3/06/2012

Vesipohjainen kynsilakka

Nyt sellaisen vihdoin löysin - melkein neljän lakattoman vuoden jälkeen. Lopetin lakan käytön samaan aikaan kun kaikki muukin kosmetiikka vaihtui luonnonkosmetiikaksi. Kynsilakka oli ainut, jolle ei löytynyt myrkytöntä vaihtoehtoa. Ennen kuin nyt! Nimittäin nämä Suncoatin vesipohjaiset, ympäristöystävälliset, liuottimettomat, ftalaatittomat, ilman eläinkokeita testatut ja (lähes täysin) hajuttomat kynsilakat. Tilasin ne reilu viikko sitten Iherb.com:ista , ja eilen sain vihdoin noutaa ne postista. Tänään sitten innolla kokeilemaan. Joo, ranskalainen manikyyri oli ehkä vähän kunnianhimoinen yritys 4 lakattoman vuoden jälkeen. Etenkin kun lakkaus piti suorittaa yksin kotona kahden pienen lapsen kanssa. Täytyy ehdottomasti harjoitella lisää.


Käytin siis tätä Suncoatin French Manicure-settiä. Lakat olivat tosiaan oikeastaan hajuttommia, ellei nyt nenä kiinni purkissa ollut ja keskittynyt sniffailuun. Hintaa setillä oli huikeat $7.64, tilasin myös kirkkaan lakan (Clear Top Coat) jota kokeilen seuraavaksi. Sain kampanjan ansiosta ilmaiset postarit kun tilasin 40 dollarilla. Tilaan tuolta yleensäkin kaikki ravintolisät, lasten tuotteita, ruokaa (mm. hiilihydraatittomat, kalorittomat Kelp-nuudelit) ja meikkejä. 

Kestävyydestä on vielä paha sanoa mitään, mutta muutoin vaikuttaa aika kivalta. Kuivumisaika ei mielestäni poikennut ainakaan paljoa "normaaleista" kynsilakoista. Kovin peittäviä lakat eivät ole, valkoista sai kärkiin laittaa pari kerrosta (kuten ohjeissakin lukee). Roosa lakka on kuitenkin ihana, kiva kiilto ja sävy kauniin läpikuultava. Tuskin ranskalaista manikyyriä tulee päivittäin tehtyä, mutta esim. jo pelkällä roosalla/valkoisella saa kauniin huolitellun ilmeen kynsiin. Tätä olin kaivannut - kynsilakkaa jota voi tarvittaessa laittaa vaikka vauva sylissä! Eikä hajusta tosiaan saa migreeniä, niin kuin joskus hajuherkkänä sain tavan kynsilakoista.

Kynsilakan poiston pitäisi onnistua saman merkin luonnollisella poistoaineella, tai liottamalla kynsiä 2 minuuttia kuumassa vedessä ja "kaapimalla" lakka irti. Itse ajattelin kokeilla ihan jälkimmäistä. Valmistajan mukaan viikossa tulisi poistaa, kestääköhän lakka oikeasti kynsissä niin kauan? 

Oletteko törmänneet vesipohjaisiin lakkoihin Suomessa? "Luomu" lakkoja olen kyllä nähnyt, mutta ei niiden INCI-listat markettikosmetiikasta ole olennaisesti poikenneet.

P.S. Jos kiinnostuit, ensitilaajana saat koodilla BIQ422 $5 alennusta tilauksestasi. Niin ja lämmin kiitos Suvielle Pepparspray-blogiin haasteesta, vastasin siihen tosin jo hiljattain.. en tiedä keksinkö enää viittä  pikkublogia, joita ei olisi jo muut haastaneet :) Katsotaan!

12 comments:

 1. Iso kiitos vinkistä! Laitoin tilauksen menemään ja käytin koodin :-)

  Itsekin olen jo vuosia sitten vaihtanut kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan. En itseasiassa edes käytä meikkejä, mutta kynsilakka (tosin vain yksi väri kelpaa minulla ;-) on sellainen asia jota haluaisin käyttää, mutta kuten sanoit sitä ei ole saanut kovin myrkyttömänä ja luonnonkosmetiikkasarjojen lakat ovat melkein yhtä myrkyllisiä kuin tavissarjojen.

  Tilasin lakan ja top coatin, jota aion käyttää lakan päällä kun sillä saa kuulemma pidempään kestävän lopputuloksen ja sitten tilasin vielä tuubissa olevan geelimäisen lakanpoistoaineen.

  Kiitos <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kun kiva että tästä oli iloa sinulle! On kyllä ihana pitkästä aikaa käyttää kynsilakkaa :) Itsekin ajattelin vielä tänään levittää tuon Top Coatin kynsille. Palaa ihmeessä kertomaan mitä pidit lakoista ja tuosta lakanpoistoaineesta, tuohon edelliseen tilaukseen en sitä painon puolesta saanut mutta seuraavalla kerralla ajattelin tilata senkin.

   Delete
  2. Lupaan palata kertomaan mitä mieltä tuotteista olen :-) Eilen tosiaan laitoin tilauksen ja eilen tuli jo viesti että tilaus lähetetty tulemaan, nopeaa palvelua siis!

   Delete
  3. Kiva! Iherb on tosi nopsa, joskus on olleet jo kuudessa päivässä perillä paketit :)

   Delete
 2. Kiiros tästä vinkistä! Minäkin vaihdoin suurimman osan kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan ja kynsilakoista luovuin kokonaan, kun odotin Pikku-A:ta. En ollut edes tietoinen tälläisistä lakoista. Taitaa kyllä lähteä tilaus vetämään. :)

  Palaa vielä kertomaan mikä lakan kesto oli.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, minullakin muutoksen laukaisi esikoisen (myöskin pikku-A) odotus. :) Kerron myöhemmin miltä vaikuttaa. Sen verran osaan jo nyt sanoa, päivän jälkeen, että vasen käsi on ihan virheetön. Oikeasta lohkesi hieman, kun menin pyyhkimään/rapsuttelemaan tahroja syöttötuolista. Toistaiseksi ihan hyvältä siis vaikuttaa. Itse kyllä olen luonnonkosmetiikassa aika anteeksiantavainen kestossa, paljon mieluummin laitan useammin kuin myrkytän kroppaani. En siis odota luonnonkosmetiikan pystyvän täysin samaan kun markettitavara.

   Delete
 3. Mä kiinnitin huomioni hiilarittomiin nuudeleihin, vai mitä se nyt olikaan? :o

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ne on raakaruokailijoillekin sopivia Kelp-noodeleita (merilevää). Kuulostaa jännältä, mutta oikeastaan aika mauttomia itsessään (imee mausteet hyvin). Tykkään erityisesti keitoissa, kun imevät liemestä ihanasti makua. Ne on siis näitä http://www.iherb.com/Sea-Tangle-Noodle-Company-Kelp-Noodles-12-oz-340-g/38220?at=0 :)

   Delete
 4. Vaikuttaa mielenkiintoislta, en ole ennen tullut ajatelleeksi, että vesipohjaisia kynsilakkoja voisi olla edes olemassa! En ole niinkään kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, mutta kynsilakkojen suurkuluttajana olisi mukava löytää hajuttomia vaihtoehtoja lakoille. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva jos tästä oli sinulle iloa! Onhan se hajuttomuus todella iso plussa :)

   Delete
 5. Ah, minäkin siirryin kokonaan luonnonkosmetiikkaan ennen odotusaikaa ja en käyttänyt kynsilakkoja ollenkaan odotus- enkä imetysaikana. Normaaleja kynsilakkoja olen nyt käyttänyt vähän aikaa imetyksen lopettamisen jälkeen, mutta tulee aina sellainen olo, että myrkyttää itteensä, eikä hajukaan ole kiva. :D

  Tilasin iHerbistä yhden Keekin lakan ja laitoin eilen ja olin positiivisesti yllättynyt. Keekit ovat vähän kalliimpia erityisesti, kun haluan sellaiset lakat, joilla voi tehdä ranskalaisen manikyyrin, joten taidan kokeilla tuota Suncoatia. Myrkyttömäksi mainostetaan myös Pritin lakkoja, mutta ovat aika hintavia, eikä niitä saa iHerbistä eivätkä ne ole vesipohjaisia. :P En ole itse kokeillut, mutta olen ihastellut heidän sivuillaan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enpä ole aiemmin bongannut noita Keekin lakkoja! Tai Priteistäkään en ole kuullut, täytyypä tutustua ovatko oikeastikin myrkyttömiä :) Raskaus ja imetys on kyllä omiaan herättämään, mitä kaikkea sitä ihollekaan pistää. Kiva kun on näitä myrkyttömiäkin vaihtoehtoja, voi kuitenkin näyttää huolitellulta ilman kemikaalicocktailia :)

   Delete