin pidetty, joskin esim. keittiöstä uupui kokonaan sähköinen uuni ja liesi. Tammikuussa uusimme olohuoneen, purimme alakerran makuuhuoneen ja laajensimme sinne oikean avokeittiön ruokailutiloineen. Keittiössä kaikki meni putkia myöten uusiksi ja koko alakertaan uusittiin sähköt.

Tammikuun lopussa koitti muutto. Muuton jälkeen helmikuun jatkoimme töitä alakerrassa ja aloittelimme yläkerran purkutöitä. Suunnitelmia uusista pohjaratkaisuista väännetiin innolla ja välillä tuskan hiki valuen. Lopulta, osin kiitos blogin aktiivisten kommentoijien, päädyimme erittäin mieluisaan ratkaisuun ja pääsimme aloittamaan rempan yläkerrassakin. Purkuhommia riitti vielä maaliskuussa, mutta sitten päästiinkin jo ehjäämään. Vaatehuoneen erikoiset valaistus- ja säilytysratkaisut ja erinäiset rakennustekniset yllätykset ottivat aikansa, mutta kesäkuussa valmistui vanhempien makuuhuone. Nyt on työn alla on lastenhuone ja seuraavaksi portaat ja wc-tilat.

Kesällä ja syksyllä remontoidaan rankemmalla kädellä. Tehtävää olisi vaikka muille jakaa: vanhan huopakaton vaihto peltikattoon, ulkosivulaudoituksen uusiminen, terassien rakennus, ulkovaraston ja ulkoportaiden valut, betonikellarin lattian piikkaus ja uuden betonin valu, ikkunoiden vaihdo ja kuistin muuttaminen lämpimäksi eteiseksi. Muun muassa. Luultavasti kattoremontti menee ensi kesään, ja voi olla ettei kellariakaan vielä ehditä piikkaamaan.

Teemme remonttia omin voimin (ts. T tekee ja allekirjoittanut suunnittelee, piirtelee ja sisustelee), ammattitaitoa löytyy onneksi myös lähipiiristä. Töiden ja lapsiperheen arjen ohessa kun tehdään, tarkkaa aikataulua ei ole. Sellaisesta kiinni pitäminen vain stressaisi, ja stressiä tämmöisessä projektissa on tarpeeksi ilman deadlinejakin. Kyllä kai tästä joskus valmis tulee?

We bought this 3-story 50s wood house in November 2011, got the keys before New Year 2012, and did a quick remodel in January. The house had no proper kitchen, so we had to build one before moving in. By the end of January, when we did move in, we had a semi-finished open-plan kitchen and dining area, and a living room. We renovated everything, down to pipes and electrics.

In February, we continued working on the main floor and made floorplans for upstairs. Once we came up with "the perfect" plan, we started the work. Now, in June, we are almost done with the master bedroom and are now working on the kids' room and stairs soon. Then in the summer/fall it's time for the big changes: new windows, building terraces, etc etc. Since we are doing all the work ourselves (or more like T does the work, and I sketch, plan and design), have kids and both have day jobs, we aren't working on a strict schedule. This project is stressful enough without deadlines! After all, little by little, things will get done and we will have the house of our dreams one day.. right?

No comments:

Post a Comment