6/10/2012

"Effortless" Flirt

Siis oikeasti, ei ole todellista. Meidän piti kipaista Kodin Ykkösessä kotiuttamassa Hackmannin Flirt-kannu jo ajat sitten, mutta sitten vasta tänään muistettiin, että tarjous tosiaan loppuu jo tänään. Ja koska T oli autolla kuuden pintaan töissä, oli minun mentävä tyttöjen kanssa bussilla. Ei siinä mitään, aurinkoinen ja lämmin kesäpäivä. Mikäs sen mukavampaa?

Hmm: lasinsirpaleilla käveleminen, brasilialainen vahaus, tenttiviikko, ikkunoiden pesu, noin muutama mainitakseni. Ei mennyt siis ihan putkeen. Lähdin suosiolla 10 minuuttia aikaisemmin, jotta varmasti ehtisin bussiin. Oltiin siellä 11 minuuttia ajoissa. Bussi tuli, siellä oli kahdet vaunut. Heipparallaa. 16 minuuttia seuraavaan, äänekkään motarin varressa vauvan ja kolmeveen kanssa. Siihen sitten mahduttiin, ja kaikki meni hyvin kunnes piti vaihtaa bussia. Viiden minuutin odotus, mutta sitten joku röyhkeä idiootti päätti kiilata meidän ohi - taaskaan ei  mahduttu. Tupakan käryssä odotimme seuraavaa 12 min. Siihen sitten tuli tietysti kyytiin junttipariskunta, joiden ansiosta koko bussissa löyhkäsi vanha viina ja tupakka. Hyi. Siis miksi  ihmiset a) haisevat b) etuilevat c) sullovat 4-5v lapsia rattaisiin julkisessa liikenteessä. Terkkuja vaan eräällekin äidille: jos poikasi puhuu 3+ sanaisia lauseita selvällä suomenkielellä, eikä meinaa mahtua enää rattaisiin, voisit alkaa maksamaan omat bussimatkasi. 


Kun vihdoin päästiin perille nappasin kannun lisäksi samalla pari valkoista istutusruukkua ja sisustustyynyn. Takaisin tullessa suosiolla kävelin pidemmän kaavan mukaan vanhan kämppämme kautta, jotta pääsisin bussiin suoraan ekalta pysäkiltä. Muuten hyvä, mutta kolmevee kaatui ja vauva taisteli unta vastaan ja vinkui tissille. Molemmat huutaen juoksin reilun kilometrin työntäen vauvaa vaunuissa ja taaperoa seisomalaudalla, jotta olisimme nopeammin puistossa. Pysähdyttiin sitten sinne: vauva ruokaili ja kolmevee auttoi voikukkia sikiämään. 


Loppu menikin ihan ok, vauva tosin ei nukahtanut ja päädyin ekaa kertaa eläessäni imettämään bussissa (imetyssuojat on ihan huippuja!). Ei nukahtanut vieläkään, ja huusi liikaväsymystä kotiin asti. Nyt vihdoin nukahti, ja "pääsen" vuodattamaan teille. Onhan se nätti?
Kiitos vaan Cinnabarialle vinkistä, tämä on hurjan paljon kätevämpi ja nopeampi kuin perinteinen vedenkeitin. Ja tiedän, tällä bloggaajalla on paljon opettelemista valokuvauksessa. Kokovalkoinen keittiö on aika haastava kohde tällaiselle amatöörille. Koittakaa kestää, opin varmaan joskus. Rentouttavaa sunnuntai-iltaa teille kaikille! :)

We had such a day today. I wanted this white jug, Hackmann's "Flirt". You use it to boil water or other liquids directly on an induction cooktop, so much faster than using a separate water kettle. It was on sale, and we were supposed to pick it up last week but kept procrastinating until the last day of the sale. Because T was working during the store hours, I had to take the bus with the girls. It was a nightmare: a few buses passed us because they couldn't fit a third stroller, we had to wait for like an hour total, the toddler fell and the baby cried so persistently I ended up nursing in the bus under a nursing cover.. and so on. It took us 3,5 hours, even though it's only like 8 miles away. But here it is and it is pretty... right? Excuse the sub-optimal photography, our all-white kitchen is a challenging target for an amateur like me. One day, I'll learn. Please be patient :) Have a relaxing Sunday!

10 comments:

 1. Tuo Flirt-kannu on näköjään oikein työnalla saada! Mulla ei sentään ihan samanlaista reissua sen takia tullut kuin sulla, mutta kun menin meitä lähinnä olevaan Kodin Ykköseen huomattuani, että tuo kauan kuolaamani kannu on alessa, katseli myyjä mua hetken suu auki, että ei heillä ole ollut kyseistä vekotinta sitten viime syksyn. Ja vielä enemmän suu aukesi, kun sanoin sen olevan heillä vieläpä alessa. No, myyjä rupesi selvittämään asiaa ja sai selville, että jokaiseen muuhun Kodin Ykköseen sitä oli tullut, mutta ei heille. Hän jäi soittelemaan eri myymälöihin ja lupasi ilmoittaa, kun kannu on heillä. No, siitä on jo yli viikko ja soittelin heille. Ilmeisesti kannu on matkalla, uskon, että saan sen vasta sitten, kun näen sen! Mutta joo, on se tosi kaunis! Ja sopii teidän valkoiseen keittiöön paremmin kuin hyvin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, tosiaan paljon vaivaa yhden kannun vuoksi! Aika hassua, että se on tarjouksessa mutta uupuu yhdestä myymälästä kokonaan. Meidän lähimyymälässäkään niitä ei ollut hyllyssä, eikä ensimmäinen myyjäkään keltä kysyin tiennyt tarjouksesta/tuotteesta mitään ("oletko varma, että sitä on meidän valikoimassa?"). Toinen myyjä sitten tiesikin ja toi kannun varastosta. Kumma juttu! Toivottavasti saat Flirttisi! :)

   Delete
  2. No on kyllä outoa! Ja miksi jemmaavat niitä varastossa?! Mä sain tänään tekstiviestin, että kannu on noudettavissa, jes :)

   Delete
  3. En kyllä itsekään ymmärrä, varmaan olisivat menneet paremmin kaupaksi esillä ;) No niin, kiva että sinäkin sait kannusi!

   Delete
 2. Voi että, tuttua! Vastaavissa tilanteissa olen ollut monet kerrat :)

  Ja on se nätti, tosi nätti! Reissu kannatti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lohduttavaa kuulla, että näin käy joskus muillekin... :) Ei ollut ehkä sellainen Vuoden Äiti-palkintopäivä.

   Ja kiitos, onneksi se tosiaan on hyvännäköinen ja sopii meille!

   Delete
 3. Tuliko mieleen, että sillä lapsella voi olla jokin muu terveydellinen syy istua niissä rattaissa? Ja lähtisitkö itse kaupungille tuon ikäisen kanssa ilman niitä rattaita? Hyvä sen kritisoida, kun itse ei vielä ole siinä tilanteessa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan varmasti on niitäkin, joilla on siihen terveydellinen syy. Mutta sitten on ihan oikeasti näitä, jotka laittavat ison lapsensa rattaisiin ilmaisen bussilipun ilosta - esim. juuri tämä poika joka kiukutteli kun ei halunnut olla rattaissa. Jos siihen malliin pystyy itkupotkuraivoamaan ja kertomaan tunteistaan niin selkeästi, tuskinpa on riippuvainen rattaista. Tai sitten on näitä, joilla on rattaat mukana mutta lapsi kävelee ennen bussin tuloa ja istuu sitten muualla bussissa penkillä. Silloin en ymmärrä, miksei voi mukana olla esim. matkarattaat, jotka saisi taitettua. Näin oikeasti pienten kanssa liikkuvat mahtuisivat bussiin.

   Ja todellakin lähtisin, esikoiseni ei ole ollut rattaissa ollenkaan vähän reilun kahden ikävuoden jälkeen (nyt 3,5v). Ei siis vaikka ollaan matkusteltu, kävelty lentokentillä ja kierrelty museoissa jne. Vieläkin saa houkutella erikseen seisomalaudalle, kävelee mieluummin pitkätkin lenkit ja shoppailukierrokset. Tämän insidenssin jälkeen kyllä skipataan vaunut ja seisomalauta bussireissuilla kokonaan, ja otetaan vauvalle vaan taittuvat matkarattaat.

   Pahoittelen aidosti sitä, jos tästä jäi kuva, että väheksyisin terveydellisistä syistä rattaissa matkustavia lapsia. Se ei todellakaan ollut tarkoitus.

   Delete
 4. Replies
  1. Kiitos! Pidän siitä, kun arjen käyttöesineistä suunnitellaan toimivia ja kauniita. :)

   Delete