6/05/2012

Help, pleaseOlen kuumeisesti yrittänyt löytää täydellistä puukuvioista laattaa alakerran wc:hen. "Puulaatta" olisi tarkoitus latoa kalanruotoon ja pariksi yksinkertaiset, suuret mattavalkoiset seinälaatat. Nyt ihastuin (tai oikeastaan me ihastuimme) tähän Matazzin Treverk-laattaan niin palavasti, että mietin sitä kalanruotoladontana myös uuteen eteiseen (joka rakennetaan kuistin tilalle) ja eteisen yhteydessä olevaan vaatehuoneeseen. 

Aluksi ajatuksena oli mahdollisesti samanlainen betonilattia kuin kellariin, tai samaa laattaa (30x60 vaaleanharmaa eläväpintainen Il Antares) kuin keittiössä. Keittiön laattaa en sittenkään halua eteiseen, sillä jostain syystä kengistä jää siihen mustat jäljet. Betoni on kyllä vahvoilla sekin, mutta pelkään sen huoltoa ja soveltuvuutta eteiseen. Varsinkin valkoinen epoksi näyttäisi varmasti suurimman osan vuodesta aika likaiselta, vaikka jatkuvasti pesisikin. 

Mitä mieltä te olette? Olisiko kauhea tyylivirhe laittaa eri laattaa eteiseen kuin keittiöön? Tavallaan tulisi siis samaan kerrokseen kahta eri "puuta" kun lattialaminaatti on olevinaan valkoista mäntyä. Toisaalta, eteisen ja muun alakerran välillä on väliovi, kaikki lattiapinnat ovat hyvin vaaleita ja tätä laattaa olisi sitten myös alakerran kylpyhuoneessa. Eteisestä ei myöskään ole minkäänlaista näköyhteyttä keittiöön. 

I need help. I'm totally crushing on this beautiful faux wood tile, T loves it too. It would be perfect laid in herringbone style paired with large matte white wall tile in the downstairs bath. But what if we also did the herringbone faux wood in the new entrance and the adjoining walk-in-closet? Would it be a horrible crime to have essentially two different kinds of wood floors on the same floor (white "pine" laminate and this tile)? Originally I was planning on using the same tile as we have in the kitchen, a huge ever-so-slightly metallic pale grey tile (30 x 60 cm). Unfortunately this tile gets black marks from all shoes, so it would be a nightmare to keep clean. I'm also fearing this would be the case with concrete as well. Maybe this tile would be fine, since the entrance is separated from the rest of the floor by a door? After all, all floors are very light. What do you think?

2 comments:

 1. Ei mun mielestä haittaa yhtään, vaikka laatat olisi hieman erilaisia. Varsinkin jos ne kuitenkin on samasta sävyperheestå. Eli näin vaikka olisivat vieretyksinkin, mutta ehdottomasti sopii, kun ei kerran ole edes näköyhteyttä. Eli go for it!

  Tuo kalanruotoladonta on niin kaunista, itse olen ihaillut parketteja sillä tavalla ladottuna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos tosi paljon mielipiteestä :) Ehkä se on juuri nuo sävyt, mitkä mietityttävät eniten. Keittiön laatta ja ylä- ja alakerran laminaatti kun on harmahtavia ja tämä puukuviolaatta on enemmän beige, vaikkakin viileä sävyltään. Mielestäni tosin arctic pine-laminaatti ja tuo laatta eivät varmaan hurjasti riitelisi keskenään, etenkin kun välissä on ovi. Laminaatissa on viileä puhtaanvalkoinen puukuviointi ja laatassa taas hivenen beigeen taittava viileä sävy. Uskoisin, että lopputulos olisi harmoninen vaikkakaan en ikinä yhdistäisi samaan taloon esim. saarni- ja tammiparkettia.

   Mutta kiva kuulla, ettei sinustakaan olis outoa jos eteisessä ja keittiössä olisi eri laattaa. Täytyy ottaa mallipalat molemmista ja mallailla vierekkäin, sittenhän sen näkee parhaiten kuinka sointuvat.

   Kalanruotoparketti on kyllä ihan mieletön! Seuraavaan kotiin sitten, kun lapset on hiukan isompia.. :)

   Delete