12/28/2011

WC ideoita

Vessaa suunnitellessa mielestäni korostuu se suunnittelun hauskuus, ja valinnan vaikeus. Erilaisia laattoja on pilvin pimein.. sen verran tiedetään, että vessa tulee olemaan musta-valko-harmaa, kuten talo muutenkin. Mutta mitä ja mihin? Mustaa ei varmaan kannata paljoa laittaa, sillä vessa laajennuksineenkin tulee olemaan vaan noin 1.5 neliötä. Pienuutta ei siis ainakaan erikseen haluta korostaa, eikä pienestä tilasta haluta liian hämärää. Näissä kuvissa olisi fiilistä:Seinä-wc tulee varmasti. Valkoista. Jotain luonnonmateriaalia tai muuten vaan karkeampaa matskua, esim. kiveä, betonia tai marmoria. Tuo ylin Norm Architectsien kuva on todella houkuttava, niin kauniin vaalea. Tuo marmoriallas on myös todella kaunis. Noin vaaleat pinnat toisivat varmasti tilan tuntua, ja vessaa voisi sitten sisustaa mustin yksityiskohdin. Vaikka peilillä, jossa olisi mustat puukarmit. Tykkään kovasti noista pyyhetikkaista, mutta ei taida ihan meidän pikkuvessaan istua. Jotkut jännät mustat pyyhekoukut taas sopisivat hyvin. 

Olisi kiva jos allas tai taso olisivat betonia tai marmoria. Valkoinen taso ja marmoriallas viehättävät, mutta toisaalta itsevalettu betonitaso ja valkoinen valumarmorinen tai posliininen malja-allas olisivat upeat. Allaskaapit ehdottomasti vetimettömät ja modernit. Esimerkiksi Kvikin musta Mano Sera olisi varmasti upea. Tai korkeakiiltovalkoinen Bianco. Mahdollisesti Ikean Godmorgon (yllättäen korkeakiiltovalkoisena)?

Laatoista taas ihastuin aikaa sitten Laattapisteen Cubica Blancoon. Mutta onkohan liian kiiltävä? Myös marmorimosaiikki on todella kaunista. Kuvassa Laattapisteen KCZ PURE BLACK 1.5X1.5 (30X30). Se sopisi kauniisti lattiaan, ja Cubica Blanco tehosteseinäksi seinä-wc:n taakse. Lattiaksi voisi sopia myös sama vaalea laatta kuin keittiöön (edellinen postaus).Tietynlainen karkeus, rustiikkisuus on mielestäni tosi kaunista. Tässä Kaakelikeskuksen laatassa (SERE VINTAGE GRIGIO 18X118) on särmää. Harmaa olisi kai fiksu valinta puhtaanapidonkin kannalta.. niin kaunis kun tuo Norm Architectsien valkoinen kylppäri onkin, ei noin vaalea lattia (ainakaan nelihenkisen lapsiperheen) käytössä kauniina pysyisi.
Miltähän tuo näyttäisi vaalean seinälaatan kanssa? 


Tässä on ainakin yhdistetty Cubicaa harmaaseen lattialaattaan (kuva Kuopion Asuntomessujen Kusti-talosta). Tuon kuvan perusteella voisi luulla, että yhdistelmä toimisi. Voisi laittaa valkoisen allaskaapin, harmaalla betonitasolla ja valkealla malja-altaalla? Sitten hieman mustia yksityiskohtia, esimerkiksi juuri peilin ja pyyhekoukkujen muodossa. Hmm. 

Vessan suunnittelussa tuntuu vähän siltä, että suunnitelmat muuttuu joka päivä.. ja päätöskin pitäisi kohta tehdä. Sisustuksen pitäisi olla käytännöllinen ja kestää aikaa. Toisaalta myös budjetti rajoittaa, ihan kaikkea ei ole varaa toteuttaa. 

4 comments:

 1. Kivaa vessapohdintaa. Samoja fiiliskuva on pläräilty. :) Itse päädyin vaaleanharmaaseen kiiltävään suurikokoiseen seinälaattaan ja lattiaan tuli lämpimän sävyistä marmorin näköistä laattamosaiikkia. Ja seinä-WC tietenkin. :)

  ReplyDelete
 2. Teillä on varmaan tosi tyylikäs wc! Meillähän on ehtineet suunnitelmat jo monta kertaa muuttuakin, 3 vessaa kun pääsee toteuttamaan niin pohdittavaa ja valittavaa on riittänyt. Täytyypä mennä kurkkaamaan oletko kuvannut vessaanne blogiisi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vielä ei ole kuvia, sen verran on kesken nimittäin. :) Eilen näin kalusteen ensimmäistä kertaa paikallaan ja hieno oli! Kaluste on musta ja tasoallas valkoinen. Seinä-WC:n pömpelin tasoa koepetsailin eilen ja kovin näyttäisi mustaan kääntyvän sekin.

   Delete
  2. Oijoi, kuulostaa hienolta! Laita kuvia heti kun kuvattavaa on! :)

   Delete