12/27/2011

Keittiösuunnitelmia

Paljon on jo ehditty suunnitella ja ostaakin,  suurin muutos talossa tulee olemaan keittiö. Seiniä kaatamalla saadaan avoin alakerta, ja nykyinen noin kahdeksan neliön puuhellakeittiö (juu! sähköhellaakaan ei talossa vielä ole) vaihdettua noin 21 neliön avokeittiöksi modernein kalustein ja kodinkonein. Tässä suuntaa antava Kvik-suunnitelma:Tuohon uunin eteen tulee ruokapöytä. Nuo ovet eivät oikeasti ole ovia, vaan ihan aukot. Uunin vierestä on siis käynti olohuoneeseen, ja tuolta hanan vierestä eteiseen. Kodinkoneet on jo valittu ja tilauksessa, liesituuletin on Falmecin Polarin valkoinen saarekemalli (kuva Falmecin sivuilta):


Uuni on Smegin valkoinen pyrolyysiuuni, liesitaso valkoinen induktiotaso Brandtilta (kuva konenet.fi):
Jääkaappipakastimeen haluttiin jääpalakone, joten valittiin integroitavien sijaan Side by Side. Siihen tulee päälle oviin sointuva levy, ja se upotetaan seinään jolloin se (toivon mukaan) sointuu hiukan paremmin korkeakaappien sekaan. Päädyttiin valkoiseen Samsungiin (kuva Hobby Hall):


Tasot tulevat Hansakiveltä, valkoista 12mm kvartsia (Absolute Blanc). Tasomme on siis ohuempi kuin kuvan taso.


Allas ja hana Blancon Silgranit:ia. Hana on Linus S ja allas Subline 700mm levyisenä (Kuvat Lapetek).


Ja kaapistot siis Kvikin korkeakiiltovalkoista Manoa. 

Lattiaksi keittiöön laitetaan laattaa. Ajatuksena oli suuri (45 x 45, 30 x 60?), harmaa lattialaatta. Tämä tulee siis hanan puolelle ja raja kulkee saarekkeen kohdalla. Ruokailupöydän alle tulee samaa valkoista Arctic Pine-laminaattia kuin olohuoneeseen ja muualle taloon. Laatta voisi olla esimerkiksi Kaakelikeskuksen Ascot Spectra White 30 x 60. 

Todella kaunis, raaka ehkä hieman betonimainen pinta. Kiva kontrasti kiiltäviin kaappeihin. Sitä ei ihan vielä olla lyöty lukkoon, täytyy käydä kiertelemässä ihan paikan päällä eri laattakauppoja.

Keittiö on siis tasoja ja kodinkoneita myöten  kokovalkoinen, ja sinne olisi kiva saada jotain särmää.. ei kuitenkaan mustavalkoista joka on jo nähty. Ihastuimme tähän kuvaan (Norm Architects):

Tuo ei vain taida olla toteutettavissa, kun hanan päällä on kuitenkin kuivauskaappi.. mutta ehkä tuon palkin voisi toteuttaa korkeakaappien ja yläkaappien päälle ja siihen esimerkiksi upottaa LED-valaisimia? Hmm.. tuollainen raaka puu on kyllä todella kaunis muuten todella modernissa ja valkoisessa keittiössä. Ideoita otetaan vastaan!

8 comments:

 1. Meidän keittiösuunnitelma lähti liikkeelle samasta kuvasta (Norm Architects). Kiva blogi, jään seurailemaan!

  ReplyDelete
 2. Kiitos, Norm Architectsien kuvat ovat kyllä mitä parhaimpia inspiraation lähteitä!

  ReplyDelete
 3. Ihanan valkoinen keittiö teille tulossa! Löysin blogisi kun hain valkoisesta Silgranit-altaasta kokemuksia, on se kyllä niin upea.

  Huomasin että olit linkittänyt insani24.de-kuvaan. Ollaan itse katsottu sitä sivustoa ja saataisiin kaikki kvv-kalusteet sieltä ihan "kivaan" hintaan. Reuters bathroomista ollaan luettu paljon hyvää, mutta siellä hinnat ovat vähän korkeammat, joten tekisi mieli tilata insani:sta. Tilasitteko siis pöntöt sieltä, ja jos niin, niin sujuiko kaikki ongelmitta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valkoinen keittiö on ehtinyt jo (suurilta osin) tullakin, uusimmissa postauksissa kuvia :) Silgranit allas on upea, se on pysynyt myös toistaiseksi hyvin puhtaana. Saimme keittiömyyjältä hyvän vinkin pestä allasta ihan konetiskiaineella, ja se on toiminut. Hieman enemmän vaivaa kuin rosteriallas kun saa varoa ettei jätä likoamaan mitään värjäävää, mutta mielestäni kyllä sen arvoista.

   Insanista saatiin pöntöt hyvin! Toimitus venyi, mutta se johtui postin joulukiireistä. Olkaa tarkkoja että tilaatte kaikki osat, esim. itse sekoilin aluksi sen kanssa että saksassa WC Sitz ei tarkoitakaan koko istuinta vaan pelkkää "kantta". Eli seinävessaan tarvitsee elementin, WC Sitzin ja lisäksi Tiefspühl WC:n samaa sarjaa. Tilaa vaan rohkeasti insanista! Silgranit-allaskin on meillä Saksasta (maksoi murto-osan Suomen hinnoista), tosin eri myyjältä.

   Delete
  2. Tosikiva kuulla että Insaniin voi luottaa! Laitetaan siis tilaus eteenpäin... kunhan päätetään mitkä hanat meille tulee. Valinnanvaraa on raksaprojektissa aivan liikaa.

   Huomasin heti kun rupesin selaamaan uusimpia postauksia että keittiö oli jo ihan eri kunnossa :S Ja ei voi muuta kuin sanoa että se on (ainakin) yhtä ihana kuin suunnitelmat! Katsotaan uskalletaanko tilata valkoinen Silgranit-allas vai tuleeko meille sittenkin antrasiittiversio. Joka tapauksessa sekin tilataan kyllä Saksasta - aivan naurettavat hintaerot! Ilmaa saa ilmaiseksi, joten turha siitä maksaa :)

   Delete
  3. Kiiitos! Tuo on kyllä totta, valintoja pitää tehdä paljon ja niitten kanssa vielä elää kauan. Haastetta on! Ja ehdottomasti vaan Saksasta tilaukseen, tosiaan ihan tyhmää maksaa samasta tavarasta moninkertaisia hintoja. Raksaaminen on kallista muutenkin. Teille tulee kyllä varmasti hieno keittiö!

   Delete
 4. Moikka,
  Kaunis, ihana valkoinen keittiö teillä. Tosi samantyylinen, jota itse haaveilemme.
  Kyselisin noista hansakiven kvartsitasoista. Kun en niiden sivuilta löytänyt toimituksesta mitään, eli kuinka teidän toimitus sujui? Ja saitteko mitat hyvin täsmäämään, ts. lähetittekö esim kalustekuvat sinne? Ja tuliko edullisemmaksi kuin esin jostain paikallisesta kivifirmasta? Ja kuinka blancon valkoinen allas sopii tasoon, eli onko väri sama vai poikkeaako kovin?

  Kiitos, jos jaksat vastata näihin kysymyksiin. Tulisin kovin kiitolliseksi:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pahoittelut, että vastaukseni on viipynyt! Toimitus sujui hyvin, asennus saatiin todella nopeasti (viikon päästä mittauksesta). Mitat täsmäsivät, kun he tulevat myös mittamaan :) Tuli toki edullisemmaksi! Mun mielestä blancon allas ja taso sointuva todella hyvin, vaikka itse jännitin samaa - molemmat on puhtaan valkoisia!

   Meillä on tuon tason kanssa vaan ollut semmoinen ongelma, että on naarmuuntunut ja vielä ei olla päästy sopuun korjaustoimenpiteistä. He tulevat kyllä korjaamaan sen (ilmeisesti on korjattavissa paikanpäällä), mutta heidän mielestä se on normaalia kulumaa ja meidän pitäisi maksaa korjaus. Saisimme ilmeisesti korjauksesta alennusta, eikä se olisi kovin kallis. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että koska taso ei ole kokenut meidän toimesta iskuja, että se on heidän vastuulla. Odottelen vielä kuluttaja-asiamiehen kantaa asiaan ja sitten palaillaan asiaan... :) Kommunikaatio kyllä sujuu, ja tosiaan nopeasti tuli tasot asennettuina ja merkittävästi edullisemmin. Tästä naarmujutusta en sitten osaa vielä sanoa, kun reklamaatio on vielä kesken.

   Delete