1/06/2012

Uutisia 50-luvulta

"Kotiuduttiin" juuri talolta ja ajattelin heti postailla uusia kuvia :) Nyt oli järkkärikin mukana, tosin kuvaajana allekirjoittanut.. T:llä olisi kuvaajanlahjoja, mutta esikoinen oli kovin tarrautuvainen eikä hennonnut päästää isistä irti. Pahoittelut siis amatöörikuvaajan räpsyistä! 72 niitä tulikin otettua... 

Väliseinien sisästä löytynyttä:

HOK-elannon tulitikkuaski (ei ole mun käsi!)

Lakupaperia

"tanskalaisia perunoita"

Uutisia 60 vuoden takaa

Olohuoneessa odottaa keittiön kalusteet kasaamista ja asennusta:

Kvik-keittiökalusteita

Alakertaa on purettu melkoisesti, enää pintojen repimistä ja vessan nykyisen seinän purku laajennusta varten. Tältä keittiö tulee näyttämään:Tältä se näyttää nyt:

Näkymä ruokailutilasta keittiöön, saareke tulee heti palkkien taakse

Samaa, hiukan eri kulmasta
(uunikaappi ja muut korkeakaapit tulevat tuon teollisuusimurin kohdalle)

Keittiötä, allas tulee tuon beigen puukaapin kohdalle
 (tuo harmaa vanha puuhella on saanut jo uuden omistajan)

Allaskaapin vierustaa

Näkymä olohuoneesta ruokailutilaan

Nämä kuvat selventävät hieman miten rappusista ja ulkoa tullaan olkkariin, ja miten vessa siis laajentuu. Tuo valkoinen on ulko-ovi, ja sieltä tulee siis suora kulku olkkariin. Tuo keltainen käytävä eli nykyinen aula tulee osaksi vessaa, joka laajenee tuohon keskimmäiseen seinään. 
Näkymä ulko-ovelta olkkariin

Olohuoneesta kuljetaan siis käytävää pitkin kellariin, ylös ja ulos

Kuvissa tuo vihreähattuinen taapertaja on esikoinen. Tässä vielä havainnollistamaan vanha pohjakuva, ja Mac:in Paintbrushilla tuherrettu jonkinlainen versio tulevasta:


Vanha pohjakuva


Uusi alakerran pohjaratkaisu

Tuossa siis karkea havainnollistus. Tuo kellariin vievä ovi lähtee siinä vaiheessa kun kellari on lämpöeristetty. Kuistin osalta suunnitelmat on vielä auki. Sen verran tiedetään, että lämmin eteinen siihen tulee.. mutta sen enempää ei vielä olla suunniteltu. Koko kuisti menee kuitenkin purkuun, ja sisäänkäynti muutetaan samalla luultavasti parkkipaikalle päin (eli kuvassa oikealle). Tämä kuitenkin vasta ensi kesänä/alkusyksystä.

Nyt purkutyöt jatkuvat sunnuntaihin ja ehkä jo maanantaina päästään itse rakennuspuuhiin!

No comments:

Post a Comment