4/27/2012

Speaking of the devil

No niin, grillikausi alkaa ja kesä lähestyy! Olemme tähän asti asuneet vuokralla kerrostaloissa, joissa sai vaan grillata sähkögrillillä... kunnes edellisessä asunnossamme sekin kiellettiin. Nyt tietysti innokkain mielin kurvasimme kaasugrilliostoksille tarkan harkinnan ja nettitarkastelun jälkeen. Mainittakoon, että ekaa kertaa kevyessä nahkatakissa ja balleriinoissa. Lähes 15 astetta ja auringonpaiste lämmittivät mukavasti. 

kuva täältä

Päädyimme tähän uutuusmalliin, Luciferin Sami 4:seen. Kriteereinä oli 4 poltinta, ei puuvaunua, ok ulkomuoto, sivukeitin ja riittävän suuri paistoala. Lucifereista oli muutamalla tutulla sen verta hyvää sanottavaa, että päätös ei lopulta ollutkaan kovin vaikea. 

Huomenna värkätään edellisen asukkaan jättämistä puulaatoista ja vanhasta parvekekalustostamme väliaikaisterassi. Aurinkovarjokin olisi tarkoitus hakea, ja grilli koota. Varsinainen terassihan tulee ulkovaraston päälle, eli ensiksi on valettava se varasto sokkelin jatkeeksi (myöhemmin tänä kesänä). Sitä odotellessa nautitaan ensimmäisestä kesästä omalla pihalla näin ja tutustutaan kaasugrillin saloihin. Josko jo huomenna avattaisiin grillikausi? Vappuna viimeistään, jos vaan sää sallii. Ainakin tännepäin on luvattu jopa 17 astetta! Millaisia vappusuunnitelmia teillä on? Joko on grilli hankittu? :)

//

Now that we finally have our own yard, we needed a grill. I think we got a pretty good one (the post title is a pun on the brand name: Lucifer), can't wait to test it. Sunny, warm BBQ weather is just around the corner! We'll "build" a little temporary terrace out of some wooden tile the previous owner of this house left behind. Then all we need in addition to our old outdoor furniture is a nice parasol to tide us by until our actual terrace is ready (hopefully this summer). We'll try set up the terrace tomorrow, and also assemble the grill. Should be fun! 

2 comments:

 1. Meillä on vappusuunnitelmat vielä ihan auki. Meidän piti ensin lähteä isovanhempien kanssa kylpylämatkalle, mutta se peruuntui ja nyt ei tiedä, että mitä tehtäis.

  Meillä grilli ollut vanhemmilla säilössä jo pari vuotta ja voipi olla, että jätetään se heille käyttöön ja hommataan itselle uusi. Tosin haluaisin meille myös Weberin hiiligrillin. Olisi ihana saada hieman savuaromia grilliruokiin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kurja että reissu peruuntui! Onneksi hauskaa voi pitää vappuna ihan vaikka vaan omassa pihassa tai piknik-reissulla. Meillä T joutuu töihin, mutta onneksi ei ihan koko päiväksi. Siksi ei siis grillailua kummempia suunnitelmia meillä :) Weberin hiiligrilliä himoitsin minäkin, mutta terveyssyistä (PAH-yhdisteet) päädyttiin tuohon kaasuun... toisaalta kun tuo on niin helppokäyttöinen uskallan minäkin grillata, hiiligrillillä hyvin grillaus kun on taito jota en omista. Tuo kaasugrilli myös tuntuu meidän tarpeisiin paremmin sopivalta, kun grillataan vain kanaa ja kalaa. Pystynee grillaamaan kokonaisen maalaiskanankin. :) Vaikka onhan hiiligrillissä ihan oma tunnelmansa!

   Eiks oo kiva kun hyvät grillit on katseenkestäviä? Ei rumenna pihaa ;) Teille on muuten tulossa tosi kiva piha, mielenkiinnolla seuraan teidän pihaprojektia!

   Delete