1/12/2012

Puupalkkia kattoon

Aiemmin kerroin keittiön kattoon laitetusta liimapuupalkista, joka täytyi laittaa tukemaan seinää kun pieni kantava seinä poistettiin. T ja appiukko pelkäsivät reaktiotani ja sanoivat, että sen voi kyllä maalata piiloon valkoiseksi. He olivatkin aika ihmeissään, kun sanoin ettei sitä peitetä vaan nimenomaan korostetaan. Inspiraationa toimi Elisabeth Heierin kuva:

Kuva Elisabeth Heier:in ihanasta blogista

Tuon tapaisesta palkistahan haaveilin alunperin keittiön korkeakaappien alle Norm Architectsien tapaan, mutta sitä ei voitu toteuttaa kuivauskaapin takia.

Kuva Norm Architects

Jännä juttu, että palkki sitten tarvittiinkin kattoon. Noin komeita puusyykuvioitahan ei liimapuupalkissa ole, kuin Elisabethin kuvissa. Mutta voisi näyttää aikas kivalta valkolakattuna samaan sävyyn kuin ruokapöydän pöytälevy? Tai sitten sen voisi petsata tummemmaksi, mutta silloin ruokapöytä saisi olla kokovalkoinen. Useampaa eri puun sävyä en laittaisi samaan tilaan.

Liimapuupalkki katossa, saarekkeen ja ruokailutilan välissä

kuva finnishdesignshop.fi

Pitäisiköhän kattoon tehdä toinen palkki kaveriksi, näyttäisi varmaan symmetrisemmältä ja enemmän harkitulta.. mitä te tuolle palkille tekisitte? Naamioisitte vai korostaisitte? Valkolakkaus vai samantapainen petsaus kuin Elisabethin kuvissa? Laitoin kyselyn sivupalkkiin!

No comments:

Post a Comment