4/21/2012

Stairs


Iso taakka putosi harteilta, kun tänään sain vihdoin suunniteltua portaat ja T:n kanssa piirreltiin tasolaserilla ääriviivat paikoilleen - istui! Jos ette ole itse vanhaan taloon portaita uusineet, ette usko millaista säätämistä se on. Varsinkin, kun vanhat portaat on rakennettu ihan miten sattuu. Yritä nyt siinä sitten saada aikaan turvalliset portaat, jotka edes etäisesti vastaisivat nykyaikaisia rakennusmääräyksiä. Ei sillä, että rakennusvalvonta sitä vaatisi (kun se on tähän taloon mahdotonta), mutta portaista halutaan tehdä turvallisemmat. Uusissa portaissa minimietenemä 25cm toteutuu, ja nousut saatiin tasattua ja laskettua 20 cm:iin. Se on korkeahko, mutta parannus sekin: nykyisellään portaiden nousut vaihtelevat ja osa on jopa 21-22cm. Etenemä myös vaihtelee hurjasti, kapeimmat rappuset ovat alle 20cm eli nykyisellään ne ovat melko haastavat kulkea.

Materiaaliksi valikoitui liimapuumänty. Ulkonäöllisesti portaat tulevat muistuttamaan näitä, eli jotain umpinaisen ja avonaisen väliltä. Täysin umpinaisiahan ei voida tehdä, koska alta on kulku kellariin. Suuri kiitos Ellille tästä kuvalinkistä! :)

kuva täältä

Meiltä tietysti puuttuu tasanne ja väri on eri: meidän portaat maalataan valkoisiksi luultavimmin kaksikomponenttimaalilla. Kiva fiilis kun nämä on vihdoin saatu lyötyä lukkoon, eikä Bauhausin Osta 5 Maksa 4 - liimapuutarjouskaan haitannut. :) Ennen portaiden rakentelua täytyy makkari kuitenkin saada valmiiksi, ja lastenhuone. Makkarin askartelusta puheenollen, saamme tänään hiukan lastenhoitoapua, joten voi olla että minäkin pääsen remppaamaan. Tähän asti olen lähinnä suunnitellut ja hoitanut matikan.. jännää kai sekin? Hauskaa lauantaita teille!

// 

I finally planned our stairs! Let me tell ya, it wasn't easy. The old ones are very unsafe, the rise varies, the treads are way short... this is the safest compromise. The look will be something similar to the pic above, but without the lovely landing and painted white. I can't wait! But I'll have to: we'll need to finish our bedroom first, then do the girls' room and then it's stair building time. Speaking of finishing our bedroom, grandma is coming so I guess I'll get to help with some of the work for a change. So far I've just been doing the planning and the math, the fun stuff? :) Saturday night fever guys!

1 comment:

  1. Ole hyvä vain.:) Kiva nähdä millaiset teidän portaista lopulta tulee!

    ReplyDelete