6/25/2012

Concrete & Green

Kivaa, kun rankkasade vihdoin lakkasi ja aurinko tuli esiin. Pihallakin odotti kivoja yllätyksiä! Bacsacissa kasvit olivat venähtäneet silmissä sateiden ansiosta, ja betoniallas oli kuivunut tarpeeksi muotista irrotettavaksi. Ihan onnistunut, pienellä laastitasoituksella ja hierryksellä saatiin linjat suoriksi ja pikkukolot tasattua. Se saa nyt kuivua lisää. Huomenna sitten puhkaistaan aukot, hiotaan pinta siistiksi ja tehdään pintakäsittely. Kylppärikuvia saatte vielä odottaa, sillä sauma-aineet puuttuvat vielä ja näin ilta-aikaan valokaan ei riitä kuvaamiseen (sähköt siis toki nekin puuttuvat vielä). Mutta siis, tulossa on. :)

Today, it rained and it poured all day. Then all of a sudden the sun came out, and we had some pleasant surprises waiting outside! The concrete vanity sink looks pretty good, just needs some holes, sanding and lacquer. And things are looking green in our Bacsac. Pretty cool! Bathroom pics to come, when I can shoot in daylight. 

12 comments:

 1. Tuo allas näyttää niiiiiin täydelliseltä! Minäkin olisin tahtonut valaa meidän kylpyhuoneeseen tason betonista, mutta kiireen keskellä se sitten jäi. :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, tykkään itsekin kovasti - vaikka kieltämättä jännitti, mitä tulee! :) Ja toki vielä jännittää, miten pintakäsittely ja reikien poraus onnistuu. Harmi kun teillä jäi tekemättä, vaikka tosi kiva kylppäri teille tuli ilmankin! Meilläkin tosiaan kuten aina rakentaessa/rempatessa kiire painaa päälle. Katsotaan tuleeko siis lopulta alakertaan myös betoniallasta vai jääkö meidän valamiset tähän yhteen..

   Delete
 2. Kyllä on kaunis keittiö teille valmistunut :)

  ReplyDelete
 3. Todella hieno allas. Jännityksellä odotan kuvaa valmiista altaasta. Onko teillä joku ohje kuinka tuollainen allas tehdään?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Erityistä ohjetta ei ollut, mutta T on valanut betonista ennenkin. Teimme altaan hienojakoisemmasta muurauslaastista, jotta pinnasta tulisi tasaisempi (= helpommin pyyhittävissä puhtaaksi). Aluksi tehtiin muotti, T askarteli sen rempasta ylijääneistä vaneripaloista. Taso on n. 8 cm paksu, ja allas syvimmillään 4.5cm. Leveyttä koko allastasolla on 120cm ja syvyyttä 50cm.

   Muotti oli periaatteessa siis vanerilevy, johon ruuvattiin reilut 8cm reunapalat 120x50 alueelle (allastason ulkoreunat) ja keskelle itse altaalle tehtiin reilun neljän sentin korkuinen laatikko. Se oli oikeastaan haastavin, sillä siihen ei voi vaan ruuvailla päälle suoraa vanerilevyä, sillä altaan pohjaan täytyy tulla kaato. T askarteli siis jotenkin jämäpaloista siihen verratain huomaamattoman kaadon. Lujitteeksi laitettiin talolta löytynyt rautalankakehikko. Muotti näkyy aiemmassa postauksessa: http://vastarintama.blogspot.fi/2012/06/busy-midsummer.html (kollaasissa keskellä ylin kuva). Muotin teon jälkeen tietysti sitten sekoitetaan laasti/betoni, kipataan muottiin ja tasoitetaan pinta (meidän tapauksessa allastason alapuoli).

   Näin iso betonijärkäle kuivaa kauan, ainakin ulkona sadeilmoilla. Pintakosteana (2 pv:n jälkeen) täytimme tosiaan altaasta kuivumisen aikana tulleita pikkukoloja ja hiukan tasoittelimme pintaa puukapulalla. Tänään hioimme pintaa ihan hiomapaperilla hieman lisää ja toimme altaan sisälle kuivumaan loppuun, lopullinen pintakäsittely ja reikien teko voidaan tehdä vasta huomenna. Kuvia kyllä ehdottomasti tulossa, heti kun kuvattavaa on! :)

   Delete
 4. Oi miten hienolta näyttää tuo allas! Ja miten multa on mennyt ihan ohi, että olette tekemässä tuollaista. Allas on varmasti upean näköinen teidän kylppärissä!
  Ja eihän ollut niin vaikeaa, vai mitä? Se muotin tekeminen on mun mielestä hommassa kaikkein työläin osa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos, Mia :) Eipä sitä kesällä mitenkään pysy kaikkien blogien kanssa ajantasalla! Tosiaan, muotti vei eniten aikaa. Taso olisi ollut ihan easy-peasy, mutta tuon altaan kanssa hiukan vaativampaa kun piti vielä väkertää ne kaadot. Ei se kai niin paha ollut, ei T ainakaan vielä sanonut "ei" alakerran betonialtaalle, heh!

   Delete
 5. Hei,

  haastan sinut blogissani Unelmakodin aakkosin.
  Käyhän kurkkaamassa! Mukavaa viikon jatkoa!

  http://siskoliina.blogspot.fi/2012/06/unelmakodin-aakkoset.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva haaste, kiitos Siskoliina! Toivottavasti ehdin kaiken tämän hulluuden keskellä pureuta siihen. :)

   Delete
 6. Millä aineella pinnoitatte altaan? Meille on tulossa myös betonista altaat ja tasot, keittiötä myöten. Hyvä kuulla erilaisia kokemuksia aiheesta, tuntuu olevan isolle osalle ihmisistä täysin kummallinen ajatus. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, joska! Me pinnoitimme altaan Bauhausin maaliosaston työntekijän vinkistä jollakin mukamas kirkkaalla betoninkäsittelyaineella. Se oli virhe! Tasosta tuli hieman rusehtava, mistä emme pidä. Tarkoitus olisi kuitenkin vielä tasoittaa pari koloa laastilla, joten pinnoitamme samalla altaan uudestaan. Keittiön tasoille suositellaan ilmeisesti mehiläisvahaa tai paraffiiniöljyä (esim. http://www.kotiverstas.com/keskustelu/index.php?topic=8582.0), sitä ajattelimme kokeilla seuraavaksi. Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta ja toivottavasti tästä oli jotain apua :) Onnea valuhommiin!

   Delete