4/12/2012

Black & white bedroom


Olettekohan te jo saaneet tarpeeksenne muka-3D-mallinnuksistani? Kyllä kai näistä idea kumminkin välittyy. Nyt kun makkari-vaatehuoneakselilla ollaan jo voiton puolella ja muutto viereiseen valmiiseen huoneeseen häämöttää viimeistään ensi viikolla viikonloppuna on jo korkea aika funtsia huoneen sisustusta hieman enemmän. Aika minimalistisella linjalla mennään, koska mielestäni sänky ja vuodetekstiilit määrittävät huoneen ilmettä eniten. Huone on muuten siis kuin tabula rasa, jolloin sisustusintoilijana voin helposti muuttaa huoneen look:ia eri koristetyynyillä, päiväpeitolla ja helmalakanalla. 

Tuo musta yöpöytä/lipasto ei suinkaan tule olemaan Malm, vaan musta massiivipuinen Askon Omega-sarjan lipasto. Hankimme sen ensimmäiseen asuntoomme Kierrätyskeskuksesta. Lamppuna kuvassa on niin ikään Ikeaa, musta Antifoni-työvalaisin. Mieluiten hankkisin makkariin jonkin aidon 50-luvun symppistyövalaisimen, peilaamaan talon oikeaa ikää. Katsotaan, jos sellainen tulisi vastaan. Muutoin tuon Antifonin muotokieli puhuttelee minua kaikessa yksinkertaisuudessaan. 

Matto sen sijaan tulee olemaan Ikeasta, nimittäin meidän "blogimattomme" eli Stockholm Rand. Se muuttaa olkkarista kerrosta ylöspäin, ja olkkariin hankitaan uusi "hillitympi" matto. Pidän kyllä matosta edelleen todella, mutta olkkarissa se kyllä rajoittaa sohvatyynyjen valintaa ja on sinne ehkä turhan graafinen. Valkoisen lautaseinän parina matto pääsee paremmin oikeuksiinsa uudessa master bedroomissa. 

P.S. Vaatehuoneen liukuovet saapuu tänään, vähänkö jännää!

//

Sick of my pseudo-3D-sketches yet? Well, you get the idea even if the sketch isn't as cool as it could be. Sleek, minimalist, black & white & grey. The idea is that the room will be sort of like a tabula rasa, easily styled by decorative pillows, bed linen, etc. 

The lamp in the pic is Ikea's black Antifoni, which has an appealing simple silhouette. I'll try to get my hands on a real 50s vintage one though, to mirror the real age of this house. The carpet is Ikea's Stockholm Rand, which will move one story up from our living room. It will look great paired with the white wood wall. 

We're expecting the sliding doors (that separate the walk-in-closet from the bedroom) to arrive today, pretty exciting. The room should be ready next week the latest, even more exciting!

10 comments:

 1. Heips, kiva "3D"-kuva! Kyllä mun mielestä näistä on apua, itsekin olen alkanut harjoitella ja myös vähän aikaa sitten postannut blogiini makkarikuvan. :) Ihan kaikkea en siihen jaksanut laittaa, kun opettelu oli sen verran työlästä, mutta kyllä näistä osviittaa saa siihen, miltä sitten näyttää.

  Millainen liukuovisysteemi teille on tulossa? Juuri kyselin tilanjakaja-liukuovista vinkkejä, mutta en ole saanut vielä yhtään. Kiitos jos ehdit vastata tai vinkata, jos olet niistä jo jossain postauksessa kertonut (en löytänyt äsken haulla).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Näitä on hyvä opetella tekemään, harjoitus varmaan tekee mestarin :) Täytyypä tutustua blogiisi paremmalla ajalla, nyt luin tuon liukuovipostauksen. Meille tulee siis Lahden Keittiövalinnasta 210 korkeaan 177 cm leveään aukkoon 2 liukuovea, ne ovat valkoista lasia ilman jakolistoja. Siis ihan simppelit yksiosaiset. Noita olisi saanut vaikka 250 korkeina, mutta ei taida toimia noin kapeassa aukossa kun niitä ei kai saa tulemaan aukon yli. Millaiset väliovet teillä on muuten? Meille tulee noita Matti-oven Line 1P ovia, joista on myös liukuovimalli. Liukuovi tilattiin meillä 70cm x 210 aukkoon yläkerran wc:n oveksi. Myös jotain satiinilasisia liukuovia on esim. Jeld-Wenillä. Oletko niihin tutustunut? :)

   Delete
  2. Kiitos vastauksesta!

   Meille tulee ihan perus laakaovet kromipainikkeella. Ja kaapistoihin ei tule liukuovia, vaan valkoiset mattapintaiset ovet pomppusalvoilla, eli ei vetimiä. Liukuovi siis voisi olla joko valkoinen "levy" tai sitten juuri valkoista lasia.

   Topilta, mistä meille tulee kiintokalusteet, en ole vielä saanut vastausta, löytyykö heiltä jotain sopivaa.

   Katselin Jeld-Wenin sivuja jo ja sieltä ei mun mielestä löytynyt tarpeeksi leveää ja korkeaa liukuovea. Mutta täytyy vielä kysyä Starkista tarkemmin (Starkki on meidän "päätoimittaja" :)).

   Nythän oviaukko on 250 cm korkeaksi suunniteltu, mutta yläkerran seiniä ei ole vielä tehty, eli sen voisi vielä madaltaa normaaliin ovikorkeuteen, jos tarve on.

   Mutta kiitos tosiaan sulle selostuksesta, nyt ei enää ajatus toimi, niin pitää taas perehtyä asiaan huomenna! :)

   Delete
  3. Valkoinen lasi on todella kaunista ja ajatonta! Valkoisen levyoven voisitte taas tehdä ehkä itsekin maalaamalla vanerilevyn seinien sävyyn? Näin saisitte ihan minkä kokoisen oven vaan. Mittatilaamalla tuo 250 onnistuu takuulla, mutta jos löydätte kivan mallin Starkilta valmiina madaltaminen ei ole huono idis - niin mekin tehtiin. Innolla odotan mihin päädytte! :)

   Delete
  4. Juu nyt selvitellään, selvitellään. Sain Topilta tänään soiton, että heiltä saa Stirpen valikoimista ihan vaikka sen 250 korkean, esim 110 leveydellä. Varasin Topilta ajan parin viikon päähän ja sillä välin katselen Starkin vaihtoehdot ja jos nyt joku sattuu jonkun muun paikan vinkkaamaan. :)

   Täytyy matchailla sitä ovea sitten tosiaan seinien sävyyn, joka on kyseisessä tilassa aika voimakkaasti sävytetty valkoinen.

   Viikonloppuja! :)

   Delete
 2. Iltaa pitkästä aikaa :)

  Mikäs sänky tulee olemaan?? Makkarin isoin kaluste ja et siitä enempää maininnut :( (piti vielä lukea juttu kahdesti uudelleen, jos kuitenkin olisit sängystä jotain maininnut, mutta eipä näillä väsyneillä silmillä siitä mitään löytynyt ;D )

  Ja huomenna illasta taitaa jo alkaa viikonloppu :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii, sänky on Iskun Wonderland-malliston Scala-jenkkisänky koossa 180x200, ilman mitään sängynpäätyä. En ajatellut sitä niin tärkeäksi, kun meillä on kuitenkin aina helmalakana käytössä. Joten sängystä näkyy oikeastaan vain se ja sitten päiväpeitto :) Tämä sänky (mistä nytkin bloggaan, heh) hankittiin jo edelliseen kotiin, ja se on niin ihana nukkua että palvelee varmasti vielä monta vuotta.

   Joo, huomiseksi ei valmista tule ;) Mutta ehkä sunnuntaihin mennessä saataisiin kaikki maalattua ja tapetoitua. Se on kyllä optimistinen arvio se, mutta onneksi ensi viikolla on vapaita niin varmasti silloin viimeistään saan tännekin kuvia uudesta huoneesta :)

   Delete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Oi makkarin layout näyttää superhyvältä! Sopii minusta ihan mainiosti teidän taloon; heijastelee kivasti talon ikää ja toisaalta näyttää taas kivan "modernilta". Meille taitaa tulla sama matto aikuisten makkariin =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiva että tykkäät :) 50-60-luvuilta on paljon hyvää designia, jota ehdottomasti tulee meille eri puolille taloa. Matto on ihan mahtava, innolla odotan kuvia teidän makkarista!

   Delete