2/14/2012

Fiftarikaapin make over

Ihan ensin, tervetuloa kaikille uusille lukijoille, teitähän on jo monta. :) Ja hauskaa ystävänpäivää!

Pelastimme tämän upean kaapin kaatopaikalta, jonne talomme edellinen omistaja olisi sen muuton yhteydessä vienyt. Ennen-kuva on aika kehno, se räpsästiin joskus projektin alkuvaiheessa kännykällä. Kaappi sijaitsi ennen alakerran makuuhuoneessa, josta tehtiin nyt ruokailutila. Kaapin vieressä oli ovi keittiöön, nykyään väliseinää ei ole. 


Kaapin maalipinta oli pahoin lohkeillut ja valkoiset osat olivat kellastuneet. Ensin kaappi hiottiin.


Ja sitten maalattiin valkoiseksi. Pariin kertaan. Arvottiin mustan ja valkoisen välillä, mutta päädyttiin valkoiseen kun sitä kaapissa alunperinkin oli. Valkoinen sopii myös hyvin tyttöjen huoneeseen, kaapista kun tulee nuorimmaisen vaatekaappi. Kaappi piti maalata valkoisella Bloomin kookosmaalilla, mutta valitettavasti maalimme olivat toimituksessa päässeet jäätymään ja siksi käyttökelvottomia. Lähettävät kuulemma uudet tilalle, mutta eihän me maltettu. Kyllä hätä keinot keksi: kaappi sai seinistä jo tuttua Paperi-sävyä ylleen. 

Esikoisen vaatekaappi on myös second hand, Ikean korkea Leksvik-kaappi/hoitopöytä (ei enää Ikean valikoimassa). Sekin olisi tarkoitus maalata valkoiseksi. Leksvikin vetimet ovat makuumme liian rustiikkiset/romanttiset, joten ne vaihdetaan samalla. Maalaamalla kaapit samalla sävyllä ja laittamalla molempiin samanlaiset vetimet saadaan hieman yhtenäisempi ilme. 


Kirkkaat Sätta-vetimet Ikeasta voisi olla melko veikeät. Tavallaan retrot eli sopivat vanhaan kaappiin, mutta toisaalta myös modernit. Täytyypä käydä livenä katsomassa, hinta ei tosissaan noilla päätä huimaa: 95 senttiä kuudesta. 

2 comments:

  1. Kaapista tuli kaunis. Hyvää ystävänpäivää :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, hyvää ystävänpäivää sinulle myös! :)

      Delete