3/09/2012

Valkoiset puuseinät

Halusimme makkareihin mataliin seiniin jonkinlaista "tehostetta", mutta ei tehosteväriä tai tapettia. Innostuin ajatuksesta hioa nykyiset lautaseinät ja maalata ne valkoisella, mutta nyt kun niitä on kaivettu esiin idea ei tunnu toimivan. Ongelmana on kaikki kierot naulat, epämääräiset laudanpätkät (alakerrassa lautaseinät olivat paljon siistimmät) ja paikoittain suuret raot lautojen välissä. Vaikka jonkinlaista "rouheutta" tällä ratkaisulla haettiinkin, seinistä haluttiin silti suht siistit. Huomaan usein ihastelevani loft-henkisiä ja rouhean skandinaavisesti sisustettuja koteja, mutta silti kaipaan omaan kotiini tietynlaista luksusta. Esimerkiksi patinoitunut maalattu valkoinen lautalattia säröineen ja rakoineen on upea, mutta omaan kotiini tuskin sellaista laittaisin. 

Nykyiset lautaseinät ovat myös vilpoisat, eli ihan lämpötaloudellisten seikkojenkin vuoksi ne on päällystettävä.  Näillä näkymin pintaan tulisi puupaneeli, joka maalataan samaan Paperi-sävyyn muiden seinien kanssa. Uskoisin, että tulee aika kiva efekti. 


Aika hassua, että törmäsin hiljattain tähän kuvaan Annaleenan kodista, jossa on juuri sellainen seinä mitä visioin. Koska miehet ei tunnetusti ole yhtä hyviä visioimaan (heh, no ainakaan sisustusjuttuja!) oli hyvä löytää havainnollistava kuva. Meillekin on siis muuten tulossa ihan sileät  valkoiset kipsilevyseinät ja -katto, mutta molemmissa makuuhuoneissa matalat seinät päällystetään kokonaan puulla. 

T on ahkerasti raksaillut koko päivän, nyt ruuvitkin pääsi loppumaan. Luvassa siis sitruuna-yrttimarinoituja broilerin koipireisiä, kasviksia ja reissu Bauhausiin. Tänään onkin ainoa yhteinen iltamme koko viikolla, kivaa kotoilua ja herkuttelua siis ohjelmassa myöhemmin. 

Ihanaa viikonloppua teille kaikille! 

2 comments:

  1. Minäkin tykkään puupanelista ja tuo kuvan seinä on upean näköinen tehosteena just :) Ja yhdyn kans tasan tarkkaan tuohon, et miehille on hyvä esittää havainnollistavia kuvia näissä asioissa :D

    Viikonloppuja sinnekin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mun mielestä tuollaiset hillityt tehosteet on kaikista parhaita, ovat ajattomia eikä pääse heti kyllästymään. Joo, ehdottomasti täytyy havainnollistaa miehille! Näytin T:lle tuota ja totesi heti et " Ai TOLLAISTA halusit, hieno!". :) Toivottavasti pääsisi pian kuvaamaan valmista seinää, luulisin että ensi viikolla on ainakin paneelit paikoillaan jos ei jopa maalattuina. Kiitos kun jaksat seurailla meidän projektia ja kommentoida. :) Viikonloppuja!

      Delete