5/19/2012

Behind the screens

Nyt vihdoin ajattelin tarttua taas haasteisiin. Näitä onkin ropissut monesta eri suunnasta, kiitos teille kaikille ihanaisille tasapuolisesti: Casa di Bella-blogin Bellalle, Sisätiloissa-blogin Ainolle, Life & Decoration-blogin -I-:lle,  Harmaja Savoon-blogin Merville, Pihkalan Anna M:lle ja White & Freshin Irinalle. Ja kiittävä anteeksipyyntö, jos jonkun menin unohtamaan (kommenttiboksissa saa antaa kyytiä). Lämmittää muuten tosi paljon mieltä, kun näin monesta suunnasta muistetaan. 

Haasteita oli erilaisia. Yhdessä piti kertoa 10 asiaa, jotka ilahduttavat. Toisessa piti tunnustaa 7 asiaa itsestään, ja kolmannessa Liebster Blog-haasteessa linkittää viisi suosikkiblogia. Tapani mukaan, taidan hivenen soveltaa. Ihan ensiksi ajattelin tarttua Hyvän mielen haasteeseen. Minut saa hyvälle tuulelle:

1. Perhe, tietenkin. Erityisesti kun näen tytöt yhdessä isin kanssa. Esimerkiksi kun vauva joskus harvoin nukahtaa isin syliin, kuten tänä aamuna. Sydäntä sulattavaa. ♥

2. Matkustelu. Matkustamme aika paljon, matkoja tulee tehtyä useampia vuodessa. Jotkut karttavat pienten kanssa reissaamista, me taas tykätään näyttää tytöille maailmaa. Olen itsekin reissannut paljon vauvasta asti, kai se on jotenkin jäänyt elämäntavaksi.

3. Työni. Tutkimustyössä oppii joka päivä jotain uutta, ja koen tekeväni todella merkitsevää työtä. Olen ehdottomasti unelma-ammatissani, eikä työ oikeasti edes tunnu "työltä". 

4. Koti ja sen sisustaminen! Vaikka keskeneräisessä kodissa asumisessa on omat haittapuolensa, on suunnittelu ihanaa. Ideariihet myöhään tyttöjen nukkumaanmenon jälkeen miehen kanssa on ihan parhaita. Koen, että monilta osin suunnittelua helpottaa täällä asuminen ja eläminen. Oivaltaa ihan eri tavalla, miten asiat kannattaa toteuttaa ja mihin mikäkin asettuu luontevimmin.

5. Liikunta. Kaikissa muodoissa! Lasten kanssa ulkoilu, uiminen, vauva- ja taaperojumpat, salitreenit T:n kanssa. 

6. Purjehtiminen ja kaikki mereen liittyvä. Purjehdimme paljon kun olin pieni, ja sitä kaipaan nykyisin. Ehkä sitten taas kun talo on valmis? On yleensäkin ihanaa asua meren äärellä, ja ihan vaan käydä kävelemässä ja aistimassa raikasta meren tuoksua.

7. Hyvät ostoslöydöt! Myönnän olevani hieman materialisti. En kuitenkaan ole kova tuhlaamaan, vaan harkitsen rahan käyttöäni aika tarkkaan. En saa hyvää mieltä kalliista ostoksista, vaan paras fiilis tulee siitä, kun tekee hyvän löydön - kirpparilta tai alesta. Esimerkiksi puoli-ilmaisen aidon vintage Eames-keinutuolin kotiuttaminen aiheutti melkoista onnenhykerrystä. 

8. Nukkuminen. En tiedä miksi, mutta tarvitsen aika paljon unta. Huonoksi onneksi molemmat tyttöni ovat ikiliikkujia, ja kaikista tempuista huolimatta olen joutunut vauvan syntymästä asti enimmäkseen sinnittelemään katkonaisilla 6-7h unilla. Mutta oi, ne harvinaiset aamut, kun tytöt päättävät nukkua hivenen pidempään tai T vie tytöt alas ja antaa minun nukkua. Taivaallista!

9. Positiiviset blogikommentit. Olen ehkä hivenen herkkänahkainen, ainakin mitä tulee henkilökohtaisuuksiin. Välillä olen estänytkin kommentoinnin anonyymeiltä, koska helposti pahoitan mieleni ikävistä sanoista. Nyt laitoin kommenttiboksin taas avoimeksi, ja yritän kasvattaa hivenen paksumpaa nahkaa. Rakentava kritiikki toki on aina tervetullutta, ja 99.9% kommenteista ovat olleet todella piristävää luettavaa. Lämmin kiitos kaikille, jotka ovat jaksaneet kommentoida blogiani. Toivottavasti jaksaisitte jatkossakin!

10. Hyvä aamupala, heh. Vähän suolaista, viherpirtelöä, tuoretta luomumangoa. Joskus tuntuu, että päivä ihan oikeasti sujuu paremmin, kun ehtii aamulla syömään hyvin perheen kanssa.

Tunnustuksia olenkin tehnyt jo pariin otteeseen, joten tällä kertaa paljastan jotain muuta. Kasvoni.


Jep, tukkani ei ole enää punainen! Kävin laittamassa Organic Colour Systems-ekovärin, joka vastaa aika lähelle omaa sävyäni. Tarkoitus olisi siis kasvattaa oma väri takaisin. Repäisin myös ja leikkautin T:n toiveista otsatukan. Se on saanut paljon kehuja, mutta menee varmaan vielä aikaa, ennen kuin itse totun siihen. 

Näin radikaalin tunnustuksen jälkeen olisi kiva kuulla teistä enemmän. Kuka siellä päässä ruutua on? Miten löysit tänne ja mikä täällä kiinnostaa? Millaisia juttuja toivoisit vastaisuudessa?

P.S. Blogi-kiusattuni Elli Mööpelistä voisi tarttua johonkin näistä haasteista, ja samoin Sentimental Journey-blogin Kaisa. Te kirjoitatte niin hauskasti. En taida tällä kertaa haastaa enempää, kun haasteet ovat jo kiertäneet niin monta blogia. Viiden suosikkiblogin nimeäminen olisikin ollut mahdotonta!

I was challenged to reveal some things about myself, better left untranslated. The biggest confession is coming forward with my own picture. This is me with my new hair (dyed close to my natural shade, growing it out), the bangs were hubby's idea. Still getting used to them. Now that I braved it and came out with my face, I'd like to hear from you. How did you find my blog and what interests you here? What kinds of things would you like to read about in the future?

10 comments:

 1. Kuten arvelin, nätti tyttöhän se siellä ruudun takana on. :) Minäkin tulin hieman kaapista ulos ja tosiaan päätin jatkaa blogin kirjoittamista ihan ikiomalla nimelläni!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos, Irina :) Rohkea olit ja sulla on muuten tosi kiva nimi! Itse urani ja nimeni harvinaisuuden takia varmasti pysyn jatkossakin nimimerkin suojissa, mutta ajattelin silti tehdä blogista hieman henkilökohtaisemman näin. Itse ainakin tykkään enemmän seurata blogeja, joissa kirjoittajan oppii tuntemaan jollain tasolla - kuva tai nimikin tuo kirjoittajan jotenkin läheisemmäksi.

   Delete
 2. Kivasti passaa otsis kauniisiin kasvoihisi!

  Löysin blogiisi jonkin toisen blogin kautta ja tykästyin. Itsekin rakentamisen aloittelevana on ollut kiva seurata teidän remppaprojektia. Sulla on kiva tapa kirjoittaa ja tosi hyvä sisustusmaku!

  Sisustusaiheet on kaikkein mieluisimpia, mutta tykkään lueskella ihan tavallisia arkipostauksiakin.

  Kivaa viikonloppua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanasta kommentista, kiva kuulla. Itse tosiaan vasta pikkuhiljaa totun otsikseen! Ja tosi kiva, jos pidät kirjoitustyylistä. Suomenkielen kirjoittaminen kun tuntuu välillä hivenen hankalalta.

   Arkipostauksia voisi ehdottomasti kirjoittaa useamminkin, täytyisi oppia pitämään kameraa mukana. Niitä hetkiä olisi kiva taltioida itsekin. :) Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle! (anteeksi kun vastaus on viivästynyt!)

   Delete
 3. Hei!

  Olen sisustusta ja desingnia keräilevä mamma,joka löysi blokisi jo tovin aikaa sitten. Olen mielessäni kuvitellut miltä näytät ja kuvitelmani ei kauas heittänyt. Katselen usein päivityksesi, ja täytyy todeta että sinulla on todella hyvä ja harkittu sisustusmaku.
  On mukava "elää" mukana teidän isoa remonttianne, kaunista tulee.

  Mukavaa kesän odotusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, Meeri! Hauska kuulla, että vastasin mielikuviasi. Heh! Kiva kun seuraat mukana, ihanaa kesänalkua sinulle!

   Delete
 4. Komppaan Meeriä, olin kuvitellut sinut aika lailla sen näköiseksi (kauniiksi:) kuin oletkin.:) Kiva kun laitoit kasvokuvan, on hauska nähdä ketä täällä blogien takana oikein on!

  En enää edes muista mistä löysin tänne, mutta onneksi löysin! Varsinkin jos meilläkin alkaa remppaprojekti niin remppapostauksia on silloin vielä kivempi lukea kuin tähän mennessä. Mutta sattuneesta syystä myös ihan lapsiperheen arjestakin on mukava lukea. Eli sama lyhyesti: jatka samaa rataa!

  Kiitos haasteesta, monta asiaa mitä olit listannut tekevät minutkin onnelliseksi mutta yritän miettiä jotain muutakin omaan listaani.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, jännä kun olitte muodostaneet oikeanlaisen mielikuvan minusta blogin ja aiempien kuvien perusteella :) Voi, toivon todella että teilläkin alkaisi projekti! Olisi ihan huippua seurata sitä! Ja huippua sekin, jos tästä on ollut sinulle iloa - kiva kun jaksat seurata blogiani. Perhejuttuja tosiaan voisi kirjoitella enemmänkin, täytyy vaan oppia kuvailemaan enemmän.

   Delete
 5. Kiitos kaunis. <3 Blogi on tällä hetkellä kovasti murroksen keskellä, joten haasteeseen vastaaminen on erityisen haastavaa. :) Kirjoitan nimittäin huomenna Sentimentalin viimeisen päivityksen ja aloitan kokonaan uudet kuviot muuton myötä. Tämmöistä olisi: http://nohomewithoutyou.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahaa, sellaisen tempun menit tekemään, ei paineita haasteesta! :) Tutustun ehdottomasti uuteen blogiisi!

   Delete