1/04/2012

Remonttiaikataulu

Tästä se alkaa: tänään saadaan keittiökalusteet! Appiukkokin tuli tänään, isä ja poika pääsevät siis aloittamaan työt. He ovatkin parhaillaan matkalla kohti Kvikin noutovarastoa hakemaan meidän Manot. Sen jälkeen on tälle päivälle luvassa vanhan keittiön purkua, muovimattojen ja muiden viritelmien irti repimistä ja seinien kaatelua. Pyysin T:tä kuvailemaan, joten toivottavasti myöhemmin tänään tai huomenna saan esitellä missä mennään. Appiukko otti kolme viikkoa lomaa, jotta voisi auttaa meitä rempassa. Iso urakka onkin, sillä talo pitäisi saada muuttovalmiiksi 31.1. mennessä. 

Tehtävänä nyt tammi/helmikuussa on
- Uusi keittiö, keittiön lattialaatoitus
- Koko talon sähköjen uusiminen (eroon pinta-asennuksista)
- Alakerran wc:n täysremppa (uudet kalusteet, seinä-wc, laatat), yläkerran wc:n rakennus
- Lattiat ja katot uusitaan, katot ja seinät maalataan
- Lattialämmitys ala- ja yläkerroksiin
- Kokonaan uudet putket ala- ja yläkertaan, 2 pientä lämminvesivaraajaa korvataan yhdellä 300 litran varaajalla
- Varaavan takan muuraus olohuoneeseen

Keväällä/Kesällä/Syksyllä 2012
- kellarin betonilattiaa piikataan jonkin verran alaspäin (huonekorkeus nykyisellään noin 210)
- koko kellarikerros eristetään ja asennetaan lattialämmitys, pinnat remontoidaan
- saunaa laajennetaan, täysi kylppäriremppa 
- takka kellariin (isosta huoneesta tulee takka/vierashuone, siellä on kivan kokoiset ikkunat ja tila on vain puoliksi maan alla)
- Kuisti rakennetaan uusiksi, jotta saadaan lämmin eteinen (samalla julkisivun rappaus tai maalaus?)
- Pihatöitä, istutuksia, terassi?

Sitten joskus
- Kattoremontti

Tekemistä tällaisen vanhan rintamamiestalon uudistamisessa siis riittää varmasti pariksi vuodeksi.  Ehkä joku kysyisi, miksi ostimme 50-lukulaisen rintsun emmekä rakentaneet omaa? Syitä oli monia. Olen itse jatko-opiskelija ja mieheni täyspäiväisesti töissä, mutta tytöt eivät ole päivähoidossa (isompi 3v ja pienempi 5kk). Varaa ei ollut rakennuttaa, eikä aikaa rakentaa itse. Toisaalta mielessämme oli tietty, merellinen asuinalue josta molemmilla olisi lyhyt työmatka. Sieltä ei niin vaan tonttia olisi saanut. Talossa itsessään viehätti valoisuus. Talo on aikanaan omalle perheelle rakennettu, ja se on rakennettu todella hyvin. Kuntotarkastuksessa moitteita ei juuri ollut, kellarin kosteuskin oli alhaisin mitä tarkastaja oli pitkän uransa aikana mitannut. Ikkunat ovat uusitut ja talo loistavasti eristetty. Talossa ei ole nykyisellään kuin kourallinen pattereita, mutta se pysyy nytkin 20 asteisena. Seinät ovat suorat ja oudoista pintamateriaalivalinnoista huolimatta, talossa on tunnelmaa. Joku siinä vain kutsui, ja tiesimme molemmat että "tässä on meidän koti."

Talon ostaminen olikin vaiheikas prosessi. Ensimmäinen tarjouksemme hylättiin, ja pyydettiin 15 000 lisää. Pankki soitti yllättäen ekan tarjouksen teon jälkeen, ja kieltäytyi myöntämästä nimenomaiseen kohteeseen lainaa. Emme siis voineet korottaa tarjoustamme ja päätimme jatkaa kodin metsästystä. Parin viikon kuluttua uusi ostaja ilmestyi, mutta hekään eivät tarjonneet myyjän haluamaa summaa ja meiltä kysyttiin jälleen korottaisimmeko omaa tarjoustamme vastaamaan heidän tarjousta. Kuulemma möisivät mieluummin meille, sillä toisella ostajalla oli aikomus lyödä talo maan tasalle ja rakentaa uusi. Haimme toisesta pankista lainaa, joka meille taloon myönnettiin. Tarjosimme hieman vähemmän kuin toinen ostaja ja ehtonamme oli, että myyjä maksaisi kokonaan kuntokartoituksen. Myyjä ilmoitti, että summa sopii mutta kuntokartoitus tulisi maksaa puoliksi.  Emme suostuneet. Viikon kuluttua myyjä kuitenkin hyväksyi tarjouksemme sellaisenaan.

Virallisesti talo vapautui meille Uutena Vuotena, 31.12.2011. Tämä blogi sai alkunsa 27.12.2012. Remontti- ja sisustusaiheisia postauksia riittää varmasti vuosiksi eteenpäin. Toivottavasti innostutte seuraamaan mukaan matkassa!

4 comments:

  1. Kiva blogi täällä. Jään odottamaan remonttinne tuloksia.. Hyvää alkanutta vuotta 2012!

    ReplyDelete
  2. Kiitos paljon! Onnekasta alkanutta vuotta sinullekin :)

    ReplyDelete