2/24/2012

Takkapuukori

Takkapuiden säilytys ja kantaminen pitäisi onnistua tyylikkäästi ja ergonomisesti. Moni on varmaan huomannut, ettei monikaan tarjolla oleva puukori ole kumpaakaan edellä mainituista. Artekin Kanto on toki tyylikäs, ja sitä näkeekin monessa blogissa. Mutta onko se takkapuiden kantoon oikeasti käytännöllinen ja kestävä? Mielipiteitä tuntuu olevan suuntaan jos toiseen. Tänään päätin tsekata halkokoritarjontaa ulkomailta. Ruotsista löytyikin helmi, jossa yhdistyy kaunis design, ekologisuus ja käytännöllisyys.

Kuva täältä

Puukori on valmistettu vanhoista auton renkaista, ja se sopii siis sekä puiden kantamiseen että säilyttämiseen. Suomeen kyseistä koria saa tilattua esimerkiksi Formodesignista. Luulen, että tämä päätyy meilläkin tilaukseen. Olen pyrkinyt eroon spontaanista nettikauppaklikkailuista, joten varsinainen tilaus saa odottaa hetken :) Kysyisinkin mielelläni teiltä, millaisia halkotelineitä/koreja teillä on ja oletteko tykänneet valinnastanne?

12 comments:

 1. Meillä on tommonen mutta ihan oisko Jyskistä ostettu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanks tosi? Arvaa säntäsinkö heti Jyskin sivuille.. ei ainakaan enää löydy, pöh. Oletko postannut omastasi kuvia? Varmasti hieno.

   Delete
 2. Meillä on Artekin kanto, ja käytössä ei siis lehtitelineenä ym. Kanto on hyvä käytössä, A koska enempää ei jaksa kantaa B koska ainakin meillä puita joutuu kantamaan ulkoa ja yhden kahvan systeemi on hyvä, kun pitää avaa ovia C muotoilu on silmiä hivelevää D ei ole kärsinyt käytöstä, ok muutaman kuukauden kokemus

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enpä ole tullut ajatelleeksi edes tuota ovien availua, näppärää varmasti. Ehkä saan nyt ylipuhuttua miehen Kantoon?

   Delete
 3. Meillä on sellainen peruspärekori ollut ikuisuuden, olen petsannutn siniharmaaksi. Se on kätevä käytössä. Kurkkaapa sellaisella haulla kuin retsi. Se on simppeli, nätti metallista tehty, suomalainen tuote. Ostaisin sen jos meillä olisi tuota pärekoppaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Retsi onkin kiva! Taitaapa vaan puuroska levitä vähän jokapuolelle tuollaisen kanssa?

   Delete
 4. Meillä on pentikiltä metallinen lattiakori "pallo". En vaihtaisi vaikka saa täytellä aika tiuhaan ja puuroskaa saa siivota lähistöltä käytön jälkeen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pentikin pallo on varmasti kaunis halkokorina, enpä olisi ajatellut sitä siinä tehtävässä! Varmasti hyvä vaihtoehto puiden säilömiseen, tosin vaatisi erillisen viritelmän kantamista varten.

   Delete
 5. Kanto on kyllä käytössäkin mielestäni hyvä. Oletkin varmaan lukenut mun postauksen aiheesta? Siihen mahtuu juuri sopiva määrä, jaksaa tytötkin kantaa ;) Jäin tuota tämän käytönnöllisyyttä miettimään, käytännössähän tuota joutuu kantamaan niinkuin kaljakoria, kahdella kädellä ja tuossa edessä. Voi olla todella hankalaa esimerkiksi saada ovia avattua korin kanssa. Meillä majailee puut kellarissa ainakin. Mikäli ulkona jossain olisivat, olisi matkalla jo 3 ovea hakemaan niitä. Mieti vielä uudestaan, mun ääni menee sellaiselle mallille jota voi kantaa yhdellä kädellä käsi suorana. TAI sitten tilaat tuon ja pidätkin sitä säilytyskorina ja haetkin puut jollain muulla, vaikka Ikea-kassilla jos tuolla kantaminen ei ole mukavaa. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arvaa näytänkö kommenttisi miehelleni? Ehkä jos mies sanoo että se on hyvä kantamiseen, se vakuuttaa toisen miehen paremmin kuin kauniit kuvat sisustusblogeista...? :) Vaikuttaa siltä että tuo kori jää klikkailematta, sillä sain oman DIY idean puiden kantoon ja säilytykseen. T:llä on siis nyt kaksi vaihtoehtoa: toteuttaa se, tai ostetaan Kanto. Reilu vaimo, vai mitä?

   Delete
 6. Askosta löytyy vastaava kumikori, hinta n.30e.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä, voisihan tuo toimia lehti- tai lelukorina.

   Delete