4/24/2012

Cubistic bathroom

Oras-hana (kuva netrauta.fi), betoniallas (kuva täältä), Keramagin wc & Bolero-painike (kuvat insani24.de), laattakuvat itse otettu

Taas muutama muutos suunnitelmiin. Yläkerran vessaa varten on jo hankittu Cubista automaattihana, 10 x 10 lattialaatta, hieman helmiäishohtoinen suuri matta seinälaatta ja niin ikään helmiäishohtoinen valemosaiikki EV Manhattan Blanco. Myös allaskaappi ostettiin reilulla alennuksella Ikeasta, 120cm leveä koivuinen Godmorgon. Arvottiin pitkään korkeakiiltovalkoisen ja tuon koivuisen välillä, mutta päädyttiin koivuiseen, koska se vaikutti laadukkaammalta - ja koska sen voisi tarvittaessa maalata päälle valkoiseksi jos alkaisi kaduttamaan. No, nyt alkoi kaduttamaan ja ajatus kokovalkoisesta wc:stä houkuttelemaan.  Godmorgon saanee siis pintaansa kiiltävää valkoista Betoluxia, jonka sävytämme seinälaattojen mukaan. Manhattan on kuvista poiketen hyvin puhtaan valkoinen, ei luonnonvalkoinen.

Aiemmin ajattelimme, että kolmen vessan punainen lanka olisi betonin ja vaalea puun yhdistely. Vaalea puu olisi kuitenkin vaihdellut joka vessassa (akaasiaviilu kellarissa, puukuviolaatta keskikerroksessa ja koivu yläkerrassa), joten mielestäni parempi ja harmonisempi näin. Nyt yhteisinä nimittäjinä toimivat vaaleus ja betoni. Tämän WC:n kokovalkoisuutta rikkoo itsetehty betonitaso integroidulla altaalla. Betoninen allastaso yritetään saada suurinpiirtein saman sävyiseksi kuin vaaleanharmaa lattialaatta, aika vaaleaa betonia siis.

Meillä olikin jo seinävessat tilattuna, mutta koska päätimme tehdä kolmannen vessan, niitä tarvittiinkin yksi lisää. Loistava tilaisuus hankkia sittenkin se hieno Keramagin "laatikko-wc", joka toistaa aika kivasti Manhattan-mosaiikin ja Cubista-hanan muotoja. Alkuperäisistä ideoista poiketen seinä-wc:lle ei nyt tehdäkään erillistä koteloa, vaan se rakennetaan seinän sisään. Suorakulmaisessa wc:ssä toinen päätyseinusta tulee siis kokonaan Manhattan-laatalla, ja toisessa päädyssä allaskaappi tasoineen on koko seinän levyinen. Wc:n ovi on liukuovi, samaa sarjaa kuin muutkin eli Matti-oven Line 1P:tä. 


Kalustesijoittelu siis menee jotakuinkin näin, allastaso ja wc:n malli tietenkin poikkeavat pohjakuvan mallista. Toteutusta odotellessa, hyvällä tuurilla saataisiin apujoukkoja jo muutaman viikon kuluttua. Toivoa aina saa, niinhän?

//

We like to change our plans every now and then. We decided to go for a white-on-white, cubistic look for our upstairs bathroom. We'll paint the cheap Ikea vanity we already bought white, and match the cubistic look of our faucet with a boxy wall-mounted toilet. The concrete vanity top with integrated sink and the concrete-like floor tile will contrast the otherwise all white look nicely, I think. Can't wait to get this started, hopefully within the coming weeks? A girl can hope, right?

No comments:

Post a Comment