6/28/2012

Double Rainbows


Blogikin on hiljentynyt, kun remontti on vallannut kodin. Remontoituhan täällä on kokoajan, mutta tämä putki- ja sähköremppa, sekä uuden wc:n ja kylpyhuoneen rakennus on ihan uudenlainen projekti. Jos harvoin vanhaa rempatessa asiat menee kuin Strömsössä, niin meillä ei ole mennyt mikään. Välillä on menty päin Peräkylää ja lujaa.

Niin: meille tuntemattomasta syystä tuttu saumalaasti jämähti alta aikayksikön yläkerran wc:n seinälaattoihin. Niitä on sitten hinkattu ties millä, mutta putsattavaa on ja valemosaiikki on putsauksen jäljiltä päällesaumattava uudelleen. Meidän täydellisen sävyinen betoniallas tummui törkeän rumaksi mukakirkkaan pintakäsittelyn myötä.. sekin on siis pinnoitettava jotenkin uudestaan. Hain liukuovea varten vanerilevyn erästä puutavaraliikkeestä, missä asiakaspalvelua hoiti kaksi nuorta kesätyöläispoikaa. Toinen änkytti minkä kerkesi ja toinen unohteli kokoajan mihin mittaan levy piti sahata. Ja arvaa mitä huomattiin, kun levy vihdoin valkolakan kuivumisen jälkeen kiinnitettiin kiskoihin? No se on tosiaan 9 cm liian lyhyt.

Mutta: saamme toisen paksun levyn vaneria ilmaiseksi ja vääränmittainen ovi hyödynnetään portaiden rakentamiseen. Yläkerran hieno suorakulmainen Keramag:in seinä-wc toimii. Lattia näyttää hienolta, ja seinälaattojen saumat ehtii kaiketi siistimään, sitten kun alakerran wc ja suihku on valmiit. Yläkerran wc ei siis vastaa tällä hetkellä visiotani, mutta se on sentään pikkujuttuja vaille valmis. 

Huomenna on purettava alakerran nykyinen wc, ja valettava sinne uusi betonilattia. Sitten lauantaina tehdään sähköjä kera kahden sähköasentajan. Vihdoin saamme kattovalaisimet! Ja pistorasioita yläkertaan! Ja jo aikaa sitten ostamamme 300 L varaajan käyttöön! Lauantai-iltana talkooapu sitten lähteekin, ja alakerran kylppärin laatoitus jää T:n tehtäväksi. Keittiön ikkunasta bongasin nämä kaksi sateenkaarta. Kyllä tämäkin kai iloksi muuttuu, vaikka viimepäivinä onkin tuntunut aika toivottomalta.

Lots of whining, no translations needed. The bathroom remodels haven't exactly gone smoothly, but we're making it work. These double rainbows I saw out of my kitchen window reminded me, that it will turn out fine, even if it has seemed a bit hopeless these past few days..

6 comments:

 1. Oi voi, tsemppiä rempan keskelle! Kyllä siitä vielä lopulta hyvä tulee. Ei ehkä ihan sellainen kuin visioit, mutta hyvä kuitenkin.:)

  Musta on alkanut tuntua tän meidän pienemmänkin projektin kanssa, ettei remppaaminen kai koskaan mene ihan niin kuin toivoo vaan vähintään joka toisessa asiassa on tyydyttävä siihen vaihtoehtoon B..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos sympatiasta, kanssasisko! Sitähän tämä just on, kompromissia kompromissin perään. Mut Tim Gunnin sanoin, "You have to make it work" - kyllä me näistä murjuista tyylikkäät kodit tehdään! Voimia teillekin!

   Delete
 2. Talo tehdään seinistä ja parruista,
  koti rakennetaan rakkaudesta ja unelmista!

  Tsemppiä, niitä lähettelinkin tässä postauksessa http://koti-kullankallis.blogspot.fi/2012/06/talosta-koti.html!

  ReplyDelete
 3. Täälläkin ihasteltiin eilen tuplasateenkaarta. :) Tsemppiä remonttiin!

  ReplyDelete