3/03/2012

Asiaa minusta


Hennasin eilen tukkani ja innostuin laittamaan blogeissakin pyörineet ns. hiuspantakiharat. Tykkään paljon punaisesta tukastani, vaikken muuten tunnustaudu väri-ihmiseksi. Hennaaminen on ehdottomasti paras keino saada ja pitää hiukset kauniin punaisina. Silloin kun vielä käytin markettivärejä, jouduin värjäämään 4-6 vkon välein koska puna haalistui. Eipä enää, tukka pysyy räikeänä ja ainoa syy värjätä 3kk välein on juurikasvu. Olen löytänyt mahtavan hennasävyn, ja oman reseptini sen toteutukselle. Tuloksena syvä punainen sävy ilman perimään kertyviä syöpää aiheuttavia kemikaaleja. Varsinkin näillä hieman korkkiruuvimaisilla kiharoilla saa tukkaan hempeää old school glamouria. Just sopiva look vapaapäivään lasten kanssa, eikö? 

Sain hetki sitten Cinnabarialta todella tyylikkäästä Oma Valkoinen Koti-blogista haasteen vastata muutamaan kysymykseen. Aika hassuja kysymyksiä ovatkin. 

Lempiväri: Musta!

Lempieläin: En ole kotieläin-ihminen lainkaan, itseasiassa pelkään koiria (ja kissojakin) aika paljonkin. Luulen sen johtuvan suurilta osin siitä, ettei meillä koskaan ollut lähipiirissä tai omassa kotona lemmikkejä. En osaa siis käsitellä koiria, eli koirapelkoni on oikeastaan 'fear of the unknown'. Hevoset ovat kauniita, voisi olla ihan hauska opetella ratsastamaan joskus.

Lempinumero: Pitäisikö minulla olla lempinumero? Tällä hetkellä se voisi olla 2, kun meillä on kaksi lasta. 

Paras alkoholiton juoma: En oikeastaan edes juo alkoholia, joten lempparijuomani yleensäkin on varmaan Biottan ihanaakin ihanampi tuorepuristettu luomu ananasmehu. Nam! 

Facebook vai Twitter: En käytä kumpaakaan. Aluksi boikotoin Facebookkia periaatteesta (minulla on erittäin erittäin harvinainen nimi), mutta nyt kun nimellään ei tarvitse esiintyä ja kaikki kaverit on siellä, tuntuu että jää joistain kuvioista ulkopuolelle. Ehkä siis joskus naamakirjaan?

Intohimoni: Matkustaminen, sisustaminen ja kyllä vaan - työni (tutkimus). 

Lahjojen antaminen vai saaminen: Lahjojen antaminen, etenkin lapsille. Ihanaa. 

Mieleisin kuvio tai muoto: Cinnabarian tapaan olen myös ihastunut kolmioihin. 

Paras päivä viikossa: Me tehdään miehen kanssa molemmat vähän hassuja työviikkoja, jotta lasten ei tarvitsisi mennä hoitoon. Ne päivät jolloin molemmat ollaan vapaalla on ihania, oli ne sitten maanantaita tai lauantaita. 

Lempikukka: Varmaan valkoiset kallat. Häissämme minulla oli ihana riippuva kimppu, jossa valkoisia kalloja oli yhdistetty tummanpunaisiin ruusuihin. Tämä yhdistelmä tuo ihania muistoja. Että vink vink T, naistenpäivä lähestyy ;)

Laittaisin haasteen eteenpäin Jennille Onni On Onnea-blogiin ja Ellille Mööpeliin. Teillä on kivat blogit, olisi kiva "tutustua" naisiin näppiksen takana hieman paremmin :)

Mitä mieltä te muuten olisitte jos tähän blogiin eksyisi välillä tyylijuttuja ja asiaa luonnonkosmetiikasta? Olisiko sellaiselle lainkaan kiinnostusta? Voi tosin olla että kirjoitan vaikkei kiinnostusta olisikaan... 

7 comments:

  1. Mikä on hiuspantakiharat??? Ei ole mun lukemissa blogeissa ennen vastaan vielä sattunut :)

    Aurinkoista viikonloppua ja jaksamisia edelleen sekä yläkerran suunnitteluun (johon en itse osaa mitään kantaa ottaa :) ) ja itse remontointiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hiuspantakiharat on ns. 5 minuutin kiharat, niiiiiiiin kätevät. Näin kahden lapsen äitinä en muuten ehtisi kiharrella, mutta näin saa helposti ja nopsasti kauniin kampauksen. Ohjeen löydät mm. täältä

      http://placefordreams.blogspot.com/2012/01/maailman-helpoimmat-kiharat.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+PlaceForDreams+%28Place+for+Dreams%29

      Kiitos kannustuksen sanoista! Aurinkoista viikonloppua sinne myös! :)

      Delete
  2. Hei! Olen käynyt välillä täällä lueskelemassa, miten teidän remontti edistyy :)

    Minua jäi kiinnostamaan tuo hiusten värjääminen hennalla. Käytätkö jotain tiettyä merkkiä? Itse olen todella herkkäihoinen, ja olen tähän asti värjännyt hiuksiani punaisiksi Wellan vaahtosävytteillä. Niitä ei ilmeisesti enää valmisteta, koska värit loppuivat kaupoista pikkuhiljaa, eikä uusia ole tullut.

    Mikä mahtaa olla tuo mahtava hennasävy, ja miten olet muokannut "reseptiä"?

    t: Sanna, joka haluaisi vaistaisuudessakin pysyä punapäänä :D

    ReplyDelete
  3. Hei Sanna ja kiitos kommentista! Olen kokeillut useita henna-sävyjä ja merkkejä, ja lopulta päätynyt tilaamaan tätä hennaa USA:sta semmoisesta nettikaupasta kun Iherb.com (lähettävät suomeen neljällä dollarilla). Merkki on Light Mountain ja sävy Bright Red (http://www.iherb.com/Light-Mountain-Natural-Hair-Color-and-Conditioner-Bright-Red-4-oz-113g/9953?at=0, koodilla BIQ422 saat $5 alennusta).

    Eräs ekokampaaja halusi myös hennareseptini, kun ihaili tukkani sävyä. Hän ilmeisesti käyttää tätä nyt työssään. Sekoitan hennan Pirkka (tmv) ruusunmarjateehen, johon lisään pari teelusikallista kanelia ja neilikkaa, n. ruokalusikallisen pastöroimatonta "raakaa" omenaviinietikkaa ja saman verran säilykepunajuurien lientä (mulla Pirkan luomuetikkapunajuuripurkista). Kuulostaa ihan sekopäiseltä varmaan, mutta oikeasti tuo punajuurien sävy tekee punaisesta viileämmän (ei oranssin) ja sen sekä etikan happamuus irrottaa hennajauheesta paremmin väriä. Sekoitan siis hennajauheen ja nämä muut jutut noin pari minuuttia hautuneeseen kuumaan ruusunmarjateehen, annan tekeytyä 3h. Sitten seos päähän ja suihkulakki päälle, 3h ensin ja sitten noin tunniksi saunaan ja saunan päätteeksi huuhtelu. Värjäys siis kestää pidempään kuin kestoväreillä, mutta mielestäni se, että sävy kestää kuukausitolkulla on sen arvoista. Lyhyempi aikakin voisi riittää, mutten ole uskaltanut kokeilla.

    Hennaus on siis tosi edullista, mutta vaatii hiukan opettelemista ja viitseliäisyyttä :) Toivottavasti saat pidettyä hiuksesi punaisina!

    ReplyDelete
  4. Tyyli- ja kosmetiikkapostaukset ovat mun puolesta lämpimästi tervetulleita! :)

    ReplyDelete
  5. Ilman muuta tyylijuttuja ja kaikkea luonnonkosmetiikkaan liittyvaa!
    Muuten aivan ihana toi valkoinen jaakaappi edellisessa postauksessasi.

    Terveisin,
    Tibs
    shoptravelfood.blogspot.com

    ReplyDelete