3/17/2012

Master bedroomin valaistusta

Edellisessä postauksessa esittelin uutta pohjapiirrustusta, jossa master bedroomiin oli piirretty walk-in-closet (saanko kaksikielisenä anglismit anteeksi? :)) Piirsin projektion makuuhuoneen ja vaatehuoneen välisestä seinästä, jossa näkyy yksi kiva valaistusratkaisu. 


Liukuovien päälle tulee siis pleksin taakse päivänvaloloisteputki, tähän tapaan.

Kuva Vaasan asuntomessuilta (kohde 22), lainattu Ad-Luxilta

Haluamme muutenkin asuntoon lähinnä täysispektrisiä päivänvalovalaisimia, mutta etenkin vaatehuoneessa hyvä luonnollinen valaistus on mielestäni tärkeää. Vaatteiden värit erottuvat oikein, vaatteet on helpompi löytää ja sovittaessa näkee miltä look näyttää oikeassa valossa. Tuo liukuovien päälle tuleva valaisin valaisee siis sekä makuuhuonetta, että vaatehuonetta. Valaisinta ohjataan makkarin oven viereisestä katkaisimesta, josta ohjataan makkarin toista epäsuoraa valoratkaisua ja kattovalaisinta. Vaatehuoneeseen on myös tulossa epäsuoraa valoa kattoon, ja hyllyjen alle upotettua LED-nauhaa. Näitä ohjataan liukuovien vierestä. 

Vaatehuoneessa ja makkarissa kuivuu nyt lattialla laasti, jonka alla lattialämmityskaapelit ovat. Lattian kuivuttua se ei siis enää kaipaa kun solumuovia ja laminaattia. Seinien ja sähköjen kanssa tekemistä vielä riittää. Vaatehuoneeseen tulee aika jännä tapetti, jonka ostin jo kauan ennen remontin alkua. Jälkeenpäin pidin tapettia liian koristeellisena (vaikka se on siis ihan valkoinen kuviotapetti) ja ajattelin myydä rullat eteenpäin, muualle taloon kun on tulossa vain maalattuja/puisia/laatoitettuja pintoja. Vaatehuoneeseen tapetti kuitenkin istuu loistavasti, se on ihanan ylellinen. Tuskin ehtii kyllästymäänkään, kun sitä ei katsele pitkiä aikoja kerrallaan. Ensi viikolla toivottavasti pääsen kuvaamaan levytettyä huonetta, ehkä jopa hitusen valmista pintaa? 

No comments:

Post a Comment