6/19/2012

Blast from the past


Mielenkiintoista! Kylppäriremontit alkoivat eilen. Olemme siis saaneet nyt totutella melkoisen myllerryksen keskellä asumiseen. Historian lehdet ovat havisseet kirjaimellisesti, kun purettaessa sahanpurujen keskeltä on löytynyt mitä mainiointa luettavaa. Toisaalta 50-luvulle on palattu muutenkin, sillä asumme täällä nyt muutamassa sukupolvessa. Veljeni on Suomessa vierailulla muuten vaan, ja nyt appivanhempani saapuivat remonttiavuksi. Muutenkin meininki tuntuu hieman vanhanaikaiselta: miehet rakentavat vessaa yläkerrassa ja me naiset imuroimme perässä, vahdimme lapsia ja laitamme ruokaa. Ja talo on silti kuin pommin jäljiltä.

Vanhan talon remontoiminen on tosiaan jännää puuhaa. Koskaan ei tiedä mitä tulee eteen, ja melkoisia kriisikonferenssipalavereita olemmekin jo ehtineet pitää. Aamulla jo leikin ajatuksella luovuttamisesta, kun tuntuu, ettei mikään mene niin kuin suunniteltiin. Mutta kai tästä sitten hyvä tulee? Onhan tämä jo viides vedos yläkerrasta.


Pesukone tulee siis sittenkin vessan ulkopuolelle, liukuovien taakse. WC:n valaistustakin on mietitty uusiksi, kun varaa laskea kattoa ei ole ja katto on vino. Voisin huomenna esitellä, mihin päädyttiin. Muutenkin pyrin pitämään blogin ajantasalla tämän rempparupeaman keskellä - kuvia on luvassa heti sitten, kun on jotain kauniimpaa kuin kakkaputkia sahanpurun keskellä esiteltävänä.

P.S. Tosiaan, uuden makkarin sisustuskuvia saatte vielä odottaa, sen verran kaoottista täällä nyt on. 

Blast from the past! In many ways. We're having a blast, it's exciting to finally get new bathrooms. Then again the house looks like it's been blasted.. but amidst all the sawdust we've found cool newspapers and magazines from the 50s! Overall it's felt like we're in the 50s. We're living here now in three generations: my in-laws, my husband and I, my brother, the girls. The men are working hard building the upstairs bath, while my mother-in-law and I cook, clean and look after the kids. Once in a while I get called upstairs, for crisis meetings. It kind of feels like nothing goes as planned, but we're making the best of it: introducing upstairs floor plan #5. The washing machine won't be in the bathroom after all, but behind sliding doors right next to the bathroom. I'll put up pics as soon as I have something more beautiful than poop pipes in the middle of sawdust to shoot!  

P.S. Sorry, the new bedroom pics will have to wait a bit longer while this chaos is ongoing..

2 comments:

 1. Siitä tulee täydellinen. Mun mielestä kuulostaa tosi hyvältä tuo teidän ratkaisu pesukoneelle :)
  Tosi kovasti tsemppiä remonttiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi! Kiitos tsempeistä ja kivasta kommentista, Heidi :) Joo, tuo pesukoneen uusi sijoitus on yksi esimerkki niistä ratkaisuista, joissa lopulta vaihtoehto Ö on ollutkin se paras. Tosi kätevästi makuuhuoneiden ja vaatehuoneen lähellä, ei ikinä tarvitse kauas pyykkejä kuskata. Sitten vielä tulevaisuudessa kun ne saa parvekkeelle kesäisin kuivamaan!

   Delete