3/10/2012

Keittiön valaistuspohdintaa

En olekaan hiljattain kuvannut blogia varten keittiötä tästä kulmasta. Tältä seinustalta keittiö on eniten kesken. Sokkeli on vielä kiinnittämättä, koska jos sen tuollaisenaan laittaa integroitava pesukone ei aukea (kuvassa käytävän puoleinen alakaappi). Altaan eteen tuleva peitelevy puuttuu yhä, se pitäisi noutaa Kvikiltä alkuviikosta (oli vaurioitunut kuljetuksessa). Välitilastahan kirjoitin aiemmin, että siihen on tulossa kirkas (vihertämättömäksi käsitelty) lasi. 


Nuo roikkuvat sähköjohdot eivät myöskään ole jäämässä näkyviin. Sähkömies-tuttavamme vaan on kovin kiireinen, eli sähkötöiden viimeistelyä ollaan saatu tovi odottaa. Jos siitä jotain positiivista hakee, on ollut aikaa pohtia tarkemmin valaistus- ja muita sähköratkaisuja. Olin aluksi ajatellut tuon seinustan pistorasioita välitilan alareunaan, roikkuvien johtojen pelossa. Emme kuitenkaan säilytä tasoilla mitään, emmekä varsinkaan pidä sähkölaitteita turhaan pistorasioihin kytkettyinä. Pistorasiat onkin siis fiksumpi laittaa yläkaappien alaosaan, jossa ne eivät ole esillä. Näin tilaan saadaan aukoton lasilevy ja ilme on rauhallisempi. 

Ylä- ja korkeakaappien päälle ajattelin epäsuoraa valoa, hieman tämän viime vuoden Asuntomessujen Kohde 34 tapaan (kuva lainattu All you need is white-blogista). 


Meille valaistusta ei kuitenkaan tehtäisi pistemäiseksi, ja valonlähteet laitettaisiin suoraan kaappien reunojen päälle (ilman ulkonevaa "lippaa").

Varsinaisen keittiön puolella on paikka kattovalaisimelle (meillähän saareke rajaa toiselle puolelle ruokailutilan, ja toisella puolella on tämä allaskaappi ja laatoitettu "ruoanlaittoalue"). Kattoon ajattelin jotain eleetöntä loisteputkivalaisinta, esimerkiksi tällaista suorakaiteen muotoista.

Kuva lamppukauppa.fi

Saarekkeen toiselle puolelle, ruokailutilaan pöydän ylle, on jo hankittu Kartellin valkoinen FL/Y. Kaikkiin valaisimiin on tulossa himmentimet, joten valaistusta saa säädettyä tarpeen mukaan.

Huomenna luvassa ainakin muutama tunti yläkerran remppaa, toivottavasti ehtisin postaamaan muutaman missä mennään-kuvan. Makkareiden välinen seinä on toiselta puolelta tasoitetta ja maalia vaille valmis. Ette usko miten kivaa on kun on yläkerrassa edes yksi seinä josta ei pilkota raakalautaa tai ruskeaa Halltexia. 

T on tänään lähes koko päivän töissä, joten meillä tytöillä on tänään siivouspäivä. Keittiö on jo puunattu, eli seuraavaksi olkkarin kimppuun. Illalla sitten ohjelmistossa pari tuntia yhdessäoloa. Hauskaa lauantaipäivää teille kaikille, harmaasta "kevätkelistä" huolimatta! :) Loistava päivä pienelle kevätsiivoukselle, eikö?

2 comments:

 1. Hei!

  Ensiksikin täytyy todeta, että teillä on ihana ja persoonallinen koti. Toiseksi haluaisin kysyä, että mistä on ostettu keittiön kaiverretut valkoiset tuolit, jotka ovat sivuston yläosan kuvassa "jälkeen" kohdassa. Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

  -Iida-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Tuolit on Flowerit, ja ne on tilattu sisustuskauppa Insiden kautta (Vantaalla). Kannattaa soitella ja kysellä, me saatiin tuolit tosi lyhyellä toimitusajalla.

   Delete