7/20/2012

Endless list (help needed!)


Remontin keskellä asumisessa on monta hyvääkin puolta. Ratkaisujen toimivuuden hahmoittaa huomattavasti konkreettisemmin, kun tilassa jo asuu ja ehtii ajan kanssa miettimään. Esimerkiksi valaistus- ja sähkösuunnitelmien teko oli helppoa, kun jouduimme aluksi pärjäämään minimillä. Tiesin siis tasan tarkkaan mihin kaipasin pistorasiaa imuria varten, millaista valoa kaipaisin mihinkin. Tavallaan sekin on hyvä, ettei "raksalle" ole pitkä matka. Näin ollen vaikka remontti perheaikaa syökin, voidaan silti tehdä ja touhuta yhdessä. 

Mutta, varjopuoliakin on: budjetti. As always. Tänä kesänä ja syksyllä luvassa on niin paljon isoja remppoja: näillä näkymin katto, julkisivu ikkunoineen ja ovineen, lisäeristykset, kuistin uudet perustukset, ilmalämpöpumpun asennus, mahdollinen ilmanvaihdon koneellistaminen, ja lista sen kun jatkuu. Mites se sisustus sitten? Olette varmasti huomanneet, että meillä vallitsee hyvin minimalistinen sisustus. Mitään tavarapaljoutta tänne ei ole edes tulossa, mutta onhan tuolla jokunen taulu ja kello odottamassa seinäkiinnitystä. Ei vaan viitsi vielä kiinnitellä, kun kaikki on niin kesken.  Ostoslistaakin on päässyt kertymään, kun ei viitsi ostaa varastoon ja rahalle on akuutimpiakin reikiä.

Keräsin kollaasiin ostoslistan kärkikolmikon. BUBU (kuva täältä) olisi tulossa sohvapöydäksi. Sopinee hyvin pieneen olkkariin ja lapsiperheeseen; edellisen Kare Designin kirkasmuovisen pöydän metallijalat tytöt onnistuivatkin jo hajottamaan ja naarmuttamaankin pöydän uuteen uskoon. BUBU:han on monikäyttöinen, soveltuu myös jakkaraksi ja säilytystilaakin sisällä on. Tämä pääsisi heti käyttöön ja tuleekin varmasti ostettua lähiaikoina. Zio-plafondi (kuva Paloranta Online) olisi tulossa keittiön kattoa koristamaan. Meillähän on keittiössä tehokas epäsuoravalaistus, mutta plafondilla saisi vielä hieman enemmän valoa saarekkeelle.

Ja String (kuva täältä).. se olisi yksi vaihtoehto työtilaan. Joku säilytysratkaisu tulevaan työtilaan täytyisi hankkia melko pian. Tarvitsisimme siis työtilaan päätyseinälle (korkeutta 120cm) säilytysjärjestelmän kirjoille ja kansioille. String olisi kaunis ja kepeä, mutta avonaisuus mietityttää, ellei hanki noita liukuovellisia laatikoita. Olisiko teillä joitain muita kaluste-ehdotuksia? Työpöydäksi meille on tulossa siis valkoisten Hay:n Loop-jalkojen varaan valkolakattu vanerilevy, ja työtuoliksi näin alkuun ylimääräinen Aurora-tuoli (keittiön tuoli). Kaikki vinkit on tervetulleita!

The remodel is sucking up most of our finances at the moment and in the near future, but a girl can dream and make lists, right? We're getting the BUBU for a coffee table. May sound weird, but no doubt practical with kids. It's cheap, plastic but looks neat, has storage, doubles as a seat. (The girls destroyed our previous one.) The light fixture would be for our kitchen, and the String System could work in our working space. I'm just concerned about the open shelves, will it really look pretty with stuff? Maybe one with sliding doors would be better... any suggestions? Our desk is white lacquered veneer on Hay's Loop-legs with Kare Design's Aurora chair (same as in our dining area).

2 comments:

 1. Moi, saman olen huomannut, kuinka hyvin tässä voi ideoida ja muuttaa mieltään vielä asioista, kun asuu kaaoksen keskellä.

  Juuri eilen String-hyllyn kasanneena ja siihen viereen valkoisten Hay Loop jalkojen varassa olevan pöydän kantaneena voin vain huokaista ihastuksesta! =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, jotain hyvää siis näissäkin asuinjärjestelyissä! :) Ja kävin kurkkaamassa teidän työhuonetta, on tosiaan upea yhdistelmä!

   Delete