5/15/2012

Walk-in-closet in 3DTässä on hieman havainnekuvia vaatehuoneesta, tai fiinimmin meidän walk-in-closetista. Sitä on kiva kutsua sellaiseksi, vaikka tosiasiassahan tämä ei mikään suuri pukeutumishuone olekaan. Kokoa vaatehuoneella on noin 7 m2. Harjakaton takia tämä oli todella haastava suunnitella: mikään mieluinen valmis ratkaisu ei olisi käyttänyt tilaa tehokkaasti. Toisaalta juurikin huoneen pienen koon vuoksi haluttiin tila säilyttää ilmavana, minkä vuoksi päädyttiin tähän yksinkertaiseen kalustukseen.

Seinille tulee korkeakiiltovalkoisia hyllyjä, joiden alle sijoitetaan vaatetangot. Hyllyihin upotetaan alareunaan tehokkaat (48W) päivänvaloa tuottavat LED-nauhat. Nuo matalalla seinustalla olevat hyllyt toki ovat vaan kenkähyllyjä. Etuseinälle, joka havainnekuvasta puuttuu, tulee yksi hylly ja tanko korkealle. Siinä säilyy mekot. Viereen tulee myös hylly ja tanko samalle tasolle kuin vastapäätä on ylempi hylly. Lipastot ovat Ikean korkeakiiltovalkoista Bestå-sarjaa, hieman muokattuina. Niissä on yhteensä 12 laatikkoa, 64 cm korkeutta ja 240 cm leveyttä.

Osa lukijoista on saattanut seurata meidän tapettidraamaa, ja huomata, että havainnekuvissa on edelleen mysteeritapetti. Nyt näyttää siltä, että luultavasti saammekin sitä. Sormet ja varpaat ovat ristissä! Tapetin lisäksi vielä puuttuu kattovalaisin. Vaatehuoneeseen on tulossa epäsuoria valaistusratkaisuja, esimerkiksi huoneeseen vievien liukuovien päälle tulee opaalilasin taakse päivänvaloloisteputki. Kattopalkin taakse tulee niinikään päivänvaloa tuovaa LED-nauhaa, joka heijastaa valoa sitten kivasti tuohon vinoon kattoon. Yleisvaloa näillä ratkaisuille saadaan varmaankin riittävästi ilmankin kattovalaisinta, mutta valaisin-friikkinä kruunaisin mielelläni kokonaisuuden näyttävällä valaisimella. 

Olemme molemmat mieltyneet kuvissakin näkyvään Kartell:in Gé-valaisimeen. Gé on mainio yhdistelmä perinteistä koristeellisuutta ja moderneja pelkistettyjä linjoja. Samaan tyyliin kuin tapettikin. Vaatehuoneeseen kun olisi tarkoitus luoda ylellinen ja näyttävä ilme, ilman että siitä kuitenkaan tulisi liian romanttinen tai rönsyilevä. Mutta Gé, mustana vai kromisena? Musta olisi kiva pari mustalle palomuurille, mutta sisäinen kultainen pinta epäilyttää.. kromi toisaalta olisi kiva pari kromisille vaatetangoille. Harmi, ettei mustaa saa kromisella sisäpinnalla!

kuva designbrokers.fi

En kuitenkaan halua eri metallisävyjä samaan tilaan, joten kromisella Gé:llä varmaan mennään. Ellei jollain teistä olisi ehdottaa toista valaisinta? :)

P.S. Tervetuloa uusille lukijoille! Lisäsin muutaman erillisen sivun tuohon yläpalkkiin, joista voi tutustua projektiin, aikatauluun ja esim. uusiin pohjapiirrustuksiin. Lähiaikoina ajattelin myös lisätä oman "täbin" ennen-jälkeen kuville. Makuuhuoneen valmistumisen myötä on luvassa myös uutta banneria. Toivottavasti jaksatte vielä seurata mukana. 

Here are some 3D sketches of what the walk-in-closet will look like. Sounds fancy, too bad it's only 7 m2 / 75 ft2. We think proper lighting in a closet like this is essential, so we're integrating daylight-spectrum LED-lights under the glossy white shelves. There will also be chrome racks for hanging clothes under most of the shelves. The other shelves are for storing shoes. But what do you think, should we get the chrome or the black Kartell Gé-pendant? I adore the shiny black, but alas it's gold on the inside.. I think that would clash with the chrome of the clothing racks. So I guess chrome would be best.. unless you have another lamp suggestion? Although there will be plenty of indirect light from the shelves and other recessed lighting, I still think the room needs a beautiful lamp for a crown. The Gé is the perfect mix of modern sleek and old glam, which is exactly the look we're going for. Luxurious and decorative, yet modern and not overwhelmingly romantic.

P.S. A warm welcome to all new readers! I've added some tabs, so you can look at 3D sketches of our (someday) exterior, all the floorplans and some project history and plans. Sometime in the near future I will add a separate tab with some before & afters. Once we get the bedroom done, I'm also making a new banner. I hope you stick around!

6 comments:

 1. Vaikuttaapa hyvältä sun w-i-c suunnitelmat. Ja mun ehdotus on grominen Ge :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Kiva kuulla! Krominen Gé on kyllä ihan mahdottoman upea.

   Delete
 2. Hei M! Olen yrittänyt lähettää sinulle sähköpostia vastarintama@blogspot.com-osoitteeseen, mutta viestit palautuvat takaisin. Minulla olisi eräs yhteistyötä koskeva asia, josta tahtoisin sinulle sähköpostia lähettää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Tuohon oli tosiaan lipsahtanut väärä osoite, oikea osoite on vastarintama@gmail.com. Pahoittelut ja kiitos kun kerroit asiasta, sain sen nyt korjattua!

   Delete
 3. Upealta vaikuttaa tämä suunnitelma näin 3D:na. Tuo musta lamppu miellyttää enemmän omaa silmää, mutta kultainen sisus tosiaan voisi vähän riidellä, jos muuten hopean sävyä. :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Samaa mieltä olen, harmi kun sitä mustaa ei saa kromisella sisustalla. Toisaalta tuossa krominen valaisin varmaan heijastelisi aika nätisti mustaa taustaa.. olen kyllä yrittänyt kuumeisesti katsella vaihtoehtoista valaisinta, mutten oikein osaa kuvitella tuohon kuin Gé:n. Ikealla olisi kiiltomusta hieman saman mallinen (Kullen?), mutta se on liian massiivinen (halkaisija 50cm, Gé on 37cm). Oisko sulla toisena valaisinintolijana joitain muita ehdotuksia? :)

   Delete