4/26/2012

Tick tock

Firenze-kello (kuva room21.fi), Cubic-kello (kuva BoConcept), Classic-kello (kuva Oma Shop), Casa Stockmann-kello (kuva Stockmann)

Pian valmistuva walk-in-closet kaipaa seinäkelloa. Kelloa, josta on helppo nopeasti tsekata, monta minuuttia vielä on jäljellä ja koska pitää viimeistään juosta bussipysäkille. Vastapainoksi koristeelliselle tapetille ja peilille (suunnitelma täällä) haetaan yksinkertaista kelloa. Mustavalkoista, kuten muukin vaatehuone. Keräsin kriteerit täyttäviä kelloja kollaasiin, joista kaksi nousi ehdottomasti yli muiden. Karlssonin Classic ja Alessin Firenze. Ehkä Alessin kello sopii muuhun sisustukseen parhaiten? Se on suunniteltukin 1965, ei monta vuotta tämän talon rakentamisen jälkeen. 

//

We definitely need a wall clock for our walk-in-closet. One that is black and white, and easy to read - so that I can quickly see how many minutes I have left until I have to run to the bus stop in the mornings. To contrast the decorative mirror and wall paper (you can read more about the plans here), the clock should be rather simple and sleek. I collected some that would fit the bill, two of the above are my faves. The Classic by Karlsson and Firenze by Alessi. Firenze I think would best suit the style of the room? Interestingly it was also designed in 1965, not many years after this house was built. 

3 comments:

 1. Minä itse valitsisin tuon Karlssonin Classicin. Mielestäni se on sen verran ajaton, että ei riitele "talon hengen" kanssa. :)

  Toki tuo Firenzekin varmasti paikalleen istuisi, mutta itsestä jotenkin se tuntuu silti paljon ikäänsä vanhemmalta ja liian "romanttiselta" teille, varmaankin noiden roomalaisten numeroiden vuoksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiedätkö, olen ihan samaaa mieltä :) Firenze on tosiaan hieman romanttisempi, eikä se muualle taloon päätyisikään. Mutta jotenkin se voisi toimia tuossa vaatehuoneessa, tuon tapetin, barokkipeilin ja mustan palomuurin parina. Firenzessä on sitä ylellisyyttä, jota vaatehuoneeseen haetaan. Mutta on toi Karlsson vaan niin yksinkertaisen kaunis. Pitäisköhän ottaa se sittenkin? Se joko selkeyttäisi ja modernistaisi vaatehuoneen ilmettä (mikä olisi toivottua), tai sitten näyttäisi sinne kuulumattomalta ja irralliselta.. Toisaalta juuri tuon klassisen ilmeen takia kello taitaa olla melkoinen kameleontti ja luultavasti nimenomaan raikastaisi kokonaisuutta. Niin, ja noin hieno kello löytäisi kyllä varmasti paikkansa muualta talosta jos nyt jostain syystä ei vaatehuoneeseen sopisikaan. Puhuitkohan sä just mut ympäri? :D

   Tuo vaatehuone on kyllä vähän niin kuin mun valtakuntaa, mutta täytyypä vielä kysäistä T:ltä kumpi. Jos T:n ääni saisi vaakakupin kallistumaan jompaan kumpaan suuntaan.

   Delete
  2. Itse oon huomannut saman, että joku heittää hyvän pointin ja sitten se oma mieli muuttuu siihen suuntaan, kun aiemmin ei ehkä osannut katsoa asiaa siitä kulmasta. Mutta, sehän tässä bloggailussa just on niin kivaa, kun saa niitä mielipiteitä, mutta itse saa kuitenkin tehdä ne päätökset.

   Varmasti tuolle Karlssonin Classicille löytyy paikka muualta talosta. Sopii vähän mihin vain. :)

   Delete