4/25/2012

Help me out!

kuva lainattu täältä / image loaned from here

kuva lainattu täältä / image loaned from here

Soudan ja huopaan meidän kellarin lattiapintojen kanssa. Kellarin vanha betonilattia on jo aikansa elänyt, joten olisi tarkoitus piikata se pois, vaihtaa putket, ja valaa uusi, siisti betonilattia tilalle. Lattia olisi siis tarkoitus jättää betonille, mutta millaisella pintakäsittelyllä? Aiemmin ajattelin valkoista epoksia kellarin oleskelutiloihin ja vierasmakkariin, ja laattaa märkätiloihin. Sitten ihastuin ajatuksesta, että koko kellarissa olisi samanlainen lattia. Valkoinen epoksi on kuitenkin käsittääkseni liian liukas märkätiloihin. Toki sitä voidaan karhentaa, mutta ulkonäön kustannuksella? 

kuva lainattu täältä / image loaned from here

kuva lainattu täältä / image loaned from here

Olisinkin siis epätoivoisesti teidän lukijoiden viisaita pohdintoja vailla. Mikä vaihtoehto saa sinun kannatuksesi?

1) Valkoinen epoksi + märkätiloihin laatoitus
2) Valkoinen epoksi kaikkialle (tietoa/kokemusta miten sen saa turvalliseksi märkätiloissa?)
3) Vaaleanharmaaksi pigmentoitu betoni + mattalakka kaikkialle (ensimmäisten kuvien kaltainen)
4) Vaaleanharmaa betoni oleskelutiloihin + laatta märkätiloihin
5) Jotain ihan muuta?

Kaikissa vaihtoehdoissa on puolensa, ja tuskin mikään noista huonolta näyttäisi. Emme siis hae betonilattialla nyt rouheaa loft-tunnelmaa, vaan ylläolevien kuvien kaltaista pelkistettyä ylellisyyttä. Kellari on jo valmiiksi valoisa, koska se on vain osittain maan alla ja siellä on suurehkot ikkunat. Vaaleilla pinnoilla pitäisi olla entisestään avartava vaikutus, siksi siis saumaton vaalea/valkoinen lattia ilman mitään listoja. Mutta mikä se lattia noista vaihtoehdoista olisi? :) Kirjoita vaikka vaan vaihtoehdon numero, jos et ehdi perustella muuten.

//

We're not making progress in deciding the finishing for the new concrete floor in the basement. What do you think, would you go for the shiny white epoxy or matt grey concrete? To my understanding, the white epoxy would be too slippery for the bath+sauna, so we'd need to put tile in there. Would you like tile in the bathroom all the same, even with the grey concrete? Or the same floor all around? Any insight or comments would be greatly appreciated!

11 comments:

 1. betoniahan saa myös täysin valkoisena (valkobetoni, hinta vaihtelee sen mukaan, saako mukana olla jonkin verrab värillistä kiveä vai ei)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmm! Täytyypä tutustua siihenkin vaihtoehtoon tarkemmin, kiitos vinkistä.

   Delete
 2. Heippa! Äänestän vaihtoehtoja 3 tai 4. :) Entisenä valkoisten lattioiden (ja seinienkin) ihailijana olen jotenkin kallistunut siihen suuntaan, että monesti on tunnelmallisempaa, jos jotain sävyä on, edes jossain. Lattiassa siis vaikkapa joko puuta tai sitten kahden ekan kuvan harmaata. Tai jos lattia on valkoinen, niin materiaalina puu. Ja jos lattia valkoinen, niin seinässä jotain sävyä. Toivottavasti ei ollut liian sekava vastaus. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Iso kiitos kommentistasi, Liisa! Et ollut sekava lainkaan :) Haluamme jättää kellarin ehdottomasti betonille, se jotenkin kuuluu sinne. Puulattia on kyllä hieno, mutta meillä on tarkoitus kulkea saunasta takkahuoneeseen ja ulos paljuilemaan. Betonilattian kanssa ei tarvitse stressailla lattian kastumista. Kellariin on tulossa ainakin yksi "tehosteseinä", tehdään ihan kokonainen seinä vanerista. Se tuo kivasti puun lämpöä :) Täysin vitivalkoiseksi ei siis tilat tulisi, vaikka valkoinen lattia olisikin. Tuommoinen vaaleanharmaa on tosiaan paitsi tunnelmallisempi, myös siivouksen suhteen aika armollinen. Onpa vaikea päätös!

   Delete
  2. No kiva, että oli ymmärrettävää... ;) Joo on varmasti toimiva valinta tuohon käyttöön ja tuo vaneriseinä taatusti todella hieno sen lattian kanssa! Noista ylemmistä kuvistahan näkee aika hyvin, miten vaalea puu ja vaaleanharmaa lattia pelaavat yhteen, sitten jos muut seinät on valkoiset, niin... toimii!! :)

   Delete
  3. Kiva kun palasit vielä kommentoimaan :) Ihan totta, tuo kuva on aika hyvä malli! Vaneriseinä ei oikein valkoisen epoksin kanssa sopisikaan, mutta tuon harmaan kanssa kieltämättä toimisi aika hyvin.

   Delete
 3. Toivon että osaisin tässä asiassa antaa jonkin järkevän mielipiteen, mutta enpä taida osata... Muistat varmaan miten vaikeaa tää oli meillekin =) Noi kaikki kuvat on upeita! Olisko vaihtoehto 3 kuitenkin paras... Se olis kiva jos kaikiin tiloihin voisi laittaa samaa materiaalia ja kellariin voisi sopia vähän vaaleanharmaa sävy... Minkä värinen betoni teillä nyt on kellarissa? Saako siitä mitään apuja päätökseen? Toi teidän vaneriseinä kuulostaa ihanalta =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä on kyllä vaikeita päätöksiä! Valitettavasti kellarista on nykyisellään aika vaikea hakea inspistä, siellä kun on rosoiset betoni/muuratut seinät ja ihan röpelöinen ja epätasainen lattiavalu - se ei siis ole asuinkäytössä tai mitenkään sisustettu (paitsi muuttolaatikoilla, heh). Vaaleanharmaa on kyllä kuvissa kaunis, ja tosiaan sopisi hyvin kellariin. Kiitos kommentistasi vaneriseinään, itsekin olen siitä aika innoissani.

   Toisaalta houkuttaa vimmatusti se ajatus samasta matskusta kaikkialle, mutta arveluttaa se betoni pesutiloissa... ja toisaalta on niin paljon ihania laattoja! Ajattelinkin, että suunnittellaan ihan rauhassa sauna ja kylppäri, ja sitten vasta päätetään lattiamatskut. Voi olla, että löytyisi niin kiva laatta, että sen haluaisi sitten laittaa. Ja voi olla hyvinkin, että tuohon harmaaseen betoniin päädytään oleskelutilojen osalta :) Kiitos paljon avustasi!

   Delete
 4. Ihaillen ja mielenkiinnolla olen lukenut jälkikäteen kirjoituksia alkutouhuista lähtien. Olemme ostaneet aiemmin meidän rintsikan,mutta meillä ei näytä vielä yhtään hyvältä. *Kateus* Sisustushommia vasta alotellaan.
  Tykkään teidän tyylistä ja teillä on hienoja ideoita sekä oivalluksia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, kiitos! Olipa mukava lukea kommenttisi heti näin aamusta :) Te taisitte aloittaa ulkoa? Meillähän on hommat ulkoa vielä aloittamatta, vasta kesemmällä päästään sinne asti. Meillä oli siis tavoitteena pikapikaa tehdä keittiö ja olkkari ennen muuttoa, ja sitten nyt asuessa jatkaa remppaa. Välillä tuntuu että työ- ja perhekiireiden kanssa remppa on ihan mahdotonta, mutta kyllähän tässä loppujen lopuksi hyvällä tahdilla mennään ja kaikki kivat blogikommentit kyllä auttaa jaksamaan. Jään mielenkiinnolla seuraamaan teidän rintsikkaprojektia!

   Delete
 5. Millä on naapurissa upea modeni kivitalo, jossa märkätilat ja khh akryylibetonia. Todella kaunis ja tyylikäs vaihtoehto. Tulee nopeasti ja on edullinen. Sitä saa värjätä mieleisekseen, valitsemalla rakeet, joista se koostuu.

  ReplyDelete