2/15/2012

Yläkerran suunnittelua

Työt olisi tarkoitus aloittaa yläkerrassa piakkoin. Pohjaratkaisun suunnittelu on siis ajankohtaista. Tällaisen version piirsin eilen Floorplannerilla ja hioimme sitä illalla yhdessä T:n kanssa. Se vaikuttaa nyt oikein hyvältä. Sain jopa haaveilemani vaatehuoneen mahtumaan, sillä katto on riittävän korkealla tuolla wc:n puoleisella seinällä (kuvassa siis vasemman puoleinen seinä on sopivalla korkeudella, oikean puoleinen on matala). Jos matalatkin neliöt lasketaan, kerrosalaa on noin 60 neliötä. Tyttöjen huone on jopa 21 neliötä, vanhempien makuuhuone 16.5 m2. WC on 4.9 m2. Vaatehuone on noin 13 m2. 


WC on aika kompakti, minkä vuoksi arvoimmekin pitkään tuon pyykinpesukoneen sijoituksen kanssa. Kellarissa olisi tilaa kodinhoitohuoneelle, mutta arkea helpottaisi jos vaatehuoneesta ja lastenhuoneesta olisi lyhyt matka pesukoneelle. Pesukoneemme kuivaa myös, joten paikkaa suurelle pesutornille ei tarvita. WC:ssä siis toiselle päätyseinustalle tulee allaskaluste, ja toiselle puolelle betonitason alle, liukuovien taakse paikka pesukoneelle ja likapyykin säilytykselle. Pyykin kuivaustilaa ei kyllä pahemmin jää, mutta kyllähän tuonne sulloisi kuivaustelineen jos haluaisi. Onneksi kesällä pyykit voi kuivata ulkona ja on tuo yhdistetty pesukone ja kuivuri. Mielestäni se on paljon pienempi paha, kuin kulkea kaksi kerrosta alemmas kellarikerrokseen pyykkäämään. 

Tuo vaatehuone erotetaan makuuhuoneesta lasiliukuovilla. Saatamme myös laittaa ikkunan tuonne nojatuolin taakse tuomaan lisää luonnonvaloa tilaan. Pidän tuosta pitkästä avoimesta näkymästä  kun rappusista tulee ylös, varsinkin kun varsinainen aula ja melko pieneksi (2.9 m2). Ajattelimme aluksi jättää tuon "walk-through closetin" ovetta, mutta ehkä lasten kasvaessa siihen kaipaa esim. kevyttä satiinilasista ovea - se suojaisi tarvittaessa pukeutujaa, mutta ei kiinni ollessaankaan estäisi valon kulkua. 

Kellariin on tulossa ainakin yksi makuuhuone, joka toimittaa vierashuoneen virkaa. Tytöt ovat vielä pieniä (3v ja 6kk), eli viihtyvät varmasti samassa huoneessa vuosia. Uskommekin, että tämä pohjaratkaisu palvelee meitä hyvin, näin saamme haluamamme toiminnot avaruudesta tinkimättä. Toki kuulisimme mielellämme, jos kokeneemmilla raksaajilla on parannusehdotuksia. Suunnittelussa kun täytyy huomioida niin monta seikkaa.

9 comments:

  1. Vaikuttaa tosi toimivalta pohjalta. :)

    Itsekin haluaisin meille vaatehuoneesta kuljettavan wc:n oveksi maitolasioven, näin valo pääsisi kulkemaan paljon kauniiimmin.

    ReplyDelete
  2. Kiitos! Olemassa olevaan taloon uuden pohjan suunnitteleminen on aina haastavaa, mutta tämä tuntuu tosi hyvältä. Muutokset jo olemassa olevaankin pohjaan on suht pieniä. Lasiovet on kyllä käteviä, kun ei samalla lailla estä valon kulkua!

    ReplyDelete
  3. Teinkin taannoin jutun kuivaavasta pyykinpesukoneesta ja sain palautetta, ettei se kuivaa kaappikuivaksi pyykkiä. Miten hyvin teillä kone kuivaa? Itse haluaisin nimenomaan pyykin ripustelusta eroon, siksi kuivuria kaipaisin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä on Sanyon Airwash, ja se kyllä ihan oikeasti kuivaa kaappikuivaksi. Ei vaan saa änkeä ihan täyteen. :)

      Delete
  4. Hei!

    Joku viikko sitten löysinjotakin kautta blogiisi ja laitoin sen suosikeihin, eilen illalla sit tajusin, että olet kirjoittanut vasta sen verran aikaa, et voisinkin lukasta sen kokonaan läpi ja niinhän se sit nukkumaan meno viivästy :) Illalla en enää jaksanut kommentoida, mutta nyt heti kun koneelle lapsilta kerkesin niin tulin kommentoimaan.

    Pitää kyllä hattua nostaa teille ja teidän remppatahdille. Tuntuu ainakin tämmöisen ikinämitäänremontoinut ja sisustusynnämuuthankinnatharkitaankymmenenkertaa naiselle aika reippaalta tahdilta ;) Sulla ilmeisen kätevä mies ja taitavat sukulaiset. Ja todella mielenkiinnolla jään odottelemaan vuoden kulumista ja remontin etenemistä ylös ja alas ja ulos ja... :)

    Kiitos kun kirjoitat ja jaat kuvia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos piristävästä kommentistasi! Tosi kiva kuulla. Remonttitahti on tosiaan ollut hurjaa, vaikka nyt on vähän jarrutettu muuttopuuhien ja työrupeaman takia. Miehen valintaankin olen ollut tosi tyytyväinen ;) Heh, meillä on kyllä ollut todella ammattitaitoinen ja osaava tiimi tekemässä. Suuri plussa tulee tietysti kustannustehokkuudesta, mutta erityisesti siitä, että tietää että kaikki on tehty kunnolla. Mukavaa, että jäät seuraamaan meidän projektia. Tästä keväästä ja kesästä tulee erityisen jänniä, kun päästään kellariin ja julkisivuun käsiksi.

      Delete
  5. Heippa. Kurkkaapa blogiini siellä on tunnustusta ja haaste.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos tunnustuksesta! Saas nähdä keksinkö näin pian uutta tunnustettavaa...

      Delete