3/15/2012

Yläkerta vol 4

Hahaa, arvasitte oikein - neljäs iteraatio. Lisää muutoksia! Kovin mieluisia sellaisia. Se on jännä miten hyvä idea vaikuttaa itsestäänselvältä, vaikkei se todellakaan tullut heti mieleen. Makuuhuoneen viimeinen muutos, vaatehuone, juontaa juurensa julkisivun muutossuunnitelmiin. Selvittelemme parhaillaan rakennusvalvonnan kanssa parvekkeen rakennuslupaa, ja jos saamme luvan talomme eteläiseen päätyyn tulisi terrassin ylle katon sijaan parveke. Luonnollisesti makuuhuone, josta parvekkeelle pääsee, tulisi nyt vanhempien makuuhuoneeksi (alunperin siitä oli tulossa lastenhuone). Mh2:sessa on nyt siis walk-in-closet, 6.8 m2. Näin saamme melko reippaasti tarpeellista säilytystilaa vaatteille, muutoin harjakaton ja yhden ainoan suoran kanssa tämä ei olisi onnistunut. Kaikenlisäksi se kantava palkki tulee nyt tuon vaatehuoneen seinän sisään, win win! Vaatehuone tulee siis liukuovien taakse. Vaatehuoneen säilytysratkaisuista postailen tarkemmin myöhemmin, päästään hieman customoimaan kun esimerkiksi Ikean Stolmen ei mitoiltaan sovi. Walk-in-closetista huolimatta makuuhuone jää silti oikein väljäksi, 13.5 m2. Vaatehuoneen myötä sinne ei sängyn lisäksi muuta tarvita, paitsi ehkä yöpöydät ja Hay:n Loop-naulakko seuraavan päivän vaatteille.

Tuossa huoneessa on muuten saatu paljon aikaan, lattiassa komeilee jo lattialämmityskaapeleita. Kaapeleiden päälle tulee vielä laasti, solumuovi ja laminaatti. Sitten muut sähkövedot ja vaatehuoneen liukuovien asennus, ja muu onkin enää pintaremppaa. Nyt jaksaa taas uskoa, että joskus tulee valmistakin... ja voi miten paljon odotan kauniisti sisustettua, valaistua ja järkevästi kalustettua vaatehuonetta! Ja sitä makkaria, jossa ei ole vihreää kokolattiamattoa.. 

8 comments:

 1. Ihmettelin ensin, että mitäs täältä nyt taas tulee. Mutta tämähän on ihan loistava muutos. Tuo parveke olisi varmasti ihana ja toivottavasti teidän muutossuunnitelma menee läpi.

  Ja nyt teille olisi tulossa ihan kunnon kokoinen vaatehuone! VAU! Tykkään tosi paljon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, kyllähän tästä muutama versio tehtiin... mutta kannatti käyttää aikaa ja miettiä, lopputulos on meistäkin loistava. Parveke olisi se piste i:n päälle, jos sen saamme toteuttaa. Ja kunnon vaatehuone, sehän on joka naisen unelma.. :)

   Delete
 2. Ei en ole sinua unohtanut, joka päivä olen lukemassa käynyt, mutta olen jättänyt kommentoimatta ettet ihan säikähdä ;) Mutta nyt en enää malta, kun on pakko sanoa et itse tykkään kun huoneet/tilat on suorakaiteen/säännölisen muotoisia :) Mun mielestä suoraseinä-huoneita helpompi sisustaa jne :) Ja tosiaan kunnon vaatehuone, WAU ja parveke ois tuplaWAU :)

  Ja kyllä sitä valmista tulee, usko vaan ja vala uskoa tekijäänkin ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, en todellakaan säikähdä - tosi kiva että viitsit kommentoida :) Olen täysin samaa mieltä suorista seinistä, sen takia tuskailinkin tuon hormin viereisen ihmeseinän kanssa. Hetken ajattelin jo seinän suoristamista hukkatilan kustannuksella, kunnes mies (joo!) ehdotti vaatehuonetta. Ihan mahtava idea. Niin tehokasta tilan käyttöä. Jännityksellä odotetaan mitä parvekkeen suhteen tapahtuu.. kerron heti kun tiedän!

   Mullakin on nyt pitkästä aikaa uskoa projektin valmistumiseen, kun meidän huoneessa on jo laminaattia vaille valmis lattia. Kärsivällisyyttä vaan pitäisi kiskoa jostain... :)

   Delete
 3. Replies
  1. Thank you! I've been toying with the idea of including a summary of my posts in English, I think I just may go ahead with that!

   Delete
 4. Tämä yläkerta on ihan törkeän hyvä! Pidän peukut pystyssä parvekkeen puolesta. Parvekkeella tai ilman, kodistanne tulee kaunis!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Mervi! Tähän suunnitelmaan ollaan molemmat tosi tyytyväisiä, vielä tosiaan kun sen parvekkeen saisi.. rakennusvirasto ilmeisesti tykkää pitää meitä jännityksessä :)

   Delete