2/18/2012

Pappelina & Formverket

Olemme tähän asti asuneet kerrostalossa, joten tarvetta varsinaiselle "kuramatolle" eteisessä ei ole ollut. Nyt ennen varsinaisen eteisen valmistumista, sisään tullaan kylmän kuistin kautta suoraan aulaan. Aulasta on kulku yläkertaan, keittiöön, vessaan ja olohuoneeseen. Varsinaista kenkien ja takkien säilytystilaa ei aulassa ole, ja se on nykyisellään hieman ahdas. Tilanne paranee kun kuisti on eristetty kunnolla ja se saadaan liitettyä aulaan. Rappusten uusiminen avomallisiksi myös avartaa tilaa. 

Koska kunnon eteismattoa/kuramattoa ei ole ollut, lattian säästämiseksi olemme riisuneet ja säilyttäneet kenkiämme kuistilla. Siellä on niin isot raot ikkunoiden välissä, että lumiset kengät eivät edes sula. Kivaa laittaa jäisiä kenkiä jalkaan aamulla? No ei. Aluksi ajattelin odottaa maton tilauksessa siihen asti, että eteinen on valmis ja kalustettu... mutta olisihan se kiva jos kengillä voisi tulla ihan sisälle asti ilman että tarvitsisi pelätä lattian pilalle menemistä.

Siispä tilasin Pappelinan Svea-maton valkoisena, 70x160cm. Joitakin kivoja kuosejakin oli, mutta luulen että Ikean Stockholm Rand-matossa on riittävästi graafisuutta meidän lattialle. Halusimme eteiseen laadukkaan maton, joka olisi helppo pitää puhtaana ja näyttäisi hyvältä. Merkkiä ei siis tarvinnut arpoa, Pappelina on paitsi todella käytännöllinen ja kestävä, myös tyylikäs.

Kuva Länna Möbler

Mukaan tarttui myös Formverket Stockholmin lasinalusia, nämä ovat Barbro Tryberg Bobergin ja Martin Norrlindin suunnittelemia. Jotain graafista piti ilmeisesti saada, vaikka matossa jänistinkin ja valitsin yksivärisen. 
Kuva Förr

Tilasin molemmat Förristä siinä toivossa, että maton saisi pikimiten (esim. Lännassa toimitusaika noin 4 viikkoa). Kuulemma viikon sisällä lähettävät.. toivottavasti lunastavat lupauksensa! Hyrr!

1 comment:

  1. Heippa, sut on haastettu. ;)

    http://villamvilla.blogspot.com/2012/02/haaste-suosikkiblogeja.html

    ReplyDelete