8/17/2012

Modern & Marble
Takan suhteen ehdimme pohtimaan jos jonkinlaisia vaihtoehtoja, mutta lopulta hinta, toimitusaika ja asennuksen nopeus ja helppous ratkaisivat. Päädyimme siis hankkimaan Nordpeis Salzburg-takan korkeamman version ilman verhoilua. Salzburgissa oli kaikki mitä haluttiinkin takalta: siro mutta tehokkaasti varaava, muodoltaan simppeli ja musta luukku. T oli mielettömän ahkera, yhdessä päivässä vanha Puupeli-kamiina oli irroitettu, pohjat tasoitettu ja päälle kasattu uusi takka. Harmi vaan, että lähetyksen aikana hormiliitoskappale oli hukkunut/varastettu kuormasta. Ylimmän elementin asennusta varten on siis vielä odotettava tuota osaa. Liitoskappale saapunee ensi viikolla, eli verhouksen suhteen olisi nyt tehtävä päätöksiä.

Aiemmin kyselinkin blogissa, kannattaisiko rapata vai laatoittaa. Puhdistuksen kannalta olen ymmärtänyt, että laatta olisi se fiksuin valinta. Kumpikaan meistä ei kuitenkaan halunnut "perus" valkoisella isolla laatalla laatoitettua takkaa. Mitä vaihtoehdoksi? Ehdotin T:lle marmoria. Luulin, että T pitäisi sitä vanhanaikaisena ja outona, mutta päinvastoin. Innostuimme molemmat ajatuksesta modernista, suoralinjaisesta marmoritakasta. Marmori tuo muuten pelkistettyyn takkaan ripauksen ylellisyyttä.  Luukun ympärille laitamme siis mattamustaa ja päälle ja alle Tulikiven 610x305 Carrara-marmoria. Kulmat ja sivut rapataan mahdollisimman sileiksi ja maalataan huoneen sävyyn (Tikkurilan Paperi). Hiukan erilainen takka, mutta mielestäni kuitenkin hillitty ja ajaton. Vai mitä? Millään ei malttaisi, että takka valmistuisi. Takan polttoa sen sijaan maltan odottaa, eli toivottavasti kesän lämpöä riittää mahdollisimman pitkaän. :)

We were going back and forth with our tile choices for the fireplace.. I threw marble on the table, and much to my surprise the man also loved the idea of a modern marble fireplace. I made some sketches too, we'll lay matte black tile around the fireplace door and large Carrara-marble tiles above and below. Even though I'm excited about our first fireplace, I can wait for the fall. So please summer, let it be a good while before we actually need to start burning wood!

No comments:

Post a Comment