5/09/2012

Stelton

Tänään, vihdoin, saapui meidän FDS ostokset! Ostoksista eniten T odotti tätä Steltonin pressopannua. Itse en juo tavallista kahvia lainkaan, joten tämä sopii hyvin vieraiden kahvitukseen ja T:n satunnaisiin kahvikupposiin. Tällä valmistuu näppärästi myös herkullinen kofeiiniton "feikkikahvi", Teeccino, jota meillä juodaan enemmänkin. Meillä ei siis ole  lainkaan varsinaista kahvinkeitintä, koska tällä saa jopa parempaa kahvia ja "keitin" vie tilaa murto-osan tavallisiin möhkäleisiin verrattuna. Tämän jättää myös mielellään esiin, niin kaunis se on.
Mallailin Steltonia String-hyllyyn, ja sinnehän se sopi oikein hyvin. Hankin pannulle kaveriksi vielä Steltonin termarinkin (jota ei tosin säilytetä sitten Stringissä ;)), vaikka aiemmin kirjoittelin, ettei meillä olisi sellaiselle tarvetta. Siinä saa sitten pidettyä lämpimänä isommankin satsin juomaa, jos kestitään vieraita tai syödään ulkona. Edullinenkin se oli, kun hyödynsi Inanaan vinkkiä. Olenkohan ainoa, jolle tulee tästä Steltonin pressopannusta mieleen pingviini? 

//

Finally we received our latest design additions! T is particularly excited about Stelton's white french press. We don't have a regular coffee maker, for many reasons. They're ugly and big, but also make worse coffee than a good french press. This one is so pretty I like to leave it out. It looks nice on our String Pocket shelf. I also splurged and ordered Stelton's matching white thermos, that'll be nice when we have guests over for coffee and just for taking warm drinks out to enjoy on the terrace or on a picnic. So my little penguin (I'm probably the only one who thinks Stelton's look like penguins) will have a buddy. 

10 comments:

 1. Kiva kuulla, että vinkistä oli iloa! <3 :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, kiitos kun vinkkasit! Lompakkokaan ei ihan hirveästi kärsinyt. :)

   Delete
 2. Ihanalta näyttää teidän String esineineen! Mustan, valkoisen ja puun yhdistelmä on kyllä voittamaton. Meillä on tuo samainen musta String tällä hetkellä kylppärissä, mutta uuteen kotiin olen suunnitellut sen keittiöön -juurikin tällaisten käyttöesineiden säilytykseen, jotta työtasoille ei kertyisi liikaa tavaraa.

  Pysyykö tuossa pressopannussa miten kauan kahvi lämpimänä? Muistaakseni jostain pannun tiedoista luin, että puolikin tuntia, mutta jostain taas, että kokemuksen mukaan ei kovinkaan kauaa. Olen harkinnut samaisen pannun ostoa, tuo termari meiltä jo löytyykin. Ja hei, nyt kun mainitsit, niin kyllähän se vähän pingviiniä muistuttaa :D

  Käyhän kurkkaamassa http://lifeanddecoration1.blogspot.com/ :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ne toimivat kyllä kivasti yhdessä. String on tosiaan näppärä keittiössä, meillä kun tykätään pitää tasot lähes tyhjinä (helpompi siivotakin!). Kiitos blogilinkistäsi, täytyypä käydä kurkkaamassa!

   Palaan vielä pressopannuasiaan, nyt vasta keitellään ekat Teeccinot. Kiva kuulla, etten ole ainoa joka näkee tuossa pienen pingviinin...:)

   Delete
 3. Meillekin tällainen! Saanko kysyä, että kuinka kauan suurin piirtein menee tuon täyden pannun keittämiseen? Ja onko kuinka haastavaa? Meillä juodaan yleensä kahvia vain juhlissa ja vieraiden käydessä, joten jonkunlainen kahvinkeitin on ollut harkinnassa…

  Edelliseen postaukseen piti sanoa, että valkoinen ikkunasävy sopii varmasti hyvin kuultomaalatun puun vierellä. On kevyt ja raikas ja jos joskus päättääkin peittomaalata talon, mikä vain sävy sopii valkoiseen. Muun värityksen suhteen riippuu paljon siitä, miten paljon kontrastia haluaa: musta katto on kovempi ja harmaa pehmeämpi. Riippuu tietysti kuultomaalin sävystä, mutta musta saattaa korostaa kellertävää tai punertavaa sävyä ja vastaavasti harmaa olla sitten liian sininen helposti? Harmaa on vaikea sävy… Laittamissasi esimerkkikuvissa jokaisessa oli tummalla sävyllä tuotu kontrastia vaaleaan puuhun eli itse varmaan päätyisin mustaan, vaikka harmaakin olisi kyllä kaunis. Lisäksi laittaisin ehkä vähän vahvemman kuultomaalauksen sävyn, ettei sitten taittaisi ainakaan mihinkään ei toivottuun mustan kanssa. Ja tietty paljon riippuu kattokulmasta, paljonko se katto oikeasti näkyy. Meillä ei näy mun mielestä juuri ollenkaan, on niin korkealla.
  Sokkelin värin päättäisin vasta sitten kun talo on muuten ulkoisesti valmis. Niissä on onneksi valitaan paljon, valkoisen harmaakaan ei olisi paha… Tosin en pidä mustaa senkään suhteen huonona valintana, kuinka korkealta haluat talonne näyttävän? Itse päädyin lopulta juuri mustaan sokkeliin ja siksi, että tykkään meillä eniten niistä ulkoseinistä, missä sitä mustaa on kontrastina ja halusin samalla, että värivalinta vähän madaltaisi nyt niin korkealta näyttävää kokonaisuutta ;) Toivottavasti tästä oli edes jotain apua…

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stelton on hieno! :) Pressopannuhan toimii niin, että sinne laitetaan ne purut ja päälle kaadetaan kiehuva vesi. Odotetaan juomasta/kahvilaadusta/omista makumieltymyksistä riippuen 5-10min, ja sitten painetaan kansi sihvilöineen pannun pohjalle. Purut siis jäävät pohjalle sihviläosan alle ja juoman saa kaadettua suoraan pannusta mukeihin. Keittäminen on siis nopeaa. Tämmöinen on mun mielestä loistava valinta kahvinkeittimeksi, kun hyvää kahvia saa nopeasti eikä keitin ei vie paljoa säilytystilaa. Sopisi varmasti teidän tarpeisiin!

   Iso KIITOS näkemyksistäsi ulkosävyjen suhteen! Todellakin oli apua ja paljon! Tosi hyviä pointteja. Ehdottomasti tuo muunneltavuus oli myös yksi syy miksi valkoisiin pokiin päädyttiin. Ja olen itsekin sillä kannalla, että kannattaa tosiaan maalata sokkeli vasta jälkikäteen kun talo on muuten valmis. Valkoisen harmaa olisi upea, mutta ei taitaisi pysyä kauaa kauniina. :/ Musta olisi hyvä väripari katolle, mutta vasta kun talo on valmis näkee miten niin tumma väri vaikuttaa talon ilmeeseen ja mittasuhteisiin. Harmaata on helppo testata, kun kuistin uudet perustukset ja portaat kuitenkin valetaan betonista. Sitten näkee sopiiko vaaleahko harmaa vai kaipaako sokkeli tummempaa sävyä.

   Musta vs. harmaa katto onkin sitten kinkkisempi debatti.. jos harmaaseen päädyttäisiin, sen pitäisi tosiaan olla juuri täydellinen harmaa. Ainakin naapureilla, joilla on pähkinänsävyistä puuta parilla ulkoseinällä RR23 näyttää tosi siniseltä. Ei hyvä. Siinä rimoitusinspiskuvassa (heh) on upea harmaa katto, juuri sopivasti hieman puunsävyä tummempi eikä taita siniseen. Mutta toisaalta, musta katto tuo kivasti ryhtiä ja kontrastia kuten sanoit! En tullutkaan ajatelleeksi, että se voisi tehdä laudoituksesta keltaisemman näkoisen. Täytynee koemaalailla laudanpätkiä ja mallailla että kaikki sävyt sopivat yhteen. Meilläkin katto on aika korkealla, ei sitä hirveästi siis näy. Tuo sokkeli kyllä sitten on korkea, eli paljon hallitsevampi elementti kuin katto.

   Pyörittelin tuota SketchUpia lisää, nyt siinä on oikeansävyiset ulkolaudat, vaaleanharmaa sokkeli ja musta katto. Ja hieman lisää yksityiskohtia, eli 3D luonnos näyttää nyt realistisemmalta muutenkin. Ehkäpä postaan sen vielä tänään :)

   Delete
 4. Pitkästä aikaa ehdin kommentoimaan tänne. Voi miten kivan näköinen teidän talosta tulee, ja nuo uusimmat(kin) 3D:t näyttää tosi hyvältä!

  Hyvä vinkki muuten toi Steltonin pannu, meiltä hajosi juuri kahvinkeitin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos, tosi kiva kuulla! Pressopannu on kyllä näppärä vaihtoehto perinteiselle kahvinkeitinmöhkäleelle, ja aika taituri saa olla jos sen onnistuu hajottamaan. ;)

   Delete
 5. Heippa, blogissani on sinulle haaste! http://talopihkala.blogspot.com/2012/05/tunnustuksia-vol-2.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Anna! Täytyisi varmaan pian tarttua näihin taas, kun muutama on jo rästissä. :)

   Delete