2/20/2012

Remontti jatkuu

Yläkerrassa työt aloitettiin tyttöjen makuuhuoneesta. Olemme nyt koko perhe majoittuneet toiseen makuuhuoneeseen, joka on aika retrossa kunnossa (ei sillä kivalla tavalla). Tyttöjen huoneen valmistuttua muutamme sinne, kunnes "master bedroom" on valmis. Huoneesta on nyt purettu katto, irroitettu muovimatto ja tutkittu väliseinän sisälmyksiä. Sieltä paljastui kakkosnelosia, jotka ovat aika huteria ja hieman kieroja. Tuskin siis kovin kantavia ovat, mutta siltä varalta ne jätettiin nyt pystyyn ja kantavuutta tutkitaan tarkemmin huomenna paremmalla ajalla. 

Ennen huoneessa näytti tältä:


Tapetissa on orvokkeja ja se on ajan saatossa kellastunut. Katossa on ruskeat Halltex-levyt ja lattialla muovimattoa. Huoneen ilme tulee arvatenkin muuttumaan aika radikaalisti. 

Tällä hetkellä huoneessa näyttää tältä:


Kun purkutyöt on saatu loppuun, seinät levytetään (jotta päästään eroon pintasähköistä). Patteri revitään myös irti ja korvataan lattialämmityksellä, kuten muussakin asunnossa. Kirjoitin aiemmin katon paneloimisesta, mutta mitään fiksua paneelia ei ole tullut vastaan. Valkoiseksi maalattu lautakatto olisi aika ihana, mutta on se sileä kipsilevykattokin kaunis. Toisaalta valkoiseksi maalattu lauta/paneeliseinä olisi aikas upea tuolla matalla seinällä, tyttöjen sänkyjä vasten. Täytyypä kysyä mitä mieltä T on. 

Onpa kiva postata jotain isompaa edistystä remonttirintamalla! Pieniä juttuja, kuten listoituksia ja keittiön viimeistelyä on kyllä muuttopuuhien ja sisustuksen lomassa tehty. Töiden kanssa on vaan ollut niin kiire, että remontti on alkuperäisistä suunnitelmista hieman viivästynyt. Nyt keväällä ja kesällä tulee  kuitenkin tapahtumaan paljon. Lämpimiä pesutiloja ja siistiä, modernia vessaa odotan ehdottomasti eniten. Nyt kun talossa asutaan jo, ei ainoaa vessaa niin vaan remontoidakaan.. eli se yläkerran wc täytyy rakentaa ensin. Putkimieskaverin vapaata odotellessa siis. Onneksi kuntosalilla on viihtyisät suihkutilat ja keittiössä Blancon hanassa kätevä irroitettava "suihkupää" + iso allas tukan pesua varten... :)

2 comments:

  1. Ihanaa ihanaa, että taas näkee näitä alkuperäiskuva-remontti kuva-valmis huone kuva juttuja, näitä on mielestäni niin ihana seurata, kuinka oikeesti toiset on vaan käsistään niin taitavia, et saa tehtyä remppaa ja siistiä jälkeä :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, minäkin ihailen ihmisiä jotka osaa tehdä tällaisia juttuja ihan itse. On ollut jännä seurata mitä kaikkea se mies oikein osaa :) Kiitos kivasta kommentista, näitä ennen-remppa-jälkeen postauksia on tulossa varmasti roppakaupalla lisää!

      Delete